blog
Buckingham Palace bezoeken bij een stedentrip Londen

Buckingham Palace bezoeken bij een stedentrip Londen

Leestijd 2 Minuten

Buckingham Palace staat bij vele vakantiegangers bovenaan het lijstje om te bezoeken bij een stedentrip Londen. Iedereen wilt dan ook graag met eigen ogen het gebouw zien waar de “Queen mum” verblijft, maar dat is niet de enige reden waarom dit een populaire bezienswaardigheid is in Londen. Aan Buckingham Palace wordt namelijk de aflossing van de wacht gedaan. Dit is een indrukwekkende ceremonie dat je echt gezien moet hebben als je Londen bezoekt. Wanneer je geluk hebt, zal je een “grote versie” van de aflossing van de wacht zien.

Dit valt voor bij speciale evenementen of bij een oefening, bijvoorbeeld voor de verjaardag van de Queen. In dit geval zal de aflossing van de wacht veel imposanter en grootser zijn. Op het internet zijn er een heleboel filmpjes te zien over de aflossing van de wacht in Londen. Als je al een voorsmaakje wilt bekijken, moet je zeker op zoek gaan naar deze filmpjes.

The Horse Guards

The Horse Guards zijn wachters te paard die echt de moeite waard zijn om te bekijken. Ook deze Horse Guards kan je dagelijks bewonderen via een spectaculaire aflossing van de wacht.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus wordt vaak vergeleken met Times Square in New York, maar dan veel kleiner. De ligging is dichtbij grote winkels en theaters. Daarom is het een echte, bruisende plek waar veel toeristen passeren, maar natuurlijk ook de lokale bevolking. Je ziet er grote, verlichte schermen met reclame. Er passeren steeds veel rode, klassieke dubbeldekkers die alom gekend zijn in Londen. Dit alleen al is een stedentrip Londen waard.

The Tower Bridge

De Tower Bridge is één van de meest beroemde bezienswaardigheden dat Londen bezit. Deze brug combineert een hangbrug met een brug die geopend kan worden en heeft een unieke stijl, wat het een brug van pracht en praal maakt!

Londen: Camden Town

Camden Town is een wijk in Londen waar vele winkeltjes en marktjes zijn. Het is een unieke plaats en het straalt dan ook een eigen sfeer uit. Het standbeeld van Amy Winehouse is te vinden in Camden Town, ter herdenking van haar dood.

Covent Garden

Covent Garden is een wijk in Londen, met leuke winkeltjes. Je kan er ook gezellig iets drinken of eten. Heel wat straatartiesten, zoals muzikanten of mensen die een standbeeld nabootsen, verdienen een centje meer op Covent Garden.

Bond Street

Bond Street is een zeer gekende winkelstraat in het hartje van Londen. In deze straat zijn hele chique winkels te vinden, waar je dure kleding en juwelen kan kopen. De gewone winkels zijn te vinden in andere winkelstraten, zoals Oxford Street en Regent Street.

Harrods

Harrods is een gekende winkelketen in Londen dat vooral bekend staat voor de verkoop van luxegoederen. Je kan er heel veel zaken kopen, zoals kleding, boeken, juwelen, tassen, designspullen, serviezen, etenswaren, … Als je besluit om een kijkje te nemen in Harrods, mag je zeker niet vergeten om naar de indrukwekkende “food halls” te gaan. Maar zelfs de buitenkant van het gebouw is een bezienswaardigheid. Echt Brits.

De Egyptische miljonair Mohamed Al-Fayed (de vader van Dodi Al-Fayed, de man die samen met Prinses Diana stierf in een auto-ongeval) was eigenaar van Harrods in Londen, maar verkocht het enkele jaren geleden voor een hoop geld.
Harrods is zo belangrijk dat het helaas al meerdere malen het doelwit was voor het plegen van een aanslag.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Londen

 

 

0