blog
Bezienswaardigheden in Yucatan Mexico

Bezienswaardigheden in Yucatan Mexico

Leestijd 2 Minuten

Het contact met het land en de lokale bevolking is ongetwijfeld de meest waardevolle ervaring van een reis naar Yucatan in Mexico.Wij hebben hier interessante feiten over Cancun en de Riviera Maya voor je verzameld.

Hierbij dé bezienswaardigheden in Yucatan Mexico

1. Chichen Itza

Chizen Itza is een van de 7 nieuwe Wereldwonderen waarbij je twee belangrijke culturen ervaart die hebben geleid tot het huidige Yucatan. Waan je in het verleden tijdens de rondleiding bij een van de excursies van Tui langs het Maya balspeelveld, de kerk en natuurlijk als hoogtepunt de bekende piramide El Castillo. Herleef de indrukwekkende geschiedenis van de Maya’s tijdens je bezoek aan Chizen Itza.

2. Coba Punta

Midden in de jungle vind je de ruïnes van Coba, een van de grootste en meest imposante Mayasteden in Yucatan. De tempel ” Nohoch Mul” is een van de weinige tempels in Yucatan die nog beklommen kan worden. Op 42 meter hoogte heb je een adembenemend panoramisch uitzicht over de jungle.

Nadat je de tempel beklommen hebt kun je doorreizen naar een besloten cenote met imposante stalactieten en stalagmieten. Via een trap daal je af en kun je zwemmen in het schoonste water ( ca. 20 graden) .

Bezienswaardigheden in Yucatan Mexico

Bezienswaardigheden in Yucatan Mexico

3. Ek Balam

Een van de laatste archeologische ontdekkingen die nog niet zo toeristisch is heet ” Ek Balam“. De indrukwekkende Akropolis tempel herbergt een aantal elegante Mayabeeldhouwwerken. Het mooiste van Ek Balam is het graf van Ukit Kan Lek Tok, een eens machtige Maya koning.

Een droomvakantie Yucatan begint in de plaats Playa del Carmen

Op relaxte zonvakantie in Mexicaanse sferen? Pak die sombrero maar in en vlieg nog geen 10 uur vliegen naar Playa del Carmen aan de Caribische oostkust van Mexico. Naast zonnen op de parelwitte stranden en flaneren op Fifth Avenue kun je tijdens een duikexcursie het op één na grootste rif ter wereld, het Maya-rif, bewonderen. Ook een dagtrip naar de oude Mayastad Chichén Itzá , de trip Coba Punta en de excursie Ek Balam behoren tot de mogelijkheden tijdens een vakantie naar Playa del Carmen.

Wij van Goedkoperondreis.com ( eigen ervaring) vinden CocoBeach hotel een van de betere en betaalbare hotels in Playa del Carmen. Het 4 sterren hotel is direct gelegen aan het strand en op loopafstand naar het gezellige centrum van Playa del Carmen. De service in dit hotel is buitengewoon goed. Je kunt in dit all inclusive hotel kiezen uit een typisch Mexicaans restaurant, een Italiaans restaurant, een Japans restaurant en een algemeen restaurant met een uitstekend buffet.

Bij het zwembad is er danBezienswaardigheden in Yucatan Mexico nog een snack restaurant waar ze naast de hamburgers en kipkluifjes ook de lekkerste tortilla’s ( maispannenkoekjes) en enchiladas ( opgerolde tortilla’s met daartussen kip of varkensvlees) serveren. De cocktails zoals de Pina Colada’s, Tequila Sunrise en de Margarita’s  worden ( all inclusive) in alle bars met veel liefde klaargemaakt. Het personeel is uiterst vriendelijk en weten als geen ander wat ” service” betekent.

Vanuit het CocoBeach Hotel kun je de diverse excursies boeken zoals hierboven zijn beschreven.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Yucatan .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zuid Amerika .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

0

Geef een antwoord