blog
Bezienswaardigheden op Madagascar

Bezienswaardigheden op Madagascar

Leestijd 2 Minuten

Dit zijn de bezienswaardigheden op Madagascar

Madagascar is officieel het oudste eiland ter wereld. Het eiland is niet alleen oud, maar ook erg uniek. Er komen tal van diersoorten voor op het eiland die alleen hier voorkomen. Ook zijn er bepaalde plantensoorten die alleen op Madagascar bestaan.

De geschiedenis van Madagascar

Madagascar brak miljoen jaren geleden af van het oer continent. Doordat het eiland zo afgelegen ligt, heeft Madagascar een afwijkende biodiversiteit. Dat wil zeggen dat een hoop dieren en planten alleen op dit eiland voorkomen. Nergens anders dus! Dat maakt het allemaal erg uniek. De natuur is divers, met bergen tot wel 2600 meter hoog of de prachtige regenwouden in het oosten van het land. Aan de westkust vind je juist weer allerlei woestijnen en savannes. Ook heb je er prachtige stranden, kraakheldere wateren en diverse tropische eilandjes. Kortom: Madagascar is geschikt voor iedereen: er is voor ieder wat wils (behalve de wintersporters onder ons!).

De bevolking

1900 jaar terug kwamen hier de eerste mensen wonen. De meeste mensen komen oorspronkelijk uit Borneo, naast Indonesië. 900 jaar later kwamen er nog meer mensen op het eiland, ditmaal uit Indonesië zelf. De kolonisten werden verdreven van het eiland en de bevolking nam het land over. Het land kreeg enkele Indonesische invloeden, waaronder de rijstcultuur dat werd overgenomen. 500 jaar geleden begonnen ook Oost-Afrikanen naar het land te trekken. Hierdoor ontstond er een zeer gemixte bevolking die in vrede met elkaar samenleeft.

Bezienswaardigheden op Madagascar

Baobab Avenue is een prachtige verzameling van Baobab-bomen in het westen van Madagascar. Je kunt hier genieten van een prachtige zonsondergang en je kunt in dit gedeelte van het eiland ook heerlijk op het strand zitten. Voor degene die nationale parken wil zien is het beter om naar het Andasibe-Mantadia National Park te gaan. Dat is een mooi reservaat, vlakbij de hoofdstad. Je kunt het beste een gids vragen om je informatie te vertellen over het park. Aangezien het vlakbij de hoofdstad is, kun je vervolgens daar een bezoekje brengen. In de hoofdstad heb je enkele dierentuinen, een prachtig uitzicht op de stad en je kunt de Rova van Antananarivo bezoeken. Dit is een complex dat gediend heeft als koningshuis.

Boek je reis naar Madagascar

Goedkoperondreis.com heeft de beste aanbieders van rondreizen voor je geselecteerd, waardoor je heel gemakkelijk jouw ideale rondreis door Madagascar kunt vinden. Ontdek de mogelijkheden en geniet van jouw onvergetelijke tijd op dit indrukwekkende eiland.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Madagascar

 

0