blog
5 tips voor een rondreis Marokko

5 tips voor een rondreis Marokko

Leestijd 2 Minuten

Wij geven je hier 5 tips voor een rondreis Marokko.

Marokko is een indrukwekkend land dat niet erg ver van Nederland af ligt. Het is een ideale rondreisbestemming als je een heel andere wereld wilt vinden en toch niet te lang in het vliegtuig wilt zitten. Als je een rondreis door Marokko gaat maken, dan zal je de mooiste bezienswaardigheden, steden en dorpen tegenkomen. De volgende 5 tips helpen je om jouw rondreis door Marokko onvergetelijk te maken.

  1. Slim gebruik maken van desinteresse

Je kunt in Marokko niet langs de winkels lopen zoals je dat in een Nederlands winkelcentrum zou doen. De Marokkanen komen op je af en proberen je van alles te verkopen. Er is geen reden om onbeschoft te reageren, want als je echt geen interesse hebt, dan merken de verkopers dit op den duur wel en verdwijnen ze. Echter, je kan slim gebruik maken van het tonen van desinteresse. De Marokkanen zullen steeds verder zakken met de prijs. Als je gewoon wegloopt van de verkoper, dan zal deze je waarschijnlijk achtervolgen met een nog lagere prijs. Zo weet je zeker dat je een goede prijs betaalt voor hetgeen je wilt hebben.

  1. Met de bus reizen

5 tips voor een rondreis Marokko

Er zijn enkele steden in het land te vinden die je echt niet mag missen tijdens je rondreis door Marokko. Enkele van deze steden, zoals bijvoorbeeld het indrukwekkende Chefchaouen, zijn uitsluitend met de bus te bereiken. De lokale bussen zijn bijzonder goedkoop, maar het is toch aan te raden iets meer te betalen. In de lokale bussen is geen airconditioning, de bussen (inclusief de stoelen) zijn onbetrouwbaar en er komen voortdurend bedelaars in de bus, waardoor de rit onnodig lang duurt en je waarschijnlijk geïrriteerd aankomt. Kies liever voor een rit met de grote tourmaatschappijen, zoals Supratours of CTM.

  1. Vroeg op pad

In sommige steden wordt het na 12:00 uur te heet om ook maar iets te doen. We hebben het dan over temperaturen boven de 45 graden, welke voorkomen in steden als Meknes en Fez. Doe je deze steden aan tijdens je rondreis door Marokko? Sta dan vroeg op om de stad tussen 06:00 en 12:00 uur te gaan verkennen.

  1. Sla de koffie zeker niet over

Veel mensen durven in het buitenland geen koffie te drinken, gewoon omdat het er vaak niet zo goed is. In Marokko is het zelfs aan te raden om van koffie te genieten. Marokko staat op de tweede plek op de lijst van landen waar je de beste koffie drinkt. Italië staat overigens op de eerste plaats. Je kunt tijdens je rondreis door Marokko intens genieten van bijvoorbeeld Café Latte of Café Noir. De koffie is overigens overal goed, ook in gelegenheden die er op het eerste oog misschien wat armoedig uitzien.

  1. Vraag niet naar alcohol

Alcohol is onrein in Marokko. Dit wordt ook wel Haram genoemd, het tegenovergestelde van Halal. Er zijn slechts enkele horecagelegenheden met een alcohollicentie, maar hier mag de alcohol niet geschonken worden zonder een gerecht erbij. Juist omdat alcohol Haram is (onrein), is het niet netjes om ernaar te vragen.

Ga met deze 5 tips voor een rondreis Marokko !

Zie jij jezelf al op rondreis door Marokko gaan? Dan bieden wij je de mogelijkheid om direct jouw ideale rondreis door Marokko te boeken bij een voordelige, professionele en betrouwbare aanbieder. Ga in ieder geval ook deze 4 koningssteden van Marokko bezoeken

Vergelijk hier direct alle reizen naar Marokko

 

0