blog
België: het land van chocolade en friet

België: het land van chocolade en friet

In België kan je altijd geweldige plekken ontdekken die elke reiziger echt leuk zal vinden. Ook al denken veel mensen dat er weinig te zien valt, toch heeft het land veel te bieden. Als je wilt genieten van lekker eten, ben je in België ook hiervoor aan het juiste adres!

Bezienswaardigheden in België

Als het gaat om bezienswaardigheden, zijn er veel mooie gebieden die een goed excuus bieden om België te bezoeken. Bijna elk klein stadje in België heeft iets belangrijks te zien, zoals middeleeuwse ruïnes, prachtige natuur, musea, historische bezienswaardigheden en provinciale domeinen. Dus waarom zo ver weg als het ook dichtbij kan. Boek een rondreis België en ga ontdekken!

België ontdekken met de wagen

Het is heel gemakkelijk voor een toerist om een auto te huren en gewoon rond te rijden, bijvoorbeeld naar het zuiden van België. De omgeving van Dinant en Namen zijn beroemd om de citadellen, forten en kasteelruïnes. Waterloo en Bastogne zijn dan weer beroemd vanwege de belangrijke veldslagen, respectievelijk de nederlaag van Napoleon en veldslagen uit de tweede wereldoorlog zijn hierbij mooie voorbeelden.
Ongeacht de bestemming, is het zeker aangenaam om met de auto naar de verschillende bezienswaardigheden te rijden. Via de kleine wegen zijn er onderweg veel “pitstops” beschikbaar met ambachtelijke honingmakers en bierabdijen die rondleidingen aanbieden.

Een dagje weg in België

Voor het maken van een leuk dagje weg, zijn er veel mogelijkheden in het land. Ook als je naar België gaat met kinderen, kan je er veel plezier beleven en leuke dingen doen. De vele provinciale domeinen met beschermde bossen beschikken over leuke en gezellige wandelpaden, fietspaden,  picknickplaatsen, speeltuinen en waterattracties.

Foret de Reve in Ottignes

Eén van de favorieten is het provinciaal domein “Foret de Reve” in Ottignes. Je kan er wandelen, er is een speeltuin voor de kinderen en tijdens de zomer kan je er genieten van het openluchtzwembad.

Wat kun je verder nog bekijken?

Ook in het noorden van het land zijn leuke dingen te doen. Je kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de haven van Antwerpen, het Mechelse museum van wetenschap bezoeken (Technopolis) en nog vele andere dingen doen. België beschikt ook over verschillende dierentuinen en pretparken.

Wat zeker ook populair is bij toeristen, is de kust. Aan de Belgische Kust kan je leuk wandelen, maar ook kan je er uitstappen maken naar onder andere Ieper, Brugge en nog andere leuke steden. In West-Vlaanderen zijn er veel overblijfselen te zien van de wereldoorlogen. Zo is domein Raversyde een aanrader om te bezoeken, maar ook het In Flanders Fields Museum.

België: het land van chocolade en frietLekker eten en drinken in België

Als je een bezoek brengt aan België, is het zeker aan te raden om kennis te maken met het lekkere eten. Je kan er gezellig op restaurant gaan, maar ook kan je er musea en andere gelegenheden bezoeken die verbonden zijn met eten. Er zijn namelijk veel leuke en originele plekken om te bezoeken, van bakkerijen tot prachtige chocolatiers en exotische restaurants. Je kan er ook een snelle hap eten op markten of in tavernes.

België bezit ook een selectie van fastfoodketens en restaurantketens. Over het algemeen zijn de inwoners er trots op de kleine brasseries. In deze bars of cafés zijn er verschillende lunch en dinermogelijkheden.
Wat tot de meest populaire eetgelegenheden behoort in België, zijn de frituren. Deze verkopen voornamelijk friet met allerlei sauzen. Veel ervan zijn alleen verkrijgbaar in België.

Je kan er ook vlees en vis kopen die nogal gerelateerd zijn aan fastfood keuzes, zoals hamburgers.
Wafels zijn ook heel lekker in België. Ze verkopen er 2 soorten, de Luikse wafel en de Brusselse wafel. Ze worden verkocht in ketens, maar ook op markten en in tavernes. In vrijwel elke winkelstraat zijn er wafels te vinden.

België is één van de beste plekken in Europa voor het doorbrengen van een leuke vakantie, niet alleen vanwege de verscheidenheid aan plaatsen om te zien, dingen om te doen en lekker te eten, maar ook omdat het nog steeds een land is waar er geen massatoerisme heerst.

0