blog
Bezienswaardigheden Alexandrië in Egypte

Bezienswaardigheden Alexandrië in Egypte

Leestijd 5 Minuten

Bij een reis naar Egypte  zijn er veel soorten bestemmingen in Egypte mogelijk. Een goed voorbeeld hiervan is Alexandrië, een prachtige vakantiebestemming!

Alexandrië werd opgericht in de 4e eeuw voor Christus door Alexander de Grote tijdens zijn reis naar de tempel van het Orakel van Amun in Siwa. De stad heeft veel te bieden aan reizigers uit verschillende regio’s van over de hele wereld voor het doorbrengen van een vakantie in Egypte.

De meest prachtige musea van Alexandrië

Hoewel Alexandrië gedurende ongeveer 1000 jaren de hoofdstad van Egypte was is Caïro momenteel de huidige hoofdstad.

Alexandrië ligt ten noorden van Caïro en kijkt uit over de kust van de Middellandse Zee. Het is een stad met een eigen, unieke magie! In Alexandrië moet je zeker 2 dagen, bij een rondreis door Egypte ,verblijven om de beste bezienswaardigheden ervan te ontdekken.

In Egypte, een land dat een groot aantal musea herbergt, heeft Alexandrië, met zijn oude gevarieerde geschiedenis, een aantal vrij magnifieke musea die verschillende periodes van de geschiedenis van de stad en verschillende aspecten van het leven van Alexandrië illustreren.

Hier volgen enkele van de interessantste musea in Alexandrië die aanbevolen worden voor toeristen om tijdens je vakantie te bezoeken.

Het Romeinse museum van Greco

Het Grieks Romeins Museum is misschien wel het meest interessante museum in Alexandrië.
Dit museum gaat over de Griekse periode die bloeide onder de heerschappij van de Romeinen.

In de Grieks-Romeinse periode vonden de meest glorieuze dagen van Alexandrië plaats. Het museum huisvest vele vertoningen ter illustratie van deze opmerkelijke periode sinds de oprichting van de stad en tot het begin van het islamitische tijdperk.

Het Greco Roman Museum wordt vaak opgenomen als excursie in vele reizen naar Egypte.

Hoewel het museum vele jaren gesloten was, werd het heropend. Vele vakantiegangers die naar Alexandrië in Egypte reizen, plannen een bezoek aan dit museum vanwege zijn opmerkelijke historische betekenis.

Het Grieks Museum van Greco werd officieel geopend in oktober 1892 als één van de oudste in Egypte. Vanwege het grote aantal vertoningen en tentoonstellingen werden de musea echter overgebracht naar de huidige locatie in Fouad Street tijdens het bewind van Khedive Abbas Helmi II.

Met 11 enorme zalen en 27 tentoonstellingsgalerijen trekt het Romeinse museum de aandacht van veel toeristen die naar Egypte reizen.

Het museum van de nieuwe bibliotheek van Alexandrië

alexandriē

De ideeën om het Museum van Oudheden in de Bibliotheek van Alexandrië op te richten ontstonden toen een groep historische stukken, die dateren uit de Romeinse en Byzantijnse periode, werd ontdekt op de locatie waar de nieuwe bibliotheek van Alexandrië werd gesticht.

Tegenwoordig verwelkomt dit museum veel reizigers uit de hele wereld om te genieten van cultuur tijdens hun vakantie in Egypte.

Het museum werd officieel geopend in oktober 2002. De vitrines werden zorgvuldig gekozen om de diversiteit van de geschiedenis van Alexandrië te weerspiegelen, inclusief displays uit de faraonische, Griekse, Romeinse, Byzantijnse, islamitische en hedendaagse periodes.

Ook bevindt zich er een prachtige collectie antiquiteiten die onder de zee in en rond Alexandrië zijn ontdekt.

Een bezoek aan het museum is een aanrader voor reizigers die een vakantie doorbrengen in Egypte en die ook dol zijn op geschiedenis en kunst.

Het Nationaal Museum van Alexandrië

Het Nationaal Museum van Alexandrië is er één van de meest interessante musea die in de stad aanwezig zijn.

Het museum, opgericht in 2003 tijdens de regeringsperiode van de voormalige Egyptische president Hosni Mubarak, herbergt ongeveer 1800 onderscheidende displays die het verhaal vertellen over de stad Alexandrië sinds de oprichting en tot de revolutie van 1952.

Elke dag komen er honderden toeristen binnen die dit museum in Egypte bezoeken.

De meest verbazingwekkende hoogtepunten van Alexandrië

Eén van de meest verbazingwekkende steden in het land van de Nijl ofwel Egypte, is Alexandrië.

De stad staat ook bekend als de parel van de Middellandse Zee. Ze heeft een speciale magie die de liefde van veel Egyptenaren en buitenlanders aantrekt voor het doorbrengen van een vakantie in Egypte.

Hoewel er geen verrassende monumenten te vinden zijn zoals in Cairo, Luxor en Aswan, of ook geen wonderen van de Rode Zee zoals in Hurghada en Sharm El Sheikh, biedt Alexandrië toch veel leuks aan toeristen die van hun vakantie in Egypte genieten.

De meeste reizigers die door Egypte reizen blijven meestal één of twee dagen in deze parel aan de Middellandse Zee.

Hier volgen enkele opmerkelijke bezienswaardigheden van Alexandrië.

Qaitbey Fort

Qaitbey Fort werd gebouwd in de 15e eeuw door de beroemde Mamluk-sultan en bouwer, Qaitbey. Daarna werd dit een herkenningspunt van Alexandrië.

Het werd gebouwd om het westelijke deel van de stad te beschermen tegen aanvallen vanuit de zee. Dit fort is een grote toeristische attractie geworden.

Gelegen op het meest westelijke punt van Alexandrië, is het fort van overal in de stad te zien. De belangrijkste delen van Fort Qaitbey zijn de oudste moskee in de stad, een prachtig stenen Mihrab, een prachtig bewaard gebouw dat werd gebouwd met de resterende stenen van de oude vuurtoren die tijdens de faraonische periode was opgetrokken.

Het Romeinse amfitheater

Alexandrië

Dit is de enige van deze soort in Egypte.Het Romeinse amfitheater werd gesticht in de 4e eeuw na Christus. Het complex werd in de 20e eeuw toevallig ontdekt toen arbeiders probeerden de grond in te graven.

Daarna werd het een prachtige toeristische site die veel toeristen verwelkomt.

Met zijn U-vormige fase heeft het Romeinse amfitheater 13 kolommen met marmeren treden die plaats bieden aan meer dan 600 toeschouwers.

Dit onderscheidende complex wordt nog steeds gebruikt om tal van artistieke evenementen en uitvoeringen te organiseren.

Naast het theater zijn er veel beelden en andere vondsten te zien die in veel secties rond Alexandrië zijn gevonden in een prachtig georganiseerd openluchtmuseum.

Pompey’s Pillar

Een andere prachtige bezienswaardigheid van Alexandrië is de pilaar van Pompeius, of Pompey’s Pillar. Samen met de twee sfinxen ernaast, zijn dit de enige overblijvende delen van een enorme Romeinse tempel die werd gebouwd in de 3e eeuw voor Christus.

Een bezoek aan Pompey’s Pillar is vaak inbegrepen bij vele reispakketten naar Egypte.
De pilaar is gemaakt van rood graniet, heeft een hoogte van 27 meter en een basis met een diameter van ongeveer 3 meter. Dit kleine maar indrukwekkende complex ligt in het westelijke gedeelte van de stad.

Montazah Complex en tuinen

Het Montazah-complex werd aan het einde van de 19e eeuw opgericht door Khedive Abbas Helmi II om in die tijd het zomerverblijf van de koninklijke familie van Egypte te zijn. Veel toeristen die naar Egypte reizen, verkennen het Al Montazah-complex vanwege de prachtige tuinen en een aantal prachtig ingerichte historische paleizen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Egypte.

0