blog
5 Redenen om te kiezen voor Cambodja

5 Redenen om te kiezen voor Cambodja

Leestijd 2 Minuten

Cambodja; het land waar je het 8ste Wereldwonder kan vinden, waar je de mooiste bezienswaardigheden kunt bezoeken, waar je een spectaculaire natuur ontdekt en een rijke geschiedenis kan leren kennen. Cambodja is het bezoeken meer dan waard en het is dan ook zonde dat het land niet dezelfde bekendheid en populariteit geniet als Vietnam en Thailand, de buurlanden van Cambodja. Wij geven je 5 redenen om te kiezen voor Cambodja.

  1. Hoofdstad Phnom Penh

Je rondreis door Cambodja is natuurlijk in geen geval compleet zonder bezoek aan de hoofdstad. Phnom Penh is werkelijk indrukwekkend, met een unieke verzameling koloniale bouwwerken, het inspirerende Tuol Sleng Museum, de Killing Fields, Pol Pot en de Rode Khmer. Natuurlijk kan natuurlijk ook eindeloos shoppen en lekker eten en drinken in de hoofdstad.

  1. Angkor Wat

Angkor Wat is het allergrootste religieuze bouwwerk dat er op heel de wereld gevonden kan worden. Niet voor niets wordt het tempelcomplex gezien als het 8ste Wereldwonder. Natuurlijk kan je met de traditionele tuktuk naar het complex worden gebracht, en het is zeker aan te raden om dit eens te doen bij zonsondergang of bij het opkomen van de zon. Dan is Angkor Wat op zijn mooist.

  1. Koh Rong

Een goede reden om een rondreis door Cambodja te maken is wel dat je de kans hebt om een waar droomeiland te bezoeken. Koh Rong is een tropisch eilandje dat omringd wordt door het mooiste en meest blauwe water dat je ooit hebt gezien. De palmbomen maken het paradijselijke plaatje helemaal compleet. Op het eiland zijn diverse dieren te vinden, waaronder apen, en je kan de onderwaterwereld gaan ontdekken. Tot slot zijn er diverse unieke watervallen op Koh Rong te vinden. Je kan het eiland bezoeken door vanaf Sihanoukville te vertrekken met de boot.

  1. De unieke bevolking

De bevolking van Cambodja is ook zeker een goede reden om een rondreis door Cambodja te maken. Nergens ter wereld vind je zo’n unieke bevolking. Niet alleen zijn de Cambodjanen buitengewoon vriendelijk, gastvrij en behulpzaam, maar zij zijn ook erg jong. Het is namelijk zo dat meer dan 50% van de totale bevolking van het land de leeftijd van 25 jaar nog niet heeft bereikt.

  1. De adembenemende natuur

Tijdens je rondreis door Cambodja kan je de mooiste stukjes natuur bewonderen. Het land heeft eindeloos veel watervallen, unieke bergplateaus, uitgestrekte mangrovebossen en een spannende jungle. In de provincies Mondulkiri en Ratanakiri kan je de meest mooie natuurplekken vinden van het land. Wil je de jungle gaan verkennen? Doe dit dan altijd onder begeleiding van een ervaren gids of ga met een grote groep op een geplande excursie door de jungle.

Plan nu je bestemming Cambodja

Een reis door Cambodja is in één woord onvergetelijk! Dit land heeft je zoveel te bieden dat je gewoon niet weet waar je moet beginnen. Via Goedkoperondreis.com vind je de beste, de mooiste en de meest inspirerende rondreis door Cambodja tegen de beste prijs.

Vergelijk direct alle reizen naar Cambodja:

 

0