blog
5 cruciale tips voor een zorgeloze vakantie in Qatar

5 cruciale tips voor een zorgeloze vakantie in Qatar

Leestijd 5 Minuten

Qatar is in vele opzichten een ronduit prachtig en fascinerend land. Dit gezegd hebbende is het ook een niet alledaagse vakantiebestemming. Buitenlanders worden hier geacht zich toch op z’n minst enigszins aan te passen aan de cultuur van het land. Dit betekent in het bijzonder dat je de Islamitische regels dient na te leven. Geen schrik, deze regels zijn voor buitenlanders veel minder streng dan voor de Qatari zelf. Toch is het wel iets om rekening mee te houden. Daarnaast zal je kunnen vaststellen dat Qatari een uiterst beschaafd volk zijn. Wil jij zeker kunnen zijn van een zorgeloze vakantie in het indrukwekkende Qatar? Dan is het zeker interessant om je even te verdiepen in de vijf cruciale tips die we in dit artikel voor je op een rijtje hebben gezet.

1.) Beleefdheid is een absolute vereiste in Qatar

De Nederlandse directheid is wellicht iets wat bij de meeste Qatari niet meteen in de smaak zal vallen. In eerste instantie zeg je beter netjes gedag om het vervolgens even over de bloemetjes en de bijtjes te hebben. Qatari vinden het immers in de praktijk helemaal niet beleefd wanneer je zomaar met de deur in huis valt. Het wordt bovendien ook zeer sterk gewaardeerd wanneer je als buitenlander het idee geeft geïnteresseerd te zijn in cultuur en gebruiken van het land waarin je op vakantie bent.

Leer bijvoorbeeld een aantal woordjes in de landstaal. Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Neem nu bijvoorbeeld ‘Salam’. Hiermee zeg ‘vrede zij met u’. Wil je graag iemand bedanken? Dan kan dat met ‘Shukran’. Politieke uitlaten laat je hier wel beter achterwege. Hiervoor gelden zelfs strenge wetten. Het beledigen van de emir kan je bijvoorbeeld op een gevangenisstraf komen te staan.

2.) Beschaafde kleding is een absolute must

Iets waar in Qatar ongelofelijk veel aandacht aan wordt besteed is de kleding die wordt gedragen. Dit heeft uiteraard grotendeels te maken met het feit dat Qatar een islamitisch land is.

Hier gelden conservatieve kledingvoorschriften. In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd is het niet zo dat van vrouwelijke toeristen wordt verwacht dat ze gesluierd de straat op gaan. Toch zijn er voor dames een aantal belangrijke aandachtspunten.

Toon bijvoorbeeld bij voorkeur zeker geen ontblote (boven)armen. Zorg er bovendien altijd voor dat schouders en knieën zijn bedekt. Eigenlijk geldt dit laatste ook voor mannen. Denk dus zeker niet dat de strenge kledingvoorschriften alleen maar van toepassing zijn op dames. Korte broeken, rokken, laag uitgesneden topjes, blote schouders en doorzichtige of transparante kleding zijn in ieder geval uit den boze.

3.) Hou rekening met de vaak snikhete temperaturen

Tijdens een reis naar Qatar moet je uiteraard altijd rekening houden met de temperaturen. Niet zelden lopen de temperaturen hier namelijk op richting waarden van rond de 40 graden. Van zodra de temperatuur een dergelijke waarde bereikt is minstens 2 liter water per dag drinken een must.

Ben je van plan om de woestijn in te gaan? Neem dan altijd je voorzorgen. Denk hierbij niet alleen aan extra water en drinken, maar ook aan een reserveband en kabels voor wanneer er iets mocht gebeuren. Draag dunne kleding en zorg er vooral voor dat je, je altijd goed insmeert met een hoge factor zonnecrème! Draag je slippers of sandalen? Vergeet dan niet om ook je voeten in te smeren!

4.) De eerste koffie of thee kan je eigenlijk niet weigeren

De kans is bijzonder groot dat je door een Qatari zal worden uitgenodigd tijdens je vakantie. Wanneer dat gebeurt krijg je altijd thee of koffie aangeboden. Het eerste kopje dat je krijgt aangeboden kan je eigenlijk niet weigeren. Dat wordt als zeer onbeleefd beschouwd. Na het eerste kopje kan je wel aangeven geen extra kopje meer te willen. Van zodra er meer dan drie kopjes worden gedronken vindt een Qatari dat je gretig bent.

5.) Praat niet zomaar met de andere sekse

Last but not least wordt het sterk aanbevolen om niet zomaar met de andere sekse te praten. Als man kan je bijvoorbeeld beter niet een vrouw om informatie vragen. Bovendien hoef je er als man ook niet vreemd van op te kijken dat sommige Arabische vrouwen niet tegen je zullen willen praten.

Vaak is het zo dat ze dit helemaal niet willen. Daarnaast zijn er ook vrouwen die dit niet mogen van hun partner. Reis je samen met je vrouwelijke partner? Laat haar dan praten met de Arabische vrouw aan wie je wat wil vragen. Doe je op een bepaald ogenblik tijdens je vakantie in Qatar als man zaken met een Arabische vrouw? Dan wordt het sterk aanbevolen om het initiatief om elkaar de hand te schudden aan haar over te laten. Wil ze dit liever niet? Aanzie dit dan vooral niet als een belediging.

Bekijk hier de Qatar Specialisten

Je kunt een vakantie Qatar goed combineren met een reis naar Dubai waar dit jaar de wereldtentoonstelling wordt georganiseerd.

Wereldkampioenschappen voetbal 2022 in Qatar

WK 2022 Qatar

Het WK 2022 in Qatar wordt het 22e Wereldkampioenschap voetbal in het Midden-Oosten.

Het voetbaltoernooi vindt plaats in de de maanden november en december, waarbij de openingswedstrijd op 21 november en de finale op 18 december 2022 zal worden gespeeld. De kwalificatiewedstrijden worden gespeeld van maart 2021 tot maart 2022. Nederland speelt in poule G van de WK kwalificatie. Daarin neemt Oranje het op tegen Turkije, Noorwegen, Montenegro, Letland en Gibraltar.

Er zijn in totaal 32 teams en 64 wedstrijden. Er zal in 7 steden worden gespeeld en in 8 stadions. Zowel de openingswedstrijd als de finale van het WK voetbal zal worden gespeeld in het Lusail Stadion.

Het WK voetbal in Qatar zal in 2022 in de volgende 7 steden gespeeld gaan worden:

  • Losail
  • Doha
  • Khor
  • Ash Shamal
  • Al Wakrah
  • Umm Salal
  • Al Rayyan

 


Booking.com


 


Booking.com


 


Booking.com


 


Booking.com


 

0
Goedkoperondreis.com