blog
Bezienswaardigheden in New York

Bezienswaardigheden in New York

Ga jij binnenkort een uitstap maken naar de overweldigende New York City? Dan is het tijd om meer te weten te komen over de bezienswaardigheden die op jou wachten bij een bezoek aan de Big Apple.

Wandel door het financiële centrum van deze wereldberoemde stad, oftewel neem een kijkje in Wall Street.

De ‘Big Apple’ heeft nog veel meer te bieden aan zijn bezoekers. Geniet van de prachtige wolkenkrabbers die New York zo uniek maken, bezoek één van de vele musicals op Broadway of ga winkelen in één van de grote winkelstraten

Bezienswaardigheden in New York

New York is een ontzettend populaire vakantiebestemming, zowel voor een lange vakantie als een korte Citytrip

Wil je zoveel als mogelijk zien van New York, langsgaan bij alle bezienswaardigheden? Dan is het slim om een ‘New York Pass’ te kopen. Deze pas heeft vele voordelen, waaronder het gratis bezoeken van bijna tachtig verschillende attracties in deze Amerikaanse stad.

Dan moet gedacht worden aan The Empire State Building, het bekende Guggenheim Museum, NBS Studio’s en natuurlijk het Vrijheidsbeeld. Dat is een kleine greep uit de attracties die met de New York Pass geheel kosteloos kunnen worden bezocht.

De leukste bezienswaardigheden in New York:

Times Square

Bezienswaardigheden in New York

New York is een grote stad en kent een enorme binnenstad. Deze binnenstad kent ook wel de naam ‘Times Square’. Het centrum is wereldwijd beroemd, mede door zijn grote billboards en natuurlijk de neon verlichting.

Beslist een plek om eens op de foto te gaan, om dat vervolgens te kunnen delen met alle vrienden. Ga je oud en nieuw vieren in New York, dan is dit de ultieme bestemming.

De gehele stad komt samen op Times Square om het nieuwe jaar in te luiden en te genieten van de artiesten die hier komen optreden.

Mocht je helemaal fan zijn van het theater, dan zit je in New York helemaal goed. Maak een uitstapje naar Broadway en geniet van één van de shows. Het zal een ervaring worden om nooit meer te vergeten.

Het Vrijheidsbeeld

Bezienswaardigheden in New York

In het jaar 1886 was het Frankrijk dat een bijzondere gift aan de stad gaf. Het land gaf uit teken van vriendschap het Vrijheidsbeeld cadeau. Stap op één van de boten bij Battery Park, dat op zich al heel leuk en mooi is, en vaar langs deze unieke bezienswaardigheid. Koop een kaartje voor het Vrijheidsbeeld en klim het beeld in.

Let op, er moeten heel wat treden worden opgelopen voordat er genoten kan worden van het geweldige uitzicht. Ga op een tour door en langs het Vrijheidsbeeld en leer meer over dit hoogtepunt in New York.

Central Park

Bezienswaardigheden in New York

Het schiereiland is niet enkel en alleen wolkenkrabbers, er kan ook vol op worden genoten in het groenere gedeelte van New York. Tientallen miljoenen toeristen komen hier elk jaar weer opnieuw genieten. Het is zeer prettig om even tot rust te komen tijdens een indrukwekkende stedentrip naar New York. Het is dan ook geen kinderachtig parkje.

Central Park kent een oppervlakte van ruim 340 hectare. Ontdek Central Park op je eigen manier. Huur een fiets, bezoek de dierentuin met de kinderen of laat de kids hun gang gaan in de enorme speeltuin. Wil je meer te weten komen over Central Park? Dan kan er gebruik worden gemaakt van de rondleiding.

Fifth Avenue

Bezienswaardigheden in New York

Winkelen kan bijna nergens zo goed als in New York! De beste plek om te gaan shoppen is op Fifth Avenue. Alleen al de etalages zijn uniek, bijna echte kunstwerken. De bekendste merken zijn gevestigd op 5th Avenue, denk aan Apple, Saks, Cartier en Versace. Overigens kan je vanaf hier gemakkelijk nar de Empire State Building wandelen of misschien wel St. Patrick’s Cathedral.

Shoppen in New York

Er is geen plek op de wereld waar je zo’n divers aanbod aan winkels vindt als in de stad New York. Vrijwel iedereen die naar New York gaat kan hier geschikt kleding of andere producten inslaan. Wanneer je een koopjesjager bent die geen al te groot budget heeft om uit te geven, of voor degene waarbij de portemonnee te groot is om in de broekzak te stoppen, is er in New York veel te vinden.

Echter moet je wel weten waar je moet zijn in deze gigantische stad. Op deze pagina geven we je een aantal tips waar je terecht kunt als je gaat winkelen in New York.

Tips tijdens het shoppen in New York

Wanneer je niet bekend bent met de beste plekken om te winkelen in New York vind je op deze pagina een aantal handige tips. Macy’s is het grootste warenhuis van heel New York. Dit warenhuis heeft maar liefst 11 verdiepingen en op elke verdieping zijn veel winkels te vinden. Hier zijn vrijwel alle grote merken beschikbaar. Bloomingdale’s is net als Macy’s een van de grootste warenhuizen in New York.

Vlak buiten Manhattan vind je de beste outlets van New York. Hier kun je goedkoper winkelen in New York. Je vindt hier 220 outlet winkels in Woodbury Common. Er zijn hier veel kortingen te vinden! Voor de big spenders is Fifth Avenue een geschikte straat om te bezoeken. Dit is namelijk de duurste winkelstraat van de hele wereld.

Ook de mensen die niet veel geld te besteden hebben is dit een leuke straat om te bezoeken. Wanneer je door deze straat loopt, voel je je plotseling een van de rijken. Het bekijken van de dure winkels en de mensen die hier lopen is een ervaring op zich. Het stuk van Fifth Avenue dat aangeraden wordt om te bekijken ligt tussen 49th Street en 60th Street.

In New Jersey vind je het winkelcentrum The Mills. Hier is een groot aanbod aan winkels en het is een overdekt winkelcentrum. Wanneer je een dagje goed wilt winkelen in New York is hier van alles te vinden. Er zijn namelijk gewone winkels en outletwinkels te vinden. Daarnaast is er in The Mills een bioscoop.

Advies om te winkelen in New York

Er zijn nog talloze plaatsen in New York om te winkelen. Zo vind je er een grote Victoria’s Secret winkel, een M&M store op Times Square, een grote Apple store en nog veel meer winkels om te shoppen of om te bewonderen.

Dé reisorganisaties voor New York:

 

0