blog
Bij een Rondreis door India bezoek je New Delhi

Bij een Rondreis door India bezoek je New Delhi

Leestijd 2 Minuten

Rondreis door India met de stad New Delhi

New Delhi is de hoofdstad van India en is gelegen in het noorden van het land. De stad heeft een opvallend Brits uiterlijk, gezien het land een voormalig Britse kolonie is. De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je tijdens je rondreis door India kunt bekijken, waaronder mooie parken en prachtige architectuur.

Klimaat

De stad heeft een warm China-klimaat. Dat wil zeggen: een duidelijk onderscheid in seizoenen met een zeer natte zomer en een droge winter. De temperaturen kunnen in de zomermaanden extreem worden. De temperaturen kunnen namelijk stijgen boven 40 graden Celsius en dat is voor deze drukke stad extreem warm. De warme lucht is actief van maart tot en met oktober. Het regenseizoen valt in de maanden juli tot en met september.

Bezienswaardigheden in New Delhi

New Delhi heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je vakantie. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Jama Mashid, Dilli Haat, Raj Gath en tot slot het nationale Ghandhi museum.

Jama Mashid

De stad staat vol met grote moskeeën en ook de grootste moskee van het land is gevestigd in deze stad. De Jama Mashid is gemaakt van rode zandsteen en heeft prachtige witte koepels. Het is een must-see in de Indiase hoofdstad. Je mag echter geen foto’s maken binnenin de moskee. Ook dien je je schoenen uit te doen.

Dilli Haat

Dilli Haat is een gezellige markt die je met het hele gezin kunt bezoeken. Volwassenen betalen een klein entreebedrag en kinderen mogen gratis naar binnen. Je kunt hier van alles kopen, van souvenirs tot fruit, groente en kruiden. Het is altijd extreem druk op de markt, dus neem bij voorkeur geen dure spullen mee. Er zijn zakkenrollers actief.

Raj Gath

Raj Gath is een enorm park waar in het verleden Gandhi is gecremeerd. Gandhi wordt nog steeds als erg belangrijk beschouwd door de bevolking van India. Je kunt de grote plaat bezoeken waar hij ooit op gecremeerd is, maar je kunt ook gewoon een leuke wandeltocht door het park maken.

Nationale Gandhi museum

Het nationale Gandhi museum laat een reeks van verschillende schilderijen en portretten van Gandhi zien. Op het bekendste schilderij omarmt hij alle bestaande godsdiensten. Het museum is erg indrukwekkend en ook zeker de moeite waard.

Vervoer bij een rondreis door India

Je kunt in New Delhi op verschillende manieren reizen: met de taxi, met een private taxi met de bus of met de metro. Je kunt een langsrijdende taxi niet staande houden, maar je moet naar de speciale taxiplaats. Je kunt van te voren afspreken of je op de meter wilt rijden of dat je een vast bedrag afspreekt. Het is raadzaam om gewoon op de meter te rijden. Een private taxi is een goed alternatief als je een hele dag op pad wilt. Een private taxi rijdt je namelijk een hele dag rond voor een overeengekomen bedrag.

Als je iets goedkoper wilt reizen kun je ervoor kiezen om met de bus te reizen. Bussen met airconditioning kosten iets meer dan een bus zonder airconditioning, maar dat is het bedrag zeker waard. Het reizen in de bus in namelijk extreem warm. New Delhi heeft bovendien nog een metrosysteem: het is veilig, snel en vooral lekker voordelig. Je kunt tickets kopen in de hal van het station.

Pagina’s over India:

Rondreizen door India
Bangalore
New Delhi
Hyderabad
5 wonderschone highlights van India
Boek een vakantie naar India

Vergelijk hier direct alle reizen naar India

0
Goedkoperondreis.com