Bezienswaardigheden op Jamaica

geplaatst in: blog | 0

Een vakantie naar Jamaica is natuurlijk al een avontuur op zichzelf, maar er is ook meer dan genoeg te ontdekken op dit fantastische eiland. Wij hebben enkele leuke bezienswaardigheden op een rijtje gezet voor onze lezers. Lees hieronder meer over de Nine Mile, de Ruïnes van Folly Estate en de Great Morass. Deze bezienswaardigheden op Jamaica kunnen door middel van een uitje worden bezocht, deze worden in de meeste gevallen aangeboden door de reisorganisatie of het hotel.

Nine Mile (Runaway Bay)

Jamaica is natuurlijk het land van Bob Marley, dat is alom bekend. Wij raden onze lezers dan ook aan om eens bezoek te brengen aan het rustieke dorpje Nine Mile. Dit is de geboorteplaats van de bekende artiest Bob Marley en ook gelijk zijn rustplaats. Maak een prachtige excursie naar dit plaatsje en boek een rondleiding. Op deze manier zal jij binnen korte tijd, een echte kenner worden over Bob Marley. De gids zal indrukwekkende verhalen vertellen over het bijzondere leven van deze muzikant. Daarnaast krijg jij ook de kans om zijn eigen mausoleum te bezoeken. Al met al is dit één van de leukste excursies op Jamaica.

Ruïnes van Folly Estate (Port Antonio)

Maak een excursie van het mooie Port Antonio, hier is namelijk een zeer bijzonder gebouw te vinden. Dit gebouw kent de naam ‘Folly Estate’. Er gaan zeer unieke verhalen te ronde over Folly Estate. Er is zelfs een mythe die verteld dat dit huis gebouwd is vanwege de liefde. Een Amerikaanse man was smoorverliefd op een vrouw en wilde op één of andere manier indruk maken op zijn geliefde. Hij besloot een huis te bouwen op Jamaica en zijn geliefde mee te nemen naar het eiland. Er was alleen een groot probleem. Bij de bouw werd er zeewater gebruikt om het cement te mengen. Toen zijn vrouw eenmaal bij het huis was aangekomen, begon het huis al af te brokkelen. De vrouw zei vervolgens ‘What a folly’ en keerde direct weer huiswaarts.

Great Morass (Negril)

Jamaica kent natuurlijk immens veel natuur, dat is is duidelijk. Maar het ‘Great Morass’ is enkel bedoeld voor de dieren op het eiland. Dit moerasgebied ligt nabij Negril en herbergt honderden soorten dieren. Dan moet gedacht worden aan krokodillen, reptielen, vogels en zelfs verschillende soorten vlinders. Maak een prachtige wandeling door dit gebied en klim bovenin de uitkijktoren voor een prachtig uitzicht over het Great Morass in Negril.

Pagina’s over Jamaica:

Zwemmen met dolfijnen in Negril Jamaica
Bezienswaardigheden op Jamaica
Top 3 Activiteiten op Jamaica
Resorts op Jamaica
Festivals op Jamaica
Rondreizen op Jamaica
Vakantie naar Jamaica

Zin in een rondreis Jamaica?

Voor alle hotels in Negril kun je deze pagina bezoeken.

Vergelijk direct alle rondreizen naar Jamaica:

kras-logo-300x175tui-logo-2fox-logo-300x175baobab-300x175

 

Of boek een vakantie op Jamaica.nl

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van