blog
4 populaire badplaatsen van Turkije

4 populaire badplaatsen van Turkije

Turkije behoort tot de meest populaire vakantielanden van dit moment. Verreweg de meeste mensen kiezen ervoor om de hele vakantie op een enkele bestemming door te brengen, en dit is eigenlijk zonde. Turkije heeft namelijk ontzettend veel te bieden, vooral ook in en rond de populaire badplaatsen. Wij laten je alvast kennis maken met de vier meest populaire badplaatsen van het land, zodat je deze zeker kan bezoeken tijdens je rondreis door Turkije.

Wat zijn de 4 populaire badplaatsen van Turkije?

1. Alanya

Alanya is een badplaats aan de sfeervolle Turkse Rivièra, op een kleine twee uur rijden van Antalya. Hier kan je heerlijk bakken op het Cleopatra strand, je kunt er urenlang struinen langs de vele shops aan de boulevard en in het centrum, je kunt er heerlijk eten in talloze horecagelegenheden en er is alle ruimte voor het bezoeken van bezienswaardigheden. Zo kan je naar de burcht gaan en een bezoek brengen aan Alanya Red Castle, maar je kunt ook naar de altijd gezellige haven gaan en een leuke boottour voor een hele dag of een avond reserveren. Dim Cayi is ook zeker aan te raden. Hier kan je op vlotten ontspannen, lekker eten en drinken, en zwemmen of pootje baden in het koude bergwater.

2. Marmaris

Marmaris is klein, sfeervol en bijzonder vriendelijk. Het is allemaal niet zo groots opgezet als in Alanya, maar juist dit is ook de charme van Marmaris. Je kunt er een bezoek brengen aan de prachtige jachthaven of lekker wandelen en winkelen in het authentieke centrum. Je kunt natuurlijk eindeloos veel bars, terrassen en restaurants bezoeken en het is mogelijk om een boottocht te reserveren om een dagje een bezoek te brengen aan een Grieks eiland. Zeker ook aan te raden als je tijdens je rondreis door Turkije ook even een ander land wilt bewonderen.

3. Side

Side ligt op korte afstand van Manavgat en is een schilderachtig plaatsje met veel cultuur. Je kunt er verschillende bezienswaardigheden vinden, zoals bijvoorbeeld de oude stadsmuur, de Apollotempel en het Griekse amfitheater. Dit gigantische amfitheater werd in het verleden erg veel bezocht en er pasten maar liefst 18.000 personen in om naar de gladiatorengevechten te kijken. Side ligt op een mooie kaap en op het schiereiland vind je het oude centrum, waar je lekker kunt winkelen of een terrasje kunt pakken.

4. Bodrum

Bodrum ligt precies tegenover Kos, het eiland dat bij Griekenland hoort. Deze badplaats heeft veel geschiedenis te bieden. Ook hier kan je een Grieks theater bezoeken, een mausoleum en kasteel Sint Petrus. Het Mausoleum van Halicarnassus behoort tot de zeven wereldwonderen en mag je absoluut niet missen tijdens je rondreis door Turkije. Natuurlijk kan je ook hier prachtige stranden, gezellige terrassen en sfeervolle restaurants vinden. Ook de shopaholic kan zich hier helemaal uitleven.

Ga op rondreis door Turkije

Turkije ligt niet heel ver van huis en is toch compleet anders. Het land is zeker het ontdekken waard. Natuurlijk kan je jouw ideale rondreis door Turkije gemakkelijk vinden via Goedkoperondreis.com. Ontdek de mogelijkheden en plaats vandaag nog je reservering.

Speciaal voor de jongeren hebben we een jongerenreis pagina

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Turkije

 

0