stedentrip monaco
Stedentrip Monaco

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Stedentrip Monaco

Monaco-Ville, ook wel bekend als Monaco stad, is een populaire wijk in Monaco. De wijk ligt op een rotsformatie die de Middellandse Zee insteekt. Ook is het de oude vestingstad van het land. De oude naam van de wijk is Monoecus. In de wijk heb je verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je stedentrip aan de dwergstaat.

Klimaat

De wijk heeft net als de rest van de dwergstaat een mediterraan klimaat. Tijdens de zomer kan het heel af en toe regenen, maar over het algemeen is het lekker warm. De temperaturen lopen tijdens de zomermaanden dan ook gemakkelijk op tot zo’n 27 graden Celsius. In de wintermaanden valt er zelden sneeuw. Als er al sneeuw valt, is het vaak ook dezelfde dag nog wel verdwenen. Het weer is daarmee altijd wel goed en de dwergstaat wordt in vrijwel alle seizoenen wel bezocht. De lente, zomer en herfst zijn allemaal prima reismaanden.

Bezienswaardigheden in Monaco Stad

Er zijn verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken in de wijk. De belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied zijn de kathedraal, Fort Antoine en het oceanografisch museum.

Oceanografisch museum

In de wijk kun je een kijkje nemen bij het oceanografisch museum. Dit bestaat al sinds 1910 en werd toentertijd gesticht door prins Albert. Hedendaags heeft het museum 90 aquaria en zijn er talloze vissoorten te bewonderen. Ook kun je er andere onderwaterwezens bekijken, waaronder inktvissen, haaien, kreeften en zeepaardjes. Ook kwallen zijn goed vertegenwoordig in de aquaria. Uniek is ook dat je skeletten kunt bekijken van zeedieren.

Kathedraal van Monaco

De Kathedraal van Monaco is gevestigd in Monaco-Ville. Er stond echter eerst een andere kerk. Die is helaas ingestort in 1874. Op de fundamenten van de oude kerk is de nieuwe kerk gebouwd in een nieuw jasje. De kerkorgel en de altaar springen er bovenuit en zijn erg mooi om te zien.

Fort Antoine

Het Fort Antoine is een eeuwenoud fort dat gebouwd werd als verdedigingswerk in 1709. Tegenwoordig is het echter een toeristentrekpleister. De interessante bezienswaardigheid wordt drukbezocht door toeristen.

Fulco di Castello

Nabij Fort Antoine vind je bovendien de Fulco di Castello. Deze citadel werd gebouwd in 1215 en is goed onderhouden. Zowel van buiten als van binnen ziet het erg prachtig uit.

Vervoer

Je kunt helaas niet rechtstreeks van Amsterdam of Brussel naar de dwergstaat vliegen. Het land beschikt namelijk niet over een eigen luchthaven. Wel kun je terecht bij de luchthaven in Nice. Nice ligt op slechts 20 minuten afstand van het land. In Nice kun je een buskaartje halen voor 15 euro (enkele reis). Als je wilt kun je er ook voor kiezen om met de helikopter te reizen. Dat is natuurlijk hartstikke luxe, maar ook erg prijzig. Als je aankomt in de dwergstaat kun je alles prima te voet bekijken. Als je wilt kun je ook een fiets huren, wat erg populair is onder toeristen. Je kunt dan alles vrij vlot bekijken. Er rijden ook enkele buslijnen door het land. Zo brengt lijn 4 je naar de stranden. In de wijk zelf is gemotoriseerd vervoer echter niet toegestaan. Het huren van een auto is daarom ook niet echt de moeite waard.

Vergelijk direct alle stedentrips naar Monaco

Bewaren

Bewaren