blog
Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Leestijd 2 Minuten

Wat zijn eigenlijk de bezienswaardigheden in Edinburgh?

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en ligt in het oosten van het land. De stad staat bekend vanwege haar internationale festival: het Edinburgh festival. Dit festival wordt jaarlijks in de zomer gevierd met diverse muziek-, dans- en theatervoorstellingen. Ook tijdens Nieuwjaar wordt er een groot festival gevierd in de stad. Daarmee is de hoofdstad van Schotland ook een gezellige stad en kun je hier prima een vakantie vieren.

Klimaat

Edinburgh heeft een gematigd maritiem klimaat. In de zomer is de gemiddelde maximumtemperatuur slechts 18 graden Celsius en de temperatuur komt maar zelden boven 22 graden Celsius uit. In de wintermaanden kan het relatief koud worden in de stad. Omdat de gelegen is tussen de zee en heuvels staat er vaak veel wind. Daarom staat de stad ook wel bekend als ‘windy city’. In de periode oktober tot en met mei komen hier regelmatig windstormen voorbij.

Bezienswaardigheden in Edinburgh

De hoofdstad van Schotland heeft diverse leuke bezienswaardigheden, waaronder het kasteel, de dierentuin en The National Gallery of Scotland.

Dierentuin

De dierentuin in Edinburgh werd in 1909 opgericht door Thomas Hailing Gillespie. De dierentuin biedt onderdak voor ongeveer 130 verschillende diersoorten. Er leven vooral veel ijsberen en koala’s. Jaarlijks komen er maar liefst ruim 600.000 bezoekers naar de dierentuin.

The National Gallery of Scotland

The National Gallery of Scotland  is zonder twijfel één van de mooiste musea van Schotland. De indrukwekkende collectie bestaat onder andere uit Europese schilderkunst. Het is gratis te bezoeken en het is ook nog eens dagelijks geopend.

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle ligt op de bekende Castle Rock. Deze vind je terug in het centrum van de stad. Deze rots wordt al bewoond sinds de zesde eeuw. De gebouwen dateren echter uit de 17e eeuw.

Royal Mile

Royal Mile is de hoofdstraat van het oude centrum van de stad. In de zijstraten vind je diverse mooie bezienswaardigheden, waaronder het St. Giles Kathedraal. Ook de Schotse voetbalclub Heart of Midlothian FC is hier gevestigd.

St. Giles Kathedraal

De St. Giles Kathedraal is een lust voor het oog. De toren valt direct op en is ook aardig om te bekijken. Het interieur van de kathedraal is ook prachtig.

Vervoer

In de stad kun je gemakkelijk rondreizen. Je kunt gebruikmaken van het openbaar vervoer, maar ook rijden er voldoende taxi’s rond in de stad. Taxi’s zijn echter wel vrij prijzig en daarom heeft het openbaar vervoer de voorkeur. In de binnenstad wordt het busvervoer voor het grootste gedeelte geregeld door de busmaatschappij Lothian. De tramlijn wordt verzorgd door Edinburgh Trams.

Luchthaven

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks naar Edinburgh vliegen. Op ongeveer 12 kilometer afstand van het centrum ligt het Edinburgh Airport. Vanaf de luchthaven zijn goede verbindingen naar het centrum van de stad. Een busrit duurt ongeveer 30 minuten en een taxirit duurt doorgaans 20 minuten. Voor een taxiritje ben je circa 18 pond kwijt.

Trein

Vanuit Engeland kun je de stad ook gemakkelijk bereiken met de trein. Het belangrijkste treinstation van de stad is Waverley Railway Station. Tevens gaan er veel snelbussen van Britse steden naar deze stad.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Edinburgh

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Schotland

 

andere pagina’s op deze website:

En de stedentrips naar:

 

 

Rate this post
1

1 thought on “Bezienswaardigheden in Edinburgh

    •  

      Vergeet vooral niet om The Glenlivet te proeven in een van de vele Schotse pups. Een van dé lekkerste single malt Whisky’s van Schotland!

      The Glenlivet Single Malt

Comments are closed.

Goedkoperondreis.com