blog
De 5 wonderschone highlights van India

De 5 wonderschone highlights van India

Leestijd 2 Minuten

India behoort toch wel tot de mooiste Aziatische landen die je gewoonweg eens bezocht moet hebben. De cultuur, de gastvrijheid en de unieke sfeer zorgen voor een onvergetelijke tijd. Als je een rondreis door India gaat maken, dan zal het voelen alsof je in een waar sprookje bent beland. Natuurlijk zijn er enkele bezienswaardigheden die absoluut niet mogen ontbreken aan de rondreis door India. Dit zijn de 5 wonderschone highlights van India.

  1. De natuur van het Kanha National Park

De 5 wonderschone highlights van India

India heeft indrukwekkende natuurgebieden die je zeker moet gaan ontdekken als je een rondreis door India maakt. Eén van de mooiste natuurgebieden is het Kanha National Park. Het landschap is werkelijk alsof het uit een droom is ontstaan. Je hebt er de mooiste uitzichten en kunt er genieten van een intense rust. Daarnaast zijn er uiteraard veel wilde dieren te vinden in dit nationaal park. Zo leven er grote aantallen wilde honden en zijn ook lippenberen en tijgers hier totaal niet vreemd.

  1. De provincie Rajasthan

De 5 wonderschone highlights van India

Als je het echt India wilt leren kennen, dan mag een bezoek aan de provincie Rajasthan zeker niet ontbreken aan je rondreis door India. Dit is ongetwijfeld de meest indrukwekkende, unieke en populaire provincie van het land. Dit heeft alles te maken met het feit dat alles hier nog zo traditioneel is. De mensen lopen er rond met oranje tulbanden op het hoofd en een bijzonder kleurrijke outfit. Daarnaast kan je kennis maken met heren die enorme krulsnorren op de bovenlip dragen. Ook dit is een traditie die nog veel gezien wordt. Tot slot zal je veel kamelenkarren tegenkomen in Rajasthan.

  1. De Heilige Ganges

De 5 wonderschone highlights van India

Door Bangladesh en India stroomt de rivier De Ganges. In India wordt deze rivier als heilig bestempeld en het water speelt dan ook een belangrijke rol in het leven van verreweg de meeste mensen die op relatief korte afstand van de oevers wonen. Daarnaast komen mensen uit binnen en buitenland naar De Ganges voor het heilige water. De rivier heeft een lengt van meer dan 2500 kilometer. Ieder jaar komen er miljoenen hindoes samen aan de oevers van De Ganges om de ziel te reinigen door zich met het heilige water te wassen.

  1. De indrukwekkende Taj Mahal

De 5 wonderschone highlights van India

Zonder twijfel de meest populaire bezienswaardigheid van India is de Taj Mahal. Deze mag dan ook zeker niet aan je rondreis door India ontbreken. Het gebouw werd door 20.000 personen gebouwd in een periode van maar liefst 22 jaar..Het marmeren bouwwerk is het symbool van India en is vroeg in de ochtend het mooist om te zien.
De Taj Mahal is een imposant, wit marmeren mausoleum in Agra (Uttar Pradesh). Shah Jahan, de vijfde heerser van het Mogolrijk, liet het grafmonument tussen 1632 en 1648 bouwen als laatste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote Mumtaz Mahal, die in 1631 in het kraambed was overleden. Na de dood van Shah Jahan werden ook diens resten bijgezet in de tombe.

  1. De kleurenpracht van Gangtok

De 5 wonderschone highlights van India

Gangtok wordt ook wel gezien als de mooiste streek van heel het land. Dit heeft alles te maken met het feit dat werkelijk alles in bloemen gehuld is. Het is dan ook een sfeervol, geur- en kleurrijk uitstapje naar Gangtok. Je vindt er vooral rododendrons , orchideeën en veel huizen

 

Pagina’s over India:

Rondreizen door India
Bangalore
New Delhi
Hyderabad
5 wonderschone highlights van India
Boek een vakantie naar India

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar India

 

 

0
Goedkoperondreis.com