Autorondreis Zweden

Autorondreis Zweden

Een autorondreis door Zweden is de beste manier om dit land vol prachtige landschappen en natuurparken te ontdekken. Mensen die een autorondreis maken door Zweden zijn voornamelijk op zoek naar natuur, rust en avontuur!

De redenen om naar Zweden te gaan:

  • Natuurparken
  • Kindvriendelijk
  • Stockholm
  • Vissersdorpjes
  • Natuurverschijnselen
  • Veel prachtige meren
  • Je rijdt altijd door een imposant landschap
  • Veel low-budget mogelijkheden

Hieronder kan je gelijk beginnen met het vergelijken van autorondreizen door Zweden of leer meer over de mogelijkheden die Zweden te bieden heeft in dit artikel.

De natuur van Zweden

Wanneer je een autorondreis maakt door Zweden kan je niet om de vele prachtige natuur heen, eigenlijk zou dit jouw reden moeten zijn om dit land te bezoeken. De natuur van Zweden is per gebied erg verschillend. Zo is er in het noorden van Zweden een grote hoeveelheid aan wildernis, hoogvlakten, hoge alpiene toppen en natuurlijk het welbekende Zweedse Lapland. Het zuiden van Zweden staat bekend om zijn lange stranden en vele heuvels. Het oosten beschikt over een magische archipels en kustlijn en het westen staat bekend om zijn reusachtige meren. Het land Zweden is overal erg gemakkelijk bereikbaar met de auto en wanneer je zo’n 2 weken uitrekt om het land te bezichtigen is alles vrij gemakkelijk te bezoeken!

De autorondreis kan uitgebreid worden met een rondreis door Finland of autorondreis Noorwegen.

De natuurgebieden en parken

Zweden beschikt over 29 natuurparken die samen meer dan 731000 hectare beslaan! Het grootste gedeelte staat om zijn pracht op de Unesco wereld erfgoedlijst, de meeste parken zijn ruig en onaangetast door de mens, houd dus rekening met vrij stevige wandelingen ook is het in veel gebieden mogelijk te survivalen! Natuurlijk zijn er ook veel plekken waar wandelingen gemaakt kunnen worden die minder zwaar zijn.

Het mooiste natuurpark is volgens ons het natuurpark Sarek National Park, dit natuurpark wordt vaak ook beschreven als het meest “dramatisch” door zijn vele bergtoppen, honderden glacialen, diepe valleien en turbulente rivieren. Sarek National Park is vrijwel onaangetast door de mens en is een must see voor iedereen die een autorondreis Zweden maakt! Sarek National Park is niet geschikt voor beginners, dit doordat er vrijwel geen faciliteiten zijn te vinden voor toeristen.

Het nationale park Fulufjället is het nationale park dat voor iedereen wat te bieden heeft. Dit nationale park erkent zich als een gigantisch bos met hier een daar prachtige valleien, ga heerlijk vissen, bessen plukken of neem gewoon een heerlijke duik in een van de vele meren.
Ook is er in Zweden een nationaal park wat zich compleet onder water bevind, huur duik spullen en ontdek dit prachtige park onder water! Het park heet het Nationale Park Kosterhavet en bevind zich rondom de kostereilanden.

Stockholm en vissersdorpjes

Naast de vele prachtige natuur in Zweden, beschikt Zweden ook over prachtige steden als Stockholm en veel kleine vissersdorpjes. Dit is allemaal zeer toegankelijk als je een autorondreis Zweden maakt. Stockholm is een geweldige bestemming, waar heerlijk gewinkeld kan worden en gegeten. Ook beschikt de stad over veel bezienswaardigheden, musea en beschikt het over veel uitgaansgelegenheden. Stockholm is met zijn inrichting te vergelijken met Amsterdam, dit doordat het ook over veel water/grachten beschikt.

Als laatste zal je als je een autorondreis door Zweden maakt ook veel vissersdorpjes tegenkomen. Dit zijn kleine dorpjes met antieke gebouwen, waar de mens vaak nog veel gebruiken toont van vele jaren geleden. De vissersdorpjes staan bekend om hun gastvrijheid en leuke cafeetjes. Ook is er is in vrijwel elk vissersdorpje een klein hotel te vinden voor een overnachting!

Een autorondreis Zweden boeken?

Wil jij een autorondreis gaan maken door Zweden? Dan is het een aanrader om goed te vergelijken bij al onze aanbieders. Pharos Reizen heeft een groot aanbod aan autorondreizen en rondreizen door Zweden en deze raden wij dan ook aan, wel zijn er bij de aanbieders vaak goedkopere alternatieven te vinden dus bekijk ze allemaal goed!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zweden