blog
Bucketlist voor Londen-Dé bezienswaardigheden

Bucketlist voor Londen-Dé bezienswaardigheden

Leestijd 3 Minuten

Dé bezienswaardigheden in Londen op je bucketlist

Tijdens je stedentrip in Londen kan je de meest uiteenlopende activiteiten ondernemen. Wil jij een bucketlist opstellen voor deze fantastische citytrip dan mogen deze bezienswaardigheden in  Londen zeker niet ontbreken!

1.De London Eye

De bezienswaardigheden in Londen

De London Eye is bij iedereen gekend en geschikt voor jong en oud. Dit gigantische reuzenrad was het hoogste ter wereld toen het geopend werd. Ondertussen wordt dit overtroffen door een reuzenrad in Las Vegas. Ook al is de London Eye met zijn 135 meter zeer hoog, toch bevat dit niet de hoogste structuur van Londen. De London Eye geeft je uiteraard een prachtig zicht over de stad Londen. Als het mooi weer is, kan je zo’n 40 kilometer ver kijken!

In de 32 cabines dat de London Eye telt, kunnen samen 800 bezoekers plaats nemen. Op één dag betekent dit dat er 15.000 bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht over Londen! Een rit in de London Eye duurt ongeveer 30 minuten.

De London Eye attractie is echter niet gratis. Het is wel mogelijk om een budgetticket te kopen, samen met een toegangsticket voor The London Dungeon en The London Aquarium. Deze 3 attracties zijn vlak naast elkaar gelegen aan de oever van The Theems in Londen.

Het is ook mogelijk om een speciaal arrangement te boeken.Met bijvoorbeeld een gids die je alle bijzondere gebouwen en omgevingen toont, met een drank- en eetgelegenheid . Zelfs kan je een romantische rit boeken voor de London Eye.

2. London Dungeon

In de London Dungeon word je meegenomen in de geschiedenis van Londen. Ervaren acteurs tonen wat er zich vroeger allemaal afspeelde in Londen en dit via speciale effecten, attracties en shows. Er wordt een zeer spannend entertainment aangeboden, met de nodige interactie.

Dit is ideaal om je staalharde zenuwen te testen! Alles is er gebaseerd op historische gebeurtenissen van het verleden van Londen. Je ontdekt er de waarheid achter een aantal van de meest gruwelijke schandalen die zich destijds in Londen afspeelden.

Wees er dus op voorbereid om de waarheid te kennen over onder andere Jack the Ripper. Een seriemoordenaar die moorden en verminkingen pleegde op prostituees in donkere steegjes en rustige straten van Londen rond de jaren 1880. Sweeny Todd (een verhaal over een moordlustige barbier). De grote brand van Londen (een stadsbrand dat meerdere dagen na elkaar plaats vond in 1666, heel wat vernielingen met zich meebracht en ongeveer 200.000 mensenlevens kostte).

In de London Dungeon wordt er niet alleen verteld over de geschiedenis van Londen, maar ook zijn er 2 heuse ritten die je naar donkere diepten brengen met een bootrit. Alleen voor diegenen die niet bang zijn voor een angstaanjagende ervaring.
Als je een unieke en spannende ervaring zoekt in Londen, moet je zeker overwegen om een ticket te kopen voor de London Dungeon!

3. London Aquarium

Als je houdt van dieren die in het water leven, dan is dit iets voor jou! In het prachtige London Aquarium zie je namelijk heel veel soorten vissen, zeeslangen, zeepaardjes, otters, kwallen, zeeschildpadden en veel meer. Je kan er zelfs haaien zien!

Enkele jaren geleden werd dit aquarium in Londen zeer mooi gerenoveerd voor meerdere miljoenen euro’s, waardoor de staat van dit aquarium zeer goed is. Een bezoekje aan het Aquarium van Londen is natuurlijk ideaal bij regenweer.

4.HMS Belfast

De bezienswaardigheden in Londen

De HMS Belfast is een oorlogsschip dat tijdens de tweede wereldoorlog gebruikt werd en momenteel dienst doet als museum-schip. Dit oorlogsschip is permanent afgemeerd op de zuidelijke oever van de de Theems in Londen, vlakbij de Tower Bridge.

Als je meer interesse hebt omtrent de oorlogsgeschiedenis van Londen, kun je ook een bezoek brengen aan het Imperial War Museum. Dit museum is dieper in het centrum van de stad gelegen en bevat exposities over de oorlogsvoering in de 20e eeuw. Met name over de conflicten waarbij Groot-Brittannië betrokken was.

Een ander museum dat te maken heeft met de oorlog en in Londen gevestigd is, is “Churchill War Rooms”. Als je dit museum bezoekt, kom je meer te weten over het leven van Sir Winston Churchill en de geheime uitvalsbasis van Groot-Brittannië tijdens de tweede wereldoorlog.

5.The Tower of London

De bezienswaardigheden in Londen

De Tower of London is een historisch monument dat dichtbij de Tower Bridge gelegen is en werd gebouwd door William de Veroveraar in het jaar 1078. De Tower of London werd door de eeuwen heen voor vele doeleinden gebruikt. Onder andere als een fort, als Koninklijke residentie, als observatorium, als gevangenis, als executieplaats, als dierentuin, als wapenkamer, enzovoort.

Momenteel is de Tower van Londen een museum dat onder andere de kroonjuwelen van het Verenigd Koninkrijk bevat.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Londen

 

 

0