De 3 mooiste steden van Noorwegen

geplaatst in: blog | 0

Deze 3 mooiste steden van Noorwegen moeten echt op je lijstje staan met rondreizen door Noorwegen

Noorwegen is natuurlijk een fantastisch land. Je kunt er de meest wonderlijke natuurverschijnselen bewonderen en er heerlijk genieten van de rust en de ruimte in de prachtige natuurgebieden om bijvoorbeeld te raften in wild water, maar je kunt er ook eindeloos veel bezienswaardigheden vinden, horecagelegenheden uitproberen en urenlang shoppen. Noorwegen heeft echt voor elk wat wils. Als jij een rondreis door Noorwegen gaat maken, dan zijn er drie steden die je zeker niet mag missen. Er zijn niet erg veel steden in Noorwegen te vinden, en niet iedere stad is een echte must, maar deze drie steden moeten echt op je lijstje staan.

1. Trondheim

Deze stad heeft een rijke en vooral ook erg roerige geschiedenis waar je op meerdere manieren kennis mee kan maken. De stad werd al in 997 opgericht door Olav Tryggvason, de Koning der Vikingen. Lange tijd was de stad een belangrijke plaats voor de pelgrims en door de jaren heen zijn er steeds meer bijzondere bouwwerken gemaakt. Als je Trondheim bezoekt tijdens je rondreis door Noorwegen, dan zou je zeker een kijkje moeten gaan nemen bij de Nidaros kathedraal, een gotisch monument dat op de eerste plaats staat van grootste monumenten in deze categorie. Het historische centrum ziet er bijzonder uit, zeker in combinatie met de moderne stad. Het Trondheimfjord, waartoe onder meer kloostereiland Munkholmen en het gevangeniseiland behoren, loopt direct langs de stad.

2. Bergen

Bergen is een indrukwekkende stad waar de bevolking je ook zeker op zal wijzen. De mensen die hier wonen zijn (volledig terecht) erg trots op hun woonplaats. De stad wordt gekenmerkt door de oude en kleurrijke Hanzehuisjes die volledig uit hout zijn gebouwd. Deze kleine woningen zijn zelfs te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt een bezoek brengen aan de Mariakerk, aan de oude kade en aan Koninklijk Hof Bergenhus. In de plaatselijke ateliers ben je altijd welkom om even een kijkje te nemen en ook de restaurants zijn absoluut de moeite waard om eens te bezoeken voor een lekkere hap. Het eten is hier bijzonder goed. Uiteraard kan er in het centrum naar hartenlust worden gewinkeld.

3.Oslo

Een rondreis door Noorwegen is niet compleet zonder bezoek aan Oslo. Deze stad heeft je echt van alles te bieden, zoals dat ook eigenlijk hoort bij een hoofdstad. Je kunt een bezoek brengen aan Karl Johans Gate, waar je eindeloos kan winkelen. Deze boulevard werd speciaal aangelegd ter verhoging van de prestige van de stad, en dit merk je als je er loopt. De winkels zijn van hoog niveau, maar de prijzen daarentegen ook. Het is hoe dan ook een bijzondere ervaring om er te lopen. Natuurlijk zijn er ook veel horecagelegenheden te vinden en kan je diverse bezienswaardigheden bezoeken, zoals ook het koninklijk kasteel. In de Nasjonalgalleriet kan je schilderwerken bewonderen en het Neorenaissancegebouw trekt jaarlijks eindeloos veel toeristen.

Ontdek de 3 mooiste steden van Noorwegen

Noorwegen heeft dan wel niet zoveel steden, maar de steden die er zijn mogen er dan ook wel echt zijn. Een rondreis door Noorwegen is onvergetelijk als je deze steden gaat ontdekken. Reserveer er gerust een dag of twee voor, want er is veel te zien en te doen. Natuurlijk vind je jouw ideale rondreis door Noorwegen via Goedkoperondreis.com.

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Noorwegen Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175oaddjoser-logo-300x175voigtsnp-logo-300x175bbisundownerpharos-300x175baobab-300x175sawadeea-logo-300x175
Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van