blog
Bezienswaardigheden in Bali

Bezienswaardigheden in Bali

Leestijd 2 Minuten

Bali ligt ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Het eiland is het meest westelijke eiland van de Kleine Soenda-eilanden en fungeert als grote toeristische trekpleister van het Aziatische land. De hoofdstad was eerst altijd Singaraja, maar sinds 1958 is dat Denpasar. Op Bali vind je vooral een mooie natuur: actieve vulkanen, veel gebergte, diverse meren en veel rivieren. Ook heeft het eiland een rijke cultuur met Balinese dansen en divers muziek. Jaarlijks gaan er veel Nederlanders op vakantie naar Bali en dat bevalt al jaren prima. Oudere mensen kunnen vaak nog wel Nederlands verstaan.

Klimaat

Bali heeft een tropisch regenwoud klimaat. Het kent twee seizoen: het regenseizoen en het droge seizoen. Het droge seizoen is vanaf half april tot en met september. Het regenseizoen is vanaf oktober tot en met half april. Het gehele jaar door is de temperatuur vrij constant. Aan de zuidkust is het echter vaak wel iets warmer dan in het noorden. Dat verschilt doorgaans ongeveer 5 graden Celsius van elkaar.

Bezienswaardigheden in Bali

Het eiland heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder het Nationaal Park Baili Barat, Pura Besakih en Goa Gajah.

Pura Besakih

Pura Besakih, ook wel bekend als Moedertempel, is de grootste tempel van het eiland. De tempel is een heilig complex waar ongeveer 200 bouwwerken zijn gevestigd. Deze zijn vervolgens weer verspreid over 30 complexen. In maart of april vindt er een belangrijk offerfeest plaats in Pura Besakih. Er komen jaarlijks mensen vanuit heel Indonesië naar dit offerfeest. Men draagt dan een sarong en een selendang. Nabij de tempel staat ook nog een enorme vulkaan.

Nationaal Park Baili Barat

In dit nationale park vind je één van de meest zeldzame vogels ter wereld. Je kunt van alles doen in het park: wandelen, zwemmen, snorkelen of fietsen. Je kunt er ook gewoon lekker genieten van de rust om je heen.

Goa Gajah

Goa Gajah is een enorme grot in het midden van Bali. Deze grot staat ook wel bekend als de Olifantsgrot. Het werd ontdekt in 1922, maar bestaat al sinds de 11e eeuw. In deze grot staat een enorm standbeeld van Ganesha. Ganesha is de hindoegod met vier armen en een olifantenkop. Daar komt dan ook de naam Olifantsgrot vandaan.

Vervoer

In de straten van Bali zie je vooral veel scooters rijden. Toeristen huren dan ook vaak een scooter en rijden rond op het eiland. Voor de langere afstanden is een busje een aanrader. Veel locals maken gebruik van de Bemo-busjes. Toeristen kiezen ook nog wel eens voor shuttles, bussen of taxi’s. Als je niet ver hoeft te reizen is een scooter echt een aanrader. Het is absoluut niet duur en bovendien kun je overal gemakkelijk komen.

Luchthaven van Bali

De luchthaven van Bali heet Ngurah Rai. Deze internationale luchthaven ligt op ongeveer 15 kilometer afstand van Denpasar, de hoofdstad van het eiland. Het ligt slechts op 2,5 kilometer afstand van de populaire badplaats Kuta. De luchthaven heeft haar naam te danken aan de verzetsstrijder I Gusti Ngurah Rai. Deze verzetsstrijder stierf in 1946 in strijd met de Nederlanders om de onafhankelijkheid van Indonesië.

Hier kun je Vliegtickets vergelijken

Rondreis Indonesië vergelijken en boeken?

Als jij van plan bent te gaan rondreizen door Indonesië raden wij jou aan te gaan vergelijken bij onze reisorganisaties. Wij hebben alle betrouwbare rondreis aanbieders voor jou op een rij gezet zodat jij de beste en goedkoopste rondreis door Indonesië kan boeken!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Bali 

Hier kun je Vliegtickets vergelijken

Hier kun je Hotels vergelijken

0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com