blog
5 Tips voor je rondreis door Egypte

5 Tips voor je rondreis door Egypte

 

is een indrukwekkend land en je kunt prachtige rondreizen door Egypte maken. Echter, er zijn ook wel wat zaken om rekening mee te houden als je een rondreis door dit islamitische land wil gaan maken. Zo voorkom je dat je tegen problemen aanloopt. Als je deze tips ter harte neemt tijdens je rondreis door Egypte, dan wordt jouw rondreis gegarandeerd een succes!

  1. Onderhandelen is een must5 Tips voor je rondreis door Egypte

Egypte is een land waar onderhandelen niet alleen aan te raden is, maar eigenlijk een must als je niet teveel wilt betalen. Er wordt weleens gedacht dat je alleen hoeft te onderhandelen over de prijzen in de souvenir- en kledingshops, maar niets is minder waar. Ook als het gaat om de reguliere boodschappen en bijvoorbeeld om ritjes met bussen of taxi’s moet je onderhandelen om tegen een normale prijs te krijgen van je wilt. Veel mensen voelen zich wat beschaamd wanneer er onderhandeld moet worden. Dit zorgt ervoor dat je er niet alles uithaalt wat er uit te halen valt. Als je niet goed bent in afdingen, dan is het goed om het aan een ander over te laten.

  1. Kijken, kijken, niet kopen5 Tips voor je rondreis door Egypte

Deze uitspraak heb je vast al eens gehoord als je eerder in een land bent geweest waar aan de straat verkocht wordt. Denk aan landen als bijvoorbeeld Turkije en Marokko. Wanneer je zegt dat je uit Nederland komt, dan komen de welbekende Nederlandse verkoopzinnen, zoals ‘kijken, kijken, niet kopen’ of ‘speciale prijs voor jou, vriend’. Tijdens je rondreis door Egypte kun je voorkomen dat verkopers je blijven lastig vallen door te zeggen dat je uit IJsland of Estland komt.

  1. Pas je kleding aan

Voor de dames geldt dat het toch wel belangrijk is om je niet te bloot te kleden. Je bent op rondreis in Egypte, een land waar de islam heerst. Dit moet je respecteren. Als jij te bloot over straat gaat, dan zal je door de Egyptenaren respectloos behandeld worden, en dit wil je niet. Probeer je ook niet teveel als toerist te kleden. Een lange broek of een professionele outfit is beter, ook voor de heren, zodat je minder lastig gevallen wordt door zwendelaars.

  1. Voor jezelf opkomen5 Tips voor je rondreis door Egypte

Wanneer het opvalt dat je een toerist bent, dan wordt je waarschijnlijk aan de lopende band aangesproken door mensen die je van alles en nog wat willen verkopen, of aansmeren. De eerste dag zal je je hier nog niet teveel van aantrekken, maar op de tweede dag gaat het toch al behoorlijk irriteren. Als je vriendelijk blijft, dan blijven ze terug komen. Je moet dus goed voor jezelf op kunnen komen en bereid zijn om je vriendelijkheid eens van je af te laten vallen. Anders heb je helemaal geen tijd voor jezelf.

  1. Doe het rustig aan

Tijdens je rondreis door Egypte is het belangrijk om de tijd te nemen voor het bezichtigen van bezienswaardigheden. Haast je niet, want dan treedt er de zogenaamde cultuurmoeheid op. Dit gaat ten koste van je vakantieplezier.

Vind je ideale rondreis door Egypte

Via Goedkoperondreis.com vind jij gegarandeerd jouw ideale rondreis door Egypte, tegen de beste prijs natuurlijk. Dat wordt dubbelop genieten in dit prachtige land!

Informatie pagina’s over Egypte:

Piramides van Gizeh
Vallei der Koningen
5 tips voor een rondreis Egypte
Beste reisperiode voor Egypte
Snorkelen in Egypte
Tempels in Abu Simbel
Vakantie vieren in Sakkara
Woestijn activiteiten
De Nijl en de Rode Zee
De tempel van Karnak
Informatie over Caïro
Duiken in Hurghada
Vakantie Sharm El Sheikh
Sinaïberg ofwel Mozesberg

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Egypte Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

0