blog
Bezienswaardigheden in Marbella

Bezienswaardigheden in Marbella

Leestijd 2 Minuten

Marbella een kleine stad in de provincie Andalusië is populair onder de elitetoeristen uit Europa. Dat is voldoende om uit te leggen hoe mooi deze stad is. Marbella heeft, net als andere delen van Spanje, zijn eigen geschiedenis. Volgens archeologisch bewijs kan de geschiedenis van de stad worden herleid tot de neolithische periode. De geschiedenis zegt ook dat de stad zijn naam Marbella kreeg tijdens de islamitische heerschappij. Niet zo heel lang geleden was het een klein dorpje met ongeveer 900 inwoners. Dat was in het jaar 1940. Nu heeft het zichzelf getransformeerd tot een populaire toeristische plek. Wat is er zo uniek aan deze stad?

Het Bonsaipark Marbella

Dit is het grootste Bonsaipark ter wereld. Veel zeldzame soorten planten zijn hier te zien. Van sommige bomen die in dit Bonsaipark worden gekweekt, wordt beweerd dat ze 500 jaar oud zijn. Dit park ligt aan een rivier waar veel schildpadden leven.

Arroyo de La Park

Dit is een vrij groot park van ongeveer 2 kilometer lang en ongeveer een halve kilometer breed. Er is een riviertje aan de rand van het park. Ook zijn er voldoende plaatsen voor kinderen en ouderen om te spelen en fysieke oefeningen te doen. Het Bonsaipark bevindt zich in dit park.

Puerto Banus

Dit is een haven die het meest wordt bezocht door toeristen. Sommige van de prachtige jachten zijn hier te zien. De haven heeft vele pubs, disco’s en bars voor het meeslepen van de toeristen. Natuurlijk heeft de haven genoeg plaatsen voor de toeristen om van watersport te genieten. De kleine wegen waar deze pubs zich bevinden, zijn luxueus verlicht en bieden een fascinerend uitzicht tijdens de nacht.

marbella

Parque de la Constitucion

In de lokale taal heet dit park het Parque de La Constitucion. Dit park werd ingehuldigd in het jaar 1950. Het is ideaal gelegen in het centrum van de stad, net achter de haven. In dit park worden veel soorten bomen en planten gekweekt. Cipressen, tropische struiken, olijfbomen, palmbomen, bougainvillea, geraniums en jasmijn zijn enkele van de populaire variëteiten die in dit park worden geteeld.

Dit park is niet beperkt tot het groeien van bomen. Er is een middelgroot openlucht auditorium waar regelmatig muziekconcerten worden gehouden. Evenzo worden er veel dansen gehouden. Ook vinden er filmvoorstellingen en diavoorstellingen plaats voor het vermaak van kinderen. Het auditorium biedt plaats aan ongeveer 600 personen.

0