5 onmisbare Poolse steden

geplaatst in: blog | 0

Polen is een indrukwekkend land dat vooral bekend staat om Auschwitz.  Maar er is natuurlijk nog heel veel meer te ontdekken in dit land. Als je een rondreis door Polen wilt gaan maken, dan wil je natuurlijk de 5 onmisbare Poolse steden van het land gaan bezoeken. Uiteraard helpen we je graag op weg.

De 5 onmisbare Poolse steden

  1. Hoofdstad Warschau

5 onmisbare Poolse steden

De Tweede Wereldoorlog heeft Warschau ,de hoofdstad van Polen, voor een aanzienlijk deel in as gelegd. Verreweg het grootste deel van de stad Warschau is dan ook door de jaren heen herbouwd. Tegenwoordig is het een moderne stad waar je hier en daar nog kunt genieten van originele of herstelde geschiedenis. Je vindt er veel hoogbouw, maar er is ook ruimte voor rustige en groene parken.

De Wisla rivier loopt dwars door de stad en deelt deze dan ook op in twee delen. Aan de westelijke zijde kan je het Paleis van Cultuur en Wetenschappen bezoeken, door het oude centrum wandelen en de financiële wijk ontdekken. Het oude centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

  1. De bruggen van Wroclaw

5 onmisbare Poolse steden

Wroclaw is een indrukwekkende stad met ontzettend veel bruggen. In totaal zijn dit er maar liefst 130. Je kunt er, naast de bruggen, nog diverse andere interessante bezienswaardigheden vinden. Zoals bijvoorbeeld de grote kathedraal en een aantal mooie kerken in gotische stijl. Verder nog de Raclawice Panorama en het grote marktplein in de oude stad.

Aan dit sfeervolle plein kan je ook een bezoek brengen aan het oude stadhuis, dat zeker de moeite van het bezichtigen waard is. De Raclawice Panorama is een Panorama Mesdag die te vinden is in een rond museum dat speciaal voor dit schilderij werd gebouwd.

  1. Het Renaissance gevoel van Zamosc

5 onmisbare Poolse steden

De binnenstad van Zamosc is terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en dat is niet vreemd. Hier kun je je werkelijk terug in de tijd wanen. Vooral de unieke gevels zijn een bijzondere verschijning, maar je kunt er ook enkele sfeervolle horecagelegenheden bezoeken. De stad is al eeuwenoud. Zamosc werd gesticht in de zestiende eeuw en vormde een basis op de handelsroute die zich bevond van West-Europa en Noord-Europa naar de Zwarte Zee.

De stad is vooral indrukwekkend om te zien door het altijd bewaard gebleven stratenpatroon en de nog altijd bestaande gebouwen en vestingen uit de Renaissancetijd.

  1. Auschwitz in Krakau

5 onmisbare Poolse steden

Krakau is niet beschadigd geraakt tijdens de Tweede Wereldoorlog, waardoor er veel te zien is van voor die tijd. Dit betekent echter niet dat de oorlog niet in de buurt van de stad is gekomen, want hier werd uiteraard Auschwitz gebouwd. Een bezoek aan dit voormalig concentratiekamp mag niet ontbreken aan de rondreis door Polen.

  1. Hanzestad Gdansk

5 onmisbare Poolse steden

Deze voormalige Hanzestad heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de unieke moderne haven. Daarnaast zijn er vooral veel indrukwekkende bouwwerken te vinden, bijvoorbeeld aan de Ulica Dluga, rond de Mariastraat en aan de Dlugi Targ (de Lange Markt).

Een onvergetelijke rondreis door Polen

Een rondreis door Polen zal vooral in het teken staan van mooie bouwwerken, gezellige horecagelegenheden en vooral heel veel geschiedenis en cultuur. Natuurlijk kan je de ideale rondreis door Polen vinden via Goedkoperondreis.com.

Vergelijk direct alle rondreizen naar Polen

[sc:polen]

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van