10 herkenningspunten voor vakantiegangers

geplaatst in: blog | 0

Wij Nederlanders zijn gek op reizen en dat is natuurlijk logisch. Wie wil er nu niet een rondje maken langs de mooiste plekken van onze aardbol. Maar bij een vakantie of een rondreis komen ook herkenningspunten langs voor de vakantiegangers, iets wat hoogstwaarschijnlijk wel bekend in de oren zal klinken. Wij hebben een lijst van tien van deze herkenningspunten op een rijtje gezet.

Punt 1: Verlangen naar een kroket

Een echte vakantieliefhebber kan gemakkelijk lange tijd van huis zijn, maar op een gegeven moment gaat ook hij dingen missen. Neem bijvoorbeeld de Hollandse hapjes, zoals de frietjes en een lekker broodje kroket. In Nederland zijn deze snacks op elke straathoek wel te vinden, maar dat is op vakantie in het buitenland een stuk moeilijker. Alhoewel, langs de Costa del Sol in Spanje is dat dan weer gemakkelijk. Ligt ook maar net aan de vakantiebestemming, zullen we maar zeggen.

Punt 2: Zoeken naar gratis WiFi

Even het mobieltje erbij pakken en het één en ander online opzoeken. Ja, dat is een gewoonte en automatisme geworden voor de meeste mensen. Maar in het buitenland is dat ontzettend duur, dus heb je die luxe vaak niet. Dan maar snel op zoek gaan naar gratis WIFI, bijvoorbeeld bij de McDonalds of de Starbucks. We moeten toch kunnen communiceren met het thuisfront!

Punt 3: Omrekenen van buitenlandse valuta

De euro heb je in de meeste Europese landen wel, maar buiten Europa is dat niet het geval. Dan moeten deze euro’s worden omgewisseld in de valuta van het vakantieland. Maar hoeveel Dirham krijg je nu voor een euro? Zoek dit thuis van te voren even uit, kan handig en lucratief zijn.

Punt 4: Heb ik alles wel?

Tijdens een vakantie heb jij vaak veel spullen van waarde meegenomen, maar ook zeer belangrijke documenten zoals een paspoort. Elke vakantie is het weer raak en ben jij op zoek naar één van deze dingen…waar is het? Wat nu? Meestal zit die gewoon in de tas!

Punt 5: De trein is net weg!

Sommige vakantiegangers reizen graag per trein, maar jemig, wat moet er vaak worden overgestapt. Dan gebeurd het minimaal één keer, dat er een trein gemist zal worden. Probeer daarom altijd zo simpel en gemakkelijk mogelijk te plannen, al die stress is nooit fijn op een welverdiende vakantie.

Punt 6: Dat is niet wat ik heb besteld

Er zijn veel landen op deze wereld, waar de meeste inwoners geen woord Engels spreken. Dat is onhandig en een voorbode voor problemen. In een restaurant bestellen met handgebaren, dat gaat niet altijd even goed. Dan kan het gebeuren dat jij iets anders voorgeschoteld krijgt, hoort erbij.

Punt 7: Waar ben ik?

Tijdens een vakantie is het altijd spannend om nieuwe plaatsen te ontdekken, dat maakt het zo leuk. Maar dan zal het hoogstwaarschijnlijk wel gebeuren dat jij verdwaald raakt. En er dan maar even voor zorgen, dat jij de weg terug weer weet te vinden.

Punt 8: Ik wil onder de douche

Niet elke vakantieganger heeft de luxe om in een vijf sterren hotel te overnachten, sommige backpackers kunnen niet eens elke dag douchen. In warme landen kan het benauwd zijn en dan raak je vanzelfsprekend bezweet. Het verlangen naar de douche neemt toe, wat heerlijk als je er dan eenmaal onderstaat. Een duik in het zwembad of de zee kan ook erg fijn zijn!

Punt 9: Betaal ik teveel of te weinig?

Toeristen zijn een hele mooie prooi voor de lokale ondernemers, zeker in de armere landen. Tijdens een vakantie in Duitsland of Frankrijk ga je natuurlijk niet afdingen, je zal raar worden aangekeken. Maar in landen als Bali of Turkije is dat heel normaal. Oplichters zijn veel actief in dit soort landen, kijk daar goed voor uit. Probeer voor vertrek zoveel als mogelijk informatie te verkrijgen.

Punt 10: Hij is leeg…

Bij een lange vlucht moet je jezelf toch kunnen vermaken, laat staan als je zit te wachten op het vliegveld. De smartphone is dan de ideale oplossing, maar ook deze gaan niet voor eeuwig mee. Op een gegeven moment is de batterij leeg, dat is pas balen.

Dus van te voren even shoppen en een power bank bestellen. Dat kan bij de Mediamarkt!

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van