Brokopondomeer Suriname

geplaatst in: blog | 0

Het Brokopondomeer Suriname is gelegen in het Brokopondomeer gebied van Suriname. Het meer heeft een oppervlakte van ruim 135.000 hectare en is daarmee ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht.

Geschiedenis van het Brokopondostuwmeer

Toen de dam werd aangelegd, is het gebied dat onder water zou lopen niet kaalgekapt met als gevolg dat veel bomen boven het water uitsteken. Dit meer moest destijds gaan zorgen voor de stroomvoorziening voor de winning en het smelten van bauxiet. Een Amerikaanse bedrijf had hiervoor een deal gesloten met de Surinaamse regering.

In het gebied woonden ruim 5.000 bosnegers, die allemaal ongevraagd moesten verhuizen naar transmigratiedorpen. Zij kregen een schadevergoeding van 6 gulden per persoon en kregen relatief kleine huisjes toegezegd. Het was voor de bosnegers een redelijke cultuurshock, omdat zij ineens in aanraking kwamen met ‘de beschaafde mens’. Ze kwamen relatief dichtbij Paramaribo te wonen, dat al veel verder ontwikkeld was. De dieren in het gebied werden zoveel mogelijk verplaatst naar andere delen van Suriname.

Reizen naar het Brokopondostuwmeer SurinameBrokopondomeer Suriname

Het Brokopondomeer is bijzonder, omdat er nog diverse bomen op de bodem van het meer staan. Dat zorgt voor een leuk aanzicht. Ook is het Brownsberg Natuurpark nabij gelegen bij het meer. Je vindt hier veel verschillende diersoorten, waaronder verschillende soorten apen, groene schildpadden, bosvarkens, boskonijnen en andere dieren. Het meer is te bereiken op eigen gelegenheid, maar je kunt er ook komen met behulp van een groepstour.

Je kunt van te voren een groepsreis boeken vanaf Nederland via TUI or KRAS, maar je kunt ook op locatie boeken. Op locatie is vaak echter vrij duur, waar je rekening moet houden met bedragen tussen de 150-450 euro. Je kunt er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid naar het meer te gaan, maar dan is het wel raadzaam dat je een goede auto huurt. De voorkeur gaat uit naar een jeep. Ook is een vereiste dat je goede rijvaardigheden hebt, want de wegen zijn vrij hobbelig en met slecht weer zijn de wegen moeilijk gangbaar.

Combineren met het Brownsberg Natuurpark

Je kunt een bezoekje aan het Brokopondomeer het beste combineren met een bezoek aan het Brownsberg Natuurpark. Op ongeveer 130 kilometer rijden vanaf Paramaribo ben je in het park. Je kunt hier wandelen, genieten van één van de vele watervallen, talloze dieren spotten of genieten van de flora en fauna.

 

Boek je rondreis door Suriname

Via Goedkoperondreis.com vind je jouw ideale rondreis door Suriname. Wij hebben de beste en meest voordelige aanbieders voor je geselecteerd, dus je kunt direct een goede keuze maken uit de diverse mooie rondreizen door Suriname.

 

Heb je alleen tickets voor Suriname nodig? Kijk dan op TicketSuriname.nl voor de laagste prijs met KLM, SLM of Tui fly.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Suriname Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

tui-logo-2kras-logo-300x175djoser-logo-300x175snp-logo-300x175sawadeea-logo-300x175footprinttravelfox-logo-300x175koningaapbaobab-300x175preisdaler-logo-300x175

 

Meer pagina’s over Suriname:

Rondreizen door Suriname
Beste reistijd voor Suriname
Hotel boeken in Suriname
Hoe voorkom ik reizigersziekte in Suriname
Wat zijn de Nationale feestdagen in Suriname
Wat neem ik allemaal meer naar Suriname

 

Nieuw! Vlieg met TuiFly naar Suriname

Al vanaf Euro 499,=!

rondreis suriname

klik hier voor verdere informatie
Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van