blog
5 Bezienswaardigheden van Bonaire

5 Bezienswaardigheden van Bonaire

Leestijd 4 Minuten

Bonaire behoort samen met Aruba en Curaçao tot de ABC-eilanden en tevens tot één van de mooiste eilanden ter wereld. Het is een populaire vakantiebestemming bij veel Nederlanders. Ondanks dat het eiland niet zo groot is biedt het toch voldoende diversiteit om hier een tijdje door te brengen.

Je kunt ervoor kiezen om bij je resort te blijven en van het vrijwel altijd mooie weer te genieten of je maakt de keuze om het eiland een beetje te ontdekken en te leren over de cultuur van het land. Het zijn leuke uitjes die je natuurlijk ook voor je ontspanning maakt! Een aantal interessante bezienswaardigheden kan je hieronder lezen.

Kralendijk

Kralendijk is de hoofdstad van Bonaire. Het is niet direct wat je van een hoofdstad verwacht. Er is geen drukke bruisende stad waar je urenlang doorheen kunt lopen en lekker kunt winkelen. Nee helaas, ondanks dat de stad ook het politieke centrum van het land is gebeurt er maar weinig. Toch is deze stad weldegelijk de moeite waard om te bezoeken! Als je door de 12.500 inwoners tellende plaats loopt zullen de mooie pastelgekleurde woningen je direct opvallen. Het straalt gezelligheid en warmte uit. De boulevard van de stad is waar de restaurantjes en barretjes zijn gelegen.

Cruiseschepen

Tevens is Kralendijk de plek waar de grote cruiseschepen aanleggen en waarvandaan de boten en excursies naar de mooie duikgebieden vertrekken. Uiteraard zijn er diverse souvenirwinkeltjes te vinden waar je even lekker kunt struinen. Als je echt wilt gaan voor een vakantie waar je urenlang kunt shoppen kun je beter naar een andere bestemming gaan. Verder zijn er nog twee musea in Kralendijk (Terramar Museum en het Bonaire Museum of Natural History) en is het Fort Oranje leuk om te bezoeken.

Duiken en snorkelen

Als je op Bonaire bent dan moet je echt de onderwaterwereld gaan bekijken. Het is één van de meest toegankelijke eilanden ter wereld om dit te doen. Er zijn zo rond de 90 duiklocaties rondom het eiland waarvan er bijna 50 vanaf de kant bereikbaar zijn. Ook om te snorkelen zijn vele locaties erg geschikt. Als het onderwaterleven tot een diepte van 60 meter is beschermd natuurgebied. Hier zijn ze (terecht) erg streng op! Kom niet aan koralen, blijf van schildpadden af en gooi ook niet je anker overboord, dit is allemaal streng verboden.

Hilma Hooker

De diversiteit aan onderwaterleven is gigantisch. Zo heb je vele verschillende soorten hard- en zacht koraal. Vele gekleurde vissen die soms goed verstopt zitten en met een beetje geluk kom je nog wel een keer een grote schildpad tegenkomen, deze worden regelmatig in de wateren rondom Bonaire gespot. Voor wrakduikers is er nog de Hilma Hooker, een boot die vroeger werd gebruikt als drugsschip. Deze is vanaf de kant goed bereikbaar en begint op een diepte van zo’n 20 meter.  Leuke stek voor de meer ervaren duiker.

Slavernijhuisjes en zoutpannen

Iets waar veel landen alles aan hebben gedaan om te verwijderen en geen link maar naar te hebben is op Bonaire duidelijk niet aan de hand geweest. Er staan hier nog namelijk diverse slavenhuisjes langs het Pekelmeer die tegenwoordig een bezienswaardigheid zijn en veel bezocht worden door toeristen.

Vroeger werden de huisjes (die slechts 1,5 meter hoog zijn en zonder ramen) gebruikt door slaven die voornamelijk uit Afrika afkomstig waren. Ze werden aan het werk gezet op de zoutvlakten om zout te winnen voor de handel. In de huisjes sliepen meestal 2 of meer personen.

Voordat deze stenen huisjes er stonden waren het houten hutjes of was het de openlucht waarin de slaven sliepen. De slaven hadden het echt heel zwaar. Het werk was fysiek in de hitte bijna ondraaglijk, ze werden blind van de weerkaatsing van de zon in het zout en sneden en verbranden zich ook aan het scherpe en hete zout.

Tegenwoordig is een bezoekje aan de zoutvlaktes een indrukwekkende bezienswaardigheid. De enorme bergen zout. Dit zout is zongedroogd en van hele goede kwaliteit. De verschillende kleuren op de zoutpannen zijn erg interessant, vergeet ook zeker niet je camera mee te nemen.

Rincon
Dit plaatsje is opgericht in 1527 en ligt afgelegen op het eiland. Het plaatsje waar tegenwoordig ongeveer 2000 mensen wonen werd opgericht tussen de heuvels door Spaanse kolonisten. Het ligt met opzet tussen de heuvels zodat het niet vanaf zee kon worden gezien en daardoor een goede bescherming had. Wanneer je de heuvels op gaat heb je een schitterend uitzicht over dit deel van het eiland en de zee, het uitzicht over de zee was vroeger ook belangrijk zodat men zag dat er boten aankwamen waar ze zich tegen moesten beschermen.

Ondanks dat Rincon een klein plaatsje is heeft het wel een leuk centrum. Diverse winkeltjes en restaurantjes maken het erg leuk om een keer doorheen te wandelen. In Rincon zelf zijn diverse oude gebouwen, zo zijn er bijvoorbeeld twee kerken te bezichtigen en je hebt ook nog het Cocori-complex, dit bestaat uit oude schoolgebouwen en een voormalig klooster. Dit in combinatie met het schitterende uitzicht vanaf de heuvels maakt het echt wel tot een leuk uitje.

Uitkijkpunten

Op Bonaire zijn diverse uitkijkpunten. Het uitzicht vanaf deze punten is overal net even anders maar de vergezichten zijn met helder overal schitterend. De Brandaris is met 241 meter de hoogste berg van Bonaire. Helaas gaat er geen mooie autoweg naar boven maar zul je te voet moeten gaan om de top te bereiken. Dit is een zware tocht die niet voor iedereen geschikt is maar het uiteindelijke uitzicht zal je veel voldoening geven!

Seru Largu is een uitkijkpunt wat van vrijwel het gehele eiland te zien is. Het is duidelijk herkenbaar aan het Millennium Monument dat hier in 2000 is gebouwd door de Raad van Kerken van Bonaire. Rondom het monument zijn diverse bankjes geplaatst vanwaar je heel relaxed kunt genieten van uitzicht. Ook een mooie plek om aan je lunchpakketje te beginnen. Je hebt vanaf hier een mooi uitzicht over Kralendijk en met een beetje geluk kun je bij helder weer zelfs de kans om de bergen van Curaçao te zien.

Koop een vliegticket naar Bonaire en ontdek het paradijs op aarde!

De Bonaire reisspecialisten:  
0
Goedkoperondreis.com