blog
Als single op vakantie gaan

Als single op vakantie gaan

Als single op vakantie gaan: Alleen maar toch samen

Je kent het misschien wel, je bent alleen, maar je wilt eigenlijk wel heel graag op vakantie. Er is zo’n taboe op alleen op vakantie gaan en dan is natuurlijk de vraag of het wel veilig is. Daar is een oplossing voor gevonden: De singlereizen. Zo ga je toch met een groep op vakantie, maar kun je wel helemaal lekker je eigen gang gaan. Als je denkt dat je hier alleen maar mensen tegen gaat komen die op zoek zijn naar een nieuwe liefde, dan heb je het bij het verkeerde eind. De meesten willen net als jij gewoon op vakantie zonder na te hoeven denken over eventuele nieuwe liefdes.

Sluit nieuwe vriendschappen

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niet wat kan ontstaan op zo’n reis, maar dat is niet de gedachtegang erachter. De bedoeling is dat je je niet alleen voelt tijdens je reis, maar wel de mogelijkheid hebt om er alleen op uit te gaan. Heel veel mensen die je voorgingen, hebben hele mooie vriendschappen overgehouden aan de singlereizen. Dit is puur omdat je in een nieuwe omgeving terecht komt en je eigenlijk geen andere keuze hebt dan contact maken. Er zit altijd wel een persoon tussen waar jij een klik mee hebt en waar je de reis goed mee op kunt trekken. Zoals gezegd ben je niet verplicht om overal mee heen te gaan, maar het is natuurlijk wel leuk om mee te doen met activiteiten.

De populairste bestemming voor een single reis: Spanje

Een van de meest populaire single reizen is de een trip naar Spanje. Dit is natuurlijk omdat het land niet zo heel ver weg is, het er altijd mooi weer is en daarnaast ook nog vaak voordelig geprijsd is. De reizen worden per leeftijd ingedeeld zodat je bij leeftijdsgenoten in komt te zitten. Een van de meest populaire bestemmingen in Spanje is toch Lanzarote. Het strand is daar prachtig en de terrasjes zijn gezellig. Ook Andalusië en Malaga behoren tot de favorieten als het op single reizen aankomt. Spanje heeft zoveel te bieden, dat er altijd wel een reis voor jou tussen zit.

Ontdek Griekenland op single reis

Griekenland is nog zo’n land waar je een mooie single reis naartoe kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Kreta, Kos, Samos of Corfu. Je kunt gaan voor een mooi resort met een zwembad vlakbij het strand en daarbij is het ook mooi om de eilanden zelf te ontdekken. Op Griekenland is tevens de mogelijkheid om een mooie fietstocht te doen en de schildpadden zijn ook super mooi om te bekijken. Als je van snorkelen houdt, dan zou je ook echt de onderwaterwereld van Griekenland moeten bekijken. Zoals eerder vermeldt, kun je zelf kiezen of je alles samen wil doen of ook dingen alleen wilt ondernemen. Die vrijheid is wat een single reis zo fijn maakt.

Bezoek het prachtige Italië

Italië behoort ook tot de mogelijke bestemmingen voor een single reis. Kies bijvoorbeeld voor het veelzijdige Sardinië en beleef een programma vol met leuke activiteiten en geniet van alles wat de Italiaanse cultuur je te bieden heeft. Ga lekker ontspannen op de prachtige stranden van het eiland en zie schitterend hoe de zon ondergaat in de zee aan het einde van de dag. Calabrië is ook een van de mooiste plekken van Italië en hier kun je nog heerlijk van de rust genieten. Dit gebied is nog niet door het massatoerisme ontdekt en daardoor nog behoorlijk ongerept. Je kunt hier super mooie excursies doen en heerlijk relaxen aan het zwembad of bijvoorbeeld een privé strand.

Relaxte of actieve vakantie

Er zijn heel veel verschillende plekken waar je heen kunt op single reis en het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Je kunt kiezen voor een luier vakantie, maar er zijn ook verschillende actieve vakanties waar je voor kunt kiezen. Het belangrijkste aan de hele trip is dat je geniet van je vakantie en ook echt tot rust komt. Een single reis moet een ongedwongen trip zijn waarbij je andere mensen kunt ontmoeten wanneer je dit wilt, maar ook gewoon je eigen plan kan trekken als dit je voorkeur heeft.

Alleen, maar toch samen

De single reizen worden steeds populairder en je kunt er de meest exotische bestemmingen in de wereld mee bezoeken. Doordat je met een hele groep gaat, ontmoet je niet alleen nieuwe mensen, maar krijg je ook veel verschillende culturen en landen te zien. Door met een single reis mee te gaan, ga je dus alleen op reis, maar toch samen. Je kunt kiezen voor een eigen kamer of om toch een kamer te delen.

kras-logo-300x175tui-logo-300x175fox-logo-300x175shoestringsawadeea-logo-300x175crusjgofunmamboactiva
0
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!