blog
Bezienswaardigheden en uitgaan in Japan

Bezienswaardigheden en uitgaan in Japan

Japan is in feite een groot eilandenrijk en het ligt in het oostelijke gedeelte van het continent Azië. In totaal heeft Japan meer dan 3000 eilanden. Dit is een schatting. De bekendste en grootste eilanden zijn o.a. Hokkaido, Kyushu en ook Shikoku. Tokio is de hoofdstad van Japan. Andere bekende steden van Japan zijn Kawasaki en Hiroshima. Verderop deze pagina hebben we de grootste en populairste Japanse steden voor jou op een rijtje gezet.

Bekende bezienswaardigheden in Japan

mt fuji 2232246 1280 minMount Fuji

De Mount Fuji berg is de allerhoogste berg van Japan en deze is maar liefst 3776 meter hoog. Als je in deze regio op vakantie bent, dan moet je op z’n minst aan de voet van deze berg hebben gestaan. De berg is in feite een vulkaan maar op dit moment niet meer actief. Van grote afstand is de berg al te zien. Vanuit de stad Tokyo heb je ook een prachtig uitzicht op de Mount Fuji. Wanneer de lucht vervuild is, is de berg van afstand echter nauwelijks meer te onderscheiden. Overigens vonden de individuele tijdritten tijdens de Olympische Spelen van Tokio 2020 in de buurt van deze beroemde vulkaan/berg plaats.

Kyoto

Kyoto is dé culturele hoofdstad van Japan. Het is een oude stad waar diverse heersers uit het verleden hun sporen hebben achtergelaten. Dit is te merken aan de vele tempels en altaars die je overal tegenkomt. Je valt van de ene verbazing in de ander wanneer je deze bijzondere stad bezoekt. Overigens is de stad in 2018 een hit op Instagram. Het behoort namelijk tot de meest romantische bestemmingen van dit moment uit een lijst van 10 steden.

Uitgaan in Japan

Tokyo is dé uitgaansstad van Japan. Het leven in deze wereldstad gaat non stop door. Je kunt dan ook iedere avond terecht in één van de vele bars of clubs. In Tokyo weten de Japanners pas echt wat feesten is. Niet alleen de straten zijn al een lichtshow op zich, maar ook de uitgaansplekken behoren tot de beste ter wereld. Aan absolute topclubs is hier geen gebrek…. In zowel de kleinere bars als in de grotere, hippe clubs van deze moderne miljoenenstad, kan je terecht voor live muziek en soms is de entree ook nog eens gratis. Maar in de praktijk betaal je bij de meeste clubs entree.

Proppers wijzen jou de weg

Wij raden je aan om informatie in te winnen bij proppers die je in het centrum en de hoofdstraten overal wel tegenkomt. Zij weten meestal precies op welke avonden de mooiste feestjes plaatsvinden. Zo rond elf uur in de avond begint het nachtleven op gang te komen. ‘s Ochtends rond 4 uur sluiten de meeste bars en clubs. Het is verstandig om je netjes te kleden. Je komt anders nergens binnen. Let op: Uitgaan in deze wereldstad is duur.

Mensen in JapanVerbaas je over de rijke cultuur in Japan

Japan is het land bij uitstek dat je bezoekt om kennis te maken met de bijzondere Japanse cultuur. Vanaf de 17e eeuw tot omstreeks de 19e eeuw, werd het land geheel afgesloten van de rest van de wereld.

De typische Japanse cultuur is daardoor bewaard gebleven. Dit zie je terug op straat in de huizenbouw, de kleding, de tuinen en de straten. Alles ademt Japan en je zult versteld staan van het cultuurgoed zodra je in Japan voet aan wal zet.

De keuken: Vooral veel vis!

In Japan vind je weinig gerechten waarin geen vis verwerkt wordt. Rijst en vis zijn dan ook in elk menu het hoofdgerecht. Vlees eet men er nauwelijks.

Het Japanse klimaat

Japan heeft, doordat het zo’n groot land is, een heel verschillend klimaat. Noordelijk van het land zijn de winters extreem koud. Temperaturen in de winter tot onder de veertig graden zijn er heel gewoon. De zomers zijn er echter aangenaam. Het uiterste zuiden van Japan kent warmere temperaturen van gemiddeld dertig graden.

Provincies

De provincies zijn in ongebruik geraakt. Al worden ze soms nog wel gebruikt als merk of door bedrijven.

Bekende plaatsen in Japan:

Himeji
Hiroshima
Nagano
Nagasaki
Nagoya
Nara
Osaka
Kagoshima
Kanazawa
Kumamoto
Kyoto
Matsumoto
Fukuoka
Sapporo
Sendai
Tokyo

Zin om te gaan rondreizen in Japan ? Kijk dan bij de speciale rondreizen Japan bij een van onze geselecteerde partners

0