blog
Capri is een paradijselijke bestemming

Capri is een paradijselijke bestemming

Leestijd 5 Minuten

De ruige kliffen en het kristalheldere water van het kleine eiland Capri lijken regelrecht uit dromen en mythologie te zijn ontstaan. Het gerucht gaat dat het de plek is waar de verleidelijke sirenen Odysseus en zijn matrozen toezongen in Homerus’ “De Odyssee”, en we kunnen zien waarom hun aanbod zo verleidelijk was.

Van felgroene bomen en tuinen tot kleurrijke jachthavens en pleinen, Capri is een paradijselijke bestemming die net zo mooi is als artistieke weergaven haar doen voorkomen.

Het kleine toevluchtsoord in de baai van Napels is al sinds de Romeinse tijd een hot spot voor royalty’s en beroemdheden. Het is dan ook overspoeld met restaurants van wereldklasse, adembenemende wandelingen, vijfsterrenhotels en chique winkels. Of je er nu komt voor een dagtocht of voor een vakantie van een maand, je zult smoorverliefd zijn op de relaxte charme van Capri en ernaar verlangen zo snel mogelijk terug te keren.

Capri

Een populaire manier om de natuurlijke wonderen van dit Zuid-Italiaanse eiland te bekijken is per boot.

Populaire attracties zoals de Blauwe Grot, de Groene Grot en de Faraglioni kun je zien tijdens een korte tocht die het eiland omcirkelt. Maar je kunt ook gemakkelijk aan land blijven om je te vermaken.

Twee beloopbare en aantrekkelijke stadjes, Capri en Anacapri, hebben winkels, historische bezienswaardigheden en restaurants bezaaid in hun kronkelige straatjes. En twee schilderachtige stranden liggen aan weerszijden van het eiland bij ofwel Marina Grande ofwel Marina Piccola.

Als je een geschiedenisliefhebber bent, kun je meerdere museumcomplexen bezoeken die het verhalende verleden van Capri laten zien. En als je graag buiten komt en het perfecte uitzicht zoekt, kun je met de stoeltjeslift de Mount Solaro op of een wandeling maken naar de Natuurlijke Boog. Vergeet niet je fototoestel mee te nemen, want je zult je herinneringen aan je reis naar Capri een leven lang willen bewaren.

Capri

3 Beste dingen om te doen in Capri

Hoewel het maar 4 vierkante mijl groot is, heeft Capri geen tekort aan dingen om te doen. Als je de klassieke rondvaart wilt, moet je een boot boeken die het eiland rondvaart. De meeste maatschappijen stoppen bij de beroemde Blauwe Grot en de Faraglioni; maar ze bezoeken ook minder bekende attracties zoals de vuurtoren van Punta Carena en de Groene Grot.

Als je op zoek bent naar een ontspannen stranddag, ga dan naar de clubs bij ofwel Marina Grande ofwel Marina Piccola. Als je naar Capri kwam om te winkelen als een beroemdheid, blijf dan in de buurt van het Piazza Umberto in de hoofdplaats van Capri.

En als je een meer authentieke Italiaanse ervaring wilt, verstoken van toeristen, neem dan de bus naar Anacapri. Diverse historische villa’s en musea, zoals de Villa San Michele en Villa Jovis, vind je in overvloed op het eiland

1.De berg Solaro

De hoogste berg op Capri is ook een topattractie op het eiland. Vanaf de top kun je de meeste grote steden en bezienswaardigheden van Capri zien; maar je kunt ook de Baai van Napels en de verre Amalfikust zien.

Volgens vroegere recensenten stelt een tocht naar de top niet teleur, sommigen noemden het de ervaring van hun leven. Plus, een stoeltjeslift vanuit Anacapri brengt je in slechts 12 minuten van de stad naar de top.

Tijdens je ritjes op en neer passeer je schilderachtige boerderijen, plaatselijke begroeiing en ongerepte buurten. Wie liever de uitdaging aangaat om zelf de berg te beklimmen, kan vanuit Anacapri de route nemen, die tussen een uur en 90 minuten duurt.

Capri

De stoeltjeslift naar de top is het hele jaar open, en een kaartje kost 11 euro (ongeveer $ 12,35), of 8 euro (ongeveer $ 9) als je naar beneden wilt lopen. Tussen maart en oktober is de lift open van 9.30 tot 17.30 uur. Als je tussen november en februari komt, kun je tussen 10.30 en 17.00 uur naar boven rijden. Om bij deze attractie te komen, neem je gewoon de bus naar Anacapri. Er zijn toiletten en kleine eetgelegenheden op de top van de berg Solaro, maar er zijn ook voldoende voorzieningen aan de voet.

2. Tuinen van Augustus

Een bezoek aan de Tuinen van Augustus is een prima optie voor wie uitzicht op Capri wil bewonderen maar geen tijd heeft om een grote afstand te wandelen. De terrasvormige tuinen op verschillende niveaus kijken uit over enkele van de beste bezienswaardigheden van het eiland, zoals de Faraglioni en Marina Piccola. Bovendien kunnen de gasten neerkijken op het architectonische hoogstandje dat Via Krupp is, een (nu permanent gesloten) pad dat in de steile berghelling is uitgehouwen en dat tientallen keerbochten bevat.

Recensenten zeiden dat de tuin een romantisch uitzicht bood op de grillige kust en de kleine haven. Eerdere reizigers klaagden wel over drukte, maar raadden aan ‘s morgens of in de late namiddag te arriveren om de aanval van dagjesmensen te vermijden.

De toegang tot dit tuincomplex kost slechts 1 euro (ongeveer $ 1,15), en het is vanuit het centrum van Capri te bereiken door de Via Vittorio Emanuele naar de Via Federico Serena en dan de Via Matteotti te nemen. Helaas zijn er geen openbare bussen of taxi’s die je rechtstreeks naar de site kunnen brengen. Voor 2 euro extra (ongeveer $ 2,25) heb je ook toegang tot de Certosa di San Giacomo, een andere populaire attractie op Capri. Er zijn toiletten, winkels en restaurants in de buurt van de tuinen. De attractie verwelkomt bezoekers dagelijks van 9 tot 19.30 uur van maart tot november.

3. Villa San Michele

Een van de topattracties in Anacapri, de Villa San Michele was het huis van de beroemde Zweedse arts Axel Munthe. Hij bouwde de beroemde compound aan het eind van de 19de eeuw, en het is nu een prachtig schouwspel van tuinen, beelden, kunstvoorwerpen en architectuur. Deze villa geniet van een indrukwekkend uitzicht over de Baai van Napels vanaf zijn uitkijkpost hoog boven Capri en de Marina Grande.

Recente bezoekers vonden het leuk meer te leren over de geschiedenis van de spectaculaire bezienswaardigheid en waren onder de indruk van het uitzicht en de tuinen.

De Villa San Michele is gemakkelijk te bereiken vanuit Anacapri, dat zowel vanuit de hoofdplaats als vanuit Marina Grande per bus of taxi bereikbaar is. De toegang kost 8 euro (ongeveer $ 9). Deze attractie is elke dag geopend van 9 uur ‘s morgens tot half vier, half vijf, vijf of zes uur ‘s avonds (afhankelijk van het seizoen). Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

0