Activiteiten in en om Neusiedler Meer

geplaatst in: blog | 0

Het Neusiedler Meer is een meer dat gelegen is op de grens van Oostenrijk en Hongarije. Liefhebbers van natuur kunnen hier heel goed terecht. Wat kun je allemaal in en om het Neusiedler Meer doen?

Activiteiten in en om het Neusiedler Meer

Denk jij bij Oostenrijk vooral aan sneeuw en kou? Het Neusiedler Meer en de directe omgeving ervan wordt gezien als één van de warmste locaties van het land. Niet gek, want er zijn gemiddeld zo’n driehonderd dagen per jaar dat de zon er schijnt. Het is ook het op één na grootste meer van Europa dat compleet omringd is door riet. In de omgeving zijn gezellige dorpjes. Ook zijn er talloze leuke activiteiten te doen.

Zeilen

Er zijn rondom het Neusiedler Meer diverse plaatsen waar je zeilboten kunt huren. Ook zijn er talloze dagtrips die worden georganiseerd om te gaan zeilen. Daarnaast zijn er meerdere zeilscholen, voor de mensen die willen leren zeilen.

Windsurfen

Ook voor windsurfen kun je goed terecht in het Neusiedler Meer. Het gebied wordt namelijk gezien als belangrijkste plek om te surfen in Oostenrijk. Het is ook mogelijk hier les in te krijgen.

Zwemmen in het Nuesiedler Meer

Er zijn verschillende plekken gecreëerd waar je heerlijk kunt zwemmen. Er zijn bijvoorbeeld meerdere natuurlijke zwemmeren. Hier kun je glijbanen hebben en mogelijkheden om ook lekker in de zon te zitten. Soms moet er wel een entreeprijs worden betaald om hier te mogen zwemmen.

Wandelen en fietsen

Ben je geen waterrat maar wil je wel genieten van het prachtige Neusiedler Meer? Er zijn talloze wandel- en fietsmogelijkheden in de directe omgeving. Je hebt dan onderweg prachtig zicht op het meer.

Cultuur in de omgeving van het Neusiedler Meer

Omdat er veel dorpen en steden rondom het Neusiedler Meer zijn, kun je ook veel cultuur snuiven. Er zijn musea, bijzondere oude gebouwen en mogelijkheden om een stadswandeling te maken.

 

 

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Oostenrijk Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

tui-logo-2kras-logo-300x175oaddejongintra-logo-300x175pharos-300x175

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Hongarije Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

oadkras-logo-300x175djoser-logo-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van