blog
4 Leuke dingen om te doen in Colorado

4 Leuke dingen om te doen in Colorado

Colorado is één van de mooiste staten van Amerika. Vooral de natuur is ronduit prachtig. Je hebt er mooie rotsformaties, maar ook besneeuwde bergtoppen en prachtige bossen. Het is de enige staat in de Verenigde Staten die meer dan duizend meter boven zeeniveau ligt. De Mount Elbert piekt op 4.401 meter hoog! Dat hoogteverschil merk je wel als je eenmaal aankomt. In dit artikel lees je over vier leuke dingen om te doen in Colorado.

1. Rocky Mountains National Park

Veruit het meeste bekende park in Colorado is Rocky Mountains National Park. Je vindt er prachtige rotsformaties, mooie watervallen en besneeuwde bergtoppen. Je kunt er wandelen, fietsen, paardrijden, klimmen, vissen of zelfs kamperen. Voor elke avonturier is er dus wel iets te doen.

2. Grand Junction

De echte wijnliefhebber moet een bezoekje brengen aan Grand Junction. Dit is hét hart van de wijn- en fruitteelt van Colorado. Er zijn verschillende wijnhuizen waar je uiteraard wijn kunt proeven en kopen. Het stadje heeft bovendien een ontzettend leuk en knus centrum. Dit straatje heeft collecties van meer dan 100 kunstwerken langs de voetpaden. Heel gaaf om te zien! Je kunt hier ook allerlei andere dingen doen; een terrasje pakken, heerlijk eten of shoppen.

3. Paardrijden in Colorado

Of je nu fan bent van paarden of niet: paardrijden is een ontzettend leuke bezigheid in Colorado. De échte cowboys helpen je maar al te graag met het paardrijden. Als je liever niet zelf te paard gaat kun je er ook voor kiezen om een tourtje te boeken. Diezelfde cowboy lijdt je ook graag rond door de bergen van Colorado!

4. Genieten van het bier

Last, but not least: geniet van het heerlijke bier. Als je geen wijnliefhebber bent is er altijd nog een goed alternatief. Er zijn maar liefst 250 verschillende bierbrouwen en pubs in de Amerikaanse staat. Je kunt een rondleiding boeken bij de meeste brouwerijen. De aanraders zijn onder andere New Belgium en Odell Brewing Co.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Amerika

En verder de gepubliceerde reisverslagen:

Rondreis Amerika oostkust

Rondreis Amerika westkust

Rondreis Florida

Amerika Natuurgebieden

0