blog
Bezienswaardigheden in Italië

Bezienswaardigheden in Italië

Leestijd 2 Minuten

Italië is een veelzijdig land en is geschikt voor veel verschillende typen vakantiegangers. Zo kan je lekker de hele dag relaxen op het strand, een stevige wandeling maken of genieten van de cultuur die Italië te bieden heeft. Hier worden de populairste en mooiste bezienswaardigheden in Italië genoemd.

Venetië

Venetië is een van de meest bijzondere steden ter wereld. De stad is opgebouwd uit zo’n honderd verschillende eilanden die van elkaar worden gescheiden door de prachtige kanalen. Je kan je in deze stad niet laten vervoeren door auto’s, bussen of treinen. Al het vervoer vindt plaats via het water en lopend. Je kan Venetië verkennen met de watertaxi of met een gondel. Venetië is een bijzondere stad en is niet voor niets opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Vaticaanstad

Dit kleine stadje ligt in Rome en is het centrum van de katholieke kerk. Binnen dit stadje zijn de grote bezienswaardigheden te vinden zoals het Sint Pietersplein en de Sint Pieterbasiliek. Jaarlijks komen hier veel toeristen naartoe om deze bijzondere plek te bezoeken. Denk eraan dat het in de kerk verplicht is om de schouders en bovenbenen te bedekken.

Het Colosseum

Het Colosseum staat in Rome en is een groot amfitheater. Het Flavisch Amfitheater ofwel Colosseum is meerdere malen getroffen door een natuurramp, maar is nog steeds een indrukwekkend gebouw. Vroeger hoorde het amfitheater bij het Romeinse Rijk en werd gebruikt voor gladiatoren gevechten. Per jaar wordt het Colosseum bezocht door massa’s toeristen en hoort natuurlijk bij de populairste bezienswaardigheden van Italië.

Pompeï en de Vesuvius

De stad Pompeï heeft een bijzonder landschap doordat de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius het hele land bedekt heeft met as. Door de conserverende werking van de as is de stad goed in tact is gebleven. Hierdoor ziet Pompeï er nog uit zoals een stadje tijdens het bestaan van het Romeinse Rijk. Ook Pompeï is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De dom (Milaan)

In Italië zijn veel doms te vinden, maar die van Milaan is de meest bijzondere. Door de bijzondere vormgeving van de dom onderscheidt hij zich van de rest. De dom is gemaakt in gotische stijl wat een bijzondere uitstraling geeft door alle versieringen. Het is mogelijk om de dom op te lopen en zo een prachtig uitzicht te krijgen over de stad.

De toren van Pisa

De toren werd in eerste instantie niet gebouwd om scheef te staan. Tijdens het bouwen van de toren begon de toren ‘om te vallen’. Er is nog geprobeerd om de toren weer recht te krijgen, maar dit is niet gelukt. Een tijd geleden is de bouw van de toren wat aangepast, zodat de toren stabiel blijft staan. Veel mensen komen elk jaar naar Pisa om de toren te bekijken en om ermee op de foto te gaan.

Palazzi dei Rolli

Palazzi dei Rolli is te vinden in de stad Genua. Het is een groep van verschillende paleizen die vallen onder deze naam. Vroeger werden de paleizen en grote huizen in deze omgeving bewoond door belangrijke mensen van over de hele wereld. Er loopt een toeristische route langs de verschillende paleizen en woningen. Ook Palazzi dei Rolli is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Italië .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

0