blog
Beste reistijd Suriname

Beste reistijd Suriname

Leestijd 1 Minuut

Er zijn vele redenen waarom je op vakantie wilt gaan: je wilt eens op verre reis, je wilt een actieve vakantie, je wilt je familie opzoeken of je wilt gewoon heerlijk relaxen op strand. Het is daarom raadzaam om na te gaan wat de beste reistijd voor Suriname is.

Droge periode

De droge periode is van februari t/m half april en van half augustus t/m half november. Dit is in principe ook de beste reistijd voor het Zuid-Amerikaanse land. Vrijwel elke maand is het vochtig en warm in het land.

Gemiddelde temperaturen

De gemiddelde temperatuur in Suriname is vrijwel elke maandag 31-32 graden. In januari en februari tref je de koudste maanden: het is dan ‘slechts’ 30 graden. De hetere maanden zijn in september en oktober: het is dan gemiddeld 33 graden. De overige maanden zitten tussen deze twee temperaturen in.

Neerslag

De maanden met de minste neerslag zijn in september en oktober. Er valt dan zo’n 80-82mm neerslag. In februari en maart valt er tussen de 149-168mm neerslag. De overige maanden zitten boven de 200mm. In de maanden mei en juni valt er de meest neerslag. Het is daarom niet raadzaam om tijdens deze maanden naar Suriname te reizen.

Laagseizoen

Het laagseizoen is simpelweg de periode van het jaar dat het niet druk is. In Suriname is het in de zomermaanden (juli en augustus) en tijdens de kerst drukker. Dat betekent dat de prijzen dan duurder zijn. Het laagseizoen valt in alle maanden buiten de hiervoor genoemde maanden.

Feestdagen

Op 1 juli wordt Keti-Koti gevierd. Deze feestdag komt jaarlijks. Het is dan ontzettend leuk om naar het Zuid-Amerikaanse land te reizen. Het wordt uitbundig gevierd. De maand juli valt wel binnen het hoogseizoen, dus vliegtickets naar Paramaribo zijn dan mogelijk duurder. Een andere leuke feestdag is Onafhankelijkheidsdag op 25 november. De ticketprijzen zijn dan vrij gunstig en dat valt daarom ook binnen de beste reistijd voor Suriname.

 

De Suriname specialisten:

 

0