blog
Bezienswaardigheden Barcelona

Bezienswaardigheden Barcelona

Leestijd 2 Minuten

Barcelona is een prachtige stad waar je je heerlijk kunt vertoeven. Er zijn veel verschillende bezienswaardigheden in Barcelona, je kunt er heerlijk shoppen en bovendien kun je in de zomer genieten van het prachtige strand. De infrastructuur in de Spaanse stad is bovendien ook erg goed geregeld, dus een reisje naar Barcelona is een goed idee!

Bezienswaardigheden Barcelona

Barcelona staat bij veel mensen bekend als een echte shoppingstad, maar er zijn ook heel veel verschillende bezienswaardigheden die je kunt bewonderen. Denk hierbij aan onder andere de Sagrada Família of Park Güell.

Sagrada Família

Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Barcelona is ongetwijfeld Sagrada Família. De bouw startte in 1882 en sindsdien nog steeds niet voltooid. Continue wordt aan het bouwwerk gewerkt. De oplevering van het totaalplaatje wordt ook pas verwacht in 2026. Net als veel andere gebouwen in de Spaanse stad komt het ontwerp van de hand van de meester architect Antoni Gaudí.

Casa Milà

Ook de Casa Milà is één van Antoni Gaudi’s ontwerpen. Dit gebouw is terug te vinden in de Carrer D’Olot straat. Het ontwerp is een mooi stukje architectuur. Het gebouw is, wegens een conflict met de opdrachtgever, nooit helemaal afgebouwd. Toch mag je deze bezienswaardigheid niet overslaan!

Park Güell

Park Güell is een ontzettend populair park in Barcelona. Het park wordt vooral veel bezocht door buitenlandse toeristen (en dan met name Chinese bezoekers). Door het park heen vind je diverse plaatsen waar je even heerlijk kunt uitrusten en kunt genieten van de prachtige omgeving. Er zijn diverse monumenten en standbeelden in het park en op verscheidene plaatsen staan mensen spullen te verkopen. Je kunt er flesjes water kopen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook wel iets eten. Net buiten het park staan overigens vaak nog meer kraampjes.

Palau de la Música Catalana

Dit gebouw werd in het jaar 1908 gebouwd. Het gebouw is veruit één van de mooiste gebouwen van de stad en functioneert als concertgebouw. Er kunnen ruim 2.000 mensen naar binnen en de zalen zijn vaak uitverkocht!

De haven van Barcelona

Als laatste in deze lijst staat genoteerd: de haven van Barcelona. Deze indrukwekkende haven had in het verleden een belangrijke rol voor de Catalaanse stad. Veel goederen werden over zee vervoerd via deze haven. Tegenwoordig liggen er vooral hobbymatige boten en komen er cruiseschepen aan. Ook het winkelcentrum Maremàgnum is nabij de haven gelegen.

Openbaar vervoer in Barcelona

Barcelona is een zeer drukke stad. Er wonen ruim 1,6 miljoen mensen in de stad zelf en in de metropool en de voorsteden wonen ruim 5 miljoen mensen. Zowel boven de grond als onder grond is het verkeer dus erg druk. Desondanks kun je je met de metro gemakkelijk en snel verplaatsen.

Er zijn negen verschillende metrolijnen, waarmee je gemakkelijk naar de verschillende bezienswaardigheden kunt reizen. Er zijn speciale kaarten voor de metro beschikbaar, bestaande uit 2, 3, 4 of 5 dagen. Je kunt hiermee reizen met alle verschillende bussen, metro’s en trams

Vergelijk hier direct alle reizen naar Barcelona

 

0