blog
Autorondreis door Mallorca

Autorondreis door Mallorca

Leestijd 2 Minuten

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Mallorca? Het eiland heeft een groot aanbod aan resorts waar u kunt relaxen op het strand met een cocktail, maar wist u dat Mallorca veel meer te bieden heeft dan dat? Prachtig natuurschoon, pittoreske plaatsjes, haventjes en baaitjes, genoeg om zeker anderhalve week actief bezig te zijn.

Autorondreis door Mallorca

Al deze bezienswaardigheden zijn het beste te ontdekken met een autorondreis. U kunt op deze manier zelf bepalen waar u naartoe gaat en hoelang u daar wilt blijven. Autohuur specialist Holiday Cars heeft voor u een route van 10 dagen uitgestippeld met enkele highlights van Mallorca.

Dag 1: Hoofdstad Palma

Na aankomst op de luchthaven van Mallorca haalt u uw huurauto op en rijdt u naar de hoofdstad Palma. Het is mogelijk om hier de eerste dag te overnachten en een kijkje te nemen in Palma. Een van de highlights in deze stad is de kathedraal La Seu. Deze kathedraal is gebouwd in de 13e eeuw en wordt tot een van de mooiste kerken van Spanje gerekend.

Dag 2 tot 4: Estellencs

De volgende dag vervolgt u uw reis naar de zuidwestkust van Mallorca. Hier bereikt u na een rit van ongeveer 45 minuten het kustplaatsje Estellencs. De kustplaatsjes in deze regio zijn bekend vanwege hun terrasvormige aangelegde tuinen en boomgaarden. Er zijn ook genoeg activiteiten te ondernemen in de omgeving zoals fietsen, wandelen of zeilen. Het is ook zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan het onbewoonde eiland Sa Dragonera. Hier vindt u het beschermde natuurreservaat van Sa Dragonera met prachtige panorama’s, bijzondere dieren en een geweldige onderwaterwereld met roggen en octopussen.

Ook vindt u in het badplaatsje Estellencs een klein kiezelstrandje waar het zelfs in het hoogseizoen rustig is. Via dit strandje kunt u een duik in het water nemen richting de aangrenzende grotten waar u fantastisch kunt snorkelen en zwemmen. Om deze dagen af te sluiten is het zeker aan te raden om een picknickmand mee te nemen en te genieten van een adembenemende zonsondergang op het strand.

Dag 5 tot 8: Fornalutx

Op dag 5 gaat de reis verder via een prachtige kustroute naar het bergdorpje Fornalutx. Onderweg komt u langs het dorpje Valldemossa waar de bekende componist Frédéric Chopin een tijd van zijn leven heeft doorgebracht. Het is zeker aan te raden om hier een kijkje te nemen en de schilderachtige cultuur te bewonderen.

Als u bent aangekomen in Fornalutx kunt u het beste goede wandelschoenen aantrekken. Het dorp staat namelijk bekend om de pittoreske, smalle straatjes, trappetjes en weelderige natuur op de berghellingen die u absoluut moet ontdekken. Ook is het mogelijk om een dagje aan het strand van Deià door te brengen om even tot rust te komen.

Dag 9 en 10: Inca

Op dag 9 gaat u vanuit Fornalutx naar Inca. Inca staat bekend om de leerverwerking en fabrieken. Ook is er nog veel cultuur terug te vinden uit de Arabische tijd in de vorm van smalle, kronkelige straatjes. Daarnaast heeft de stad een parochiekerk, Santa Maria la Mayor, die op de fundamenten van een moskee staat. Op dag 10 zit de autorondreis er helaas op en vervolgt u uw reis terug naar de luchthaven in de hoofdstad Palma.

 

0