blog
5 ijshotels in Europa

5 ijshotels in Europa

Leestijd 4 Minuten

Uniek en cool, 5 ijshotels in Europa

Misschien heb je wel eens eerder gehoord van een ijshotel. Er zijn er heel veel te vinden in de wereld en het is een hele bijzondere ervaring die je een keer meegemaakt moet hebben. Dit is een speciaal winter avontuur waarbij je echt alleen maar ijs om je heen hebt. Je zult misschien denken dat het niet comfortabel is, maar dan heb je het verkeerd.

De ijshotels worden allemaal met veel sterren beloond en staan bekend om de goede service. Er is ooit zelfs in Nederland een ijshotel geweest. Het was een ijshotel dat gemaakt was voor een festival dat in de stad Zwolle gehouden werd en nadat het festival afgelopen was, hield het hotel op te bestaan.   

Koele kamers met het sanitair in een ander gebouw

Maar, wat is een ijshotel nu exact. Het is een hotel die opgebouwd wordt uit ijs of op ijs op een plek waar het koud is en er voldoende sneeuw ligt. Door middel van ijsblokken en sneeuw worden kamers gebouwd. Meestal zijn de andere faciliteiten als badkamers en toiletten in een gebouw van bakstenen te vinden.

Dit is natuurlijk ook om ervoor te zorgen dat je wel warm kunt douchen, maar daarbij niet je kamer laat smelten. Als je al een koukleum bent, is een ijshotel misschien niet de allerbeste keuze voor je. Het zal er niet warmer worden dan het is en van verwarming of een elektrische deken wordt niet gebruik gemaakt.

De glazen iglo’s van het Kakslauttanen Arctic Resort

Er zijn in Europa een aantal ijshotels te vinden. 1 van die hotels is het Kakslauttanen Arctic Resort.

Hier zijn glazen iglo’s te vinden waar je vanuit je bed het prachtige Noorderlicht kunt aanschouwen.

Dit resort is midden op het ijs tussen de sneeuw gebouwd en geeft een echt idyllisch plaatje.

Je kunt je op dit resort goed vermaken met heerlijk eten en je kunt er de echte Laplandse specialiteiten proberen.

Verder kun je overdag met een sneeuwscooter rondtoeren, maar ook langlaufen en een safari met husky’s en rendieren behoren tot de mogelijkheden op dit resort in Lapland.

Dit is een echte aanrader als je bijvoorbeeld het Noorderlicht wilt gaan bekijken.

Kakslauttanen Arctic Resort
Kakslauttanen Arctic Resort
Kakslauttanen Arctic Resort

Lapland met Voigt Travel

Het Sorrisniva hotel van Alta: Kleine iglo’s voor een reis terug in de tijd

In de buurt van Alta in Noorwegen is ook een ijshotel te vinden. Sorrisniva Igloo  heet het hotel en is een hotel met kleine iglo’s waar je in verblijft.

De kamers zijn van ijs gemaakt waardoor je echt een hele bijzondere belevenis hebt. Het is echt of je in winter wonderland beland bent en is de manier om mee te maken hoe de vroegere en huidige bewoners leefden en leven.

De kamers hebben slaapplekken en met slaapzakken en rendierleer kun jij jezelf prima warm houden gedurende de nacht.

De douches, kleedkamer en bagageopslag zijn dan weer in een nabijgelegen gebouw te vinden.

In het hotel zijn heel veel ijssculpturen te bewonderen en vanaf deze plek is een dagtour met een sneeuwscooter ook leuk om te doen.

5 ijshotels in Europa
Sorrisniva hotel
Sorrisniva hotel

IJshotels in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk

Ook in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk is het mogelijk om in een cool en uniek ijshotel te overnachten. De ijshotels heten Iglu Dorf en worden elk jaar weer opnieuw gebouwd. In de zomer smelten die iglo’s en tijdens de winter worden de kamers weer opnieuw van ijs gemaakt.

Het is zelfs mogelijk om ter plekke je eigen iglo te bouwen. Dit is wel een heel bijzondere belevenis. Deze ijshotels zijn ook nog eens heel luxe. Bij elke iglo staat een jacuzzi en een sauna. Zo kun je heerlijk opwarmen wanneer je daar aan toe bent. Of je nu naar Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk wilt, er is in deze 3 landen een ijshotel te vinden. Je hoeft dus niet perse naar de Noord-Europa toe.

Kirkenes Snowhotel: Het mooiste ijshotel van Noorwegen

In Noorwegen zijn heel veel verschillende ijshotels te vinden en 1 van de mooiste is dan misschien wel het Kirkenes Snowhotel.

Dit hotel is in het meest noordelijke gedeelte van Noorwegen te vinden. Het is een heel bijzonder hotel waarbij echt alles van ijs en sneeuw gemaakt is.

De muren zijn 1.5 meter dik en de temperatuur in de kamers is rond de -5 graden.

In de kamers zijn heerlijke slaapzakken waar je echt warm in kunt slapen.

Deze zijn namelijk geschikt voor temperaturen tot -35 graden.

Het hotel is daarnaast gevuld met heel veel mooie ijssculpturen en het uitzicht is ook zeker niet verkeerd.

ijshotels
snowhotel

Het Snow Village in Kittilä Finland

Op het lijstje van ijshotels mag Snow Village in Kittilä Finland niet ontbreken. Elk jaar weer heeft Snow Village weer een andere vorm en grootte. Elk jaar weer zijn er 2 restaurants te vinden en ook ijsbars en een trouwkapel behoren tot de standaard ijsgebouwen die het Snow Village elk jaar terug laat komen. Het ijshotel heeft 30 kamers en het hotel is zo’n 200 km boven de poolcirkel te vinden. Vanaf het hotel kun je verschillende tochten met een hondenslee of sneeuwscooter doen. Verder kun je ook een rendiersafari doen of kun je kiezen om te gaan ijsvissen

ijshotels
Finland met Voigt Travel
0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com