blog
De 7 meest gevaarlijke eilanden ter wereld

De 7 meest gevaarlijke eilanden ter wereld

Leestijd 2 Minuten

Sommige eilanden zien er van buitenaf prachtig uit. Dat wil niet zeggen dat je ze moet gaan bezoeken! Sommige eilanden zijn namelijk erg gevaarlijk. Van gevaarlijke krokodillen tot een hoge radioactiviteit.

Deze 7 eilanden behoren tot de gevaarlijkste ter wereld.

Miyake-Jima – Japan

De 7 meest gevaarlijke eilanden ter wereld

Miyake-Jima is een klein eiland in Japan en is de thuisbasis van de vulkaan Mount Oyama. De vulkaan is het laatst uitgebarsten in 2000, dat door bleef gaan tot 2004. In 2005 mochten de bewoners weer terug naar het eiland, maar omdat de vulkaan nog steeds actief is moet men hier constant gasmaskers bij zich dragen. Als het alarm afgaat, moet men de gasmaskers op zetten. Niet echt een pretje dus!

Ilha de Queimada – Brazilië

Dit eiland staat bekend als het ‘Slangeneiland’. Er wonen duizenden giftige slangen op het eiland. De slangen behoren tot de meest giftige slangen ter wereld. Men vermoed dat er vijf slangen op elke vierkante kilometer wonen. De Braziliaanse overheid heeft mensen daarom ook verboden om op het eiland te komen.

North Sentinel Island – Andaman Eilanden

De 7 meest gevaarlijke eilanden ter wereld

Dit eiland is het meest dichtbeboste eiland ter wereld. Er wonen hier nog een groep mensen die geen contact hebben met de buitenwereld. Ze kennen geen moderne beschaving en wijken daarom qua gedrag ook af van de ‘gewone mens’. Als er vreemden in de buurt komen, kunnen zij zich daarom anders gedragen. In 2006 werden twee vissers vermoord toen ze in de buurt van het eiland kwamen.

Bikini Atoll – Marshalleilanden

Bikini Atoll is een van de eilanden die geteisterd werd door de straling van Amerikaanse atoomtesten. Tussen 1946 en 1958 werden hier testen gedaan door het Amerikaanse leger. In 1987 werd het stralingsniveau laag genoeg verklaard en konden bewoners terug naar het eiland. Helaas bleek het toch nog niet helemaal veilig te zijn. De bodem heeft gezorgd voor vele afwijkingen tijdens geboortes. Ook vele diersoorten werden met afwijkingen geboren.

Ramree Island – Myanmar (Birma)

Ramree Island in Myanmar is een eiland dat bewoond wordt door krokodillen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden Japanse soldaten hierheen gedreven. Ruim 400 Japanse soldaten zijn destijds opgegeten door de hongerige krokodillen. In het Guiness Book of World Records spreekt men daarom ook over ‘’De grootste ramp ooit geleden door de mens door dieren’’.

Enewetak – Marshalleilanden

De 7 meest gevaarlijke eilanden ter wereld

Marshalleilanden draagt nog een eiland bij aan deze lijst: Enewetak. Op dit eiland werd een betonnen koepel geplaatst, om puin en radioactieve grond in te storten. Men verwacht dat het eiland in 2027 weer veilig moet zijn. Tot dan mag er niemand wonen.

Réunion – Deel van Frankrijk

Réunion is een Frans overzees departement ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius. Als je op het vasteland blijft, is het land niet gevaarlijk. Op het moment dat je de zee in gaat loop je wél gevaar. Het land wordt geteisterd door haaiaanvallen. Er geldt daarom ook een zwemverbod op het hele eiland.

0