blog
Changi Airport Singapore: wat is er allemaal te doen?

Changi Airport Singapore: wat is er allemaal te doen?

De reizigers die naar een verre bestemming vliegen in Azië, die hebben de kans om het vliegtuig te stappen van Singapore Airlines. Je zal dan in de meeste gevallen een tussenstop maken in Singapore, namelijk op Changi Airport. Het is niet zomaar een luchthaven, het is een prijswinnende luchthaven. Changi Airport ontving meerdere malen de prijs voor de allerbeste luchthaven ter wereld. Dat is er genoeg te beleven is, dat is een feit. Hieronder hebben wij speciaal voor onze lezers dan ook genoteerd wat jij allemaal kan doen op Changi Airport in Singapore.

Gratis internet op Changi Airport

Als jij een tussenstop moet maken op Changi Airport, dan moet je natuurlijk wel even contact zoeken met het thuisfront. Gelukkig kan jij op de luchthaven dan ook profiteren van gratis internet. De kosteloze WiFi is overal beschikbaar en er zit geen tijdslimiet op. Dat is een enorm pluspunt, zeker ten opzichte van andere luchthavens in de wereld. Daarnaast kan je plaatsnemen achter één van de meer dan 500 computers op het vliegveld en jouw apparatuur vrijwel op iedere hoek gratis opladen.

Ontspannen in de tuinen

Het klinkt wat vreemd, maar je kan heerlijk ontspannen in één van de tuinen op het vliegveld in Singapore. Changi Airport beschikt over vijf tuinen, waaronder een heuse cactustuin en een zonnebloemtuin. Er zijn zelfs vijvers aangelegd en wij raden je zeker aan om eens een kijkje te gaan nemen in de vlindertuin. Changi Airport is dan ook zeker de ‘groenste’ luchthaven ter wereld.

Tour door Singapore

Iedereen die een tussenstop heeft van vijf uur of langer kan kosteloos deelnemen aan een tour door Singapore. Het is een bijzonder leuk uitje, welke mede mogelijk zal worden gemaakt door Singapore Airlines. Je stapt in de bus en zal allerlei hoogtepunten bezichtigen in Singapore. Sterker nog, je hebt de keuze uit twee kosteloze tours door Singapore. Je kan bijvoorbeeld langs Marina Bay Sands komen of het Marina Bay Waterfront. Een dergelijke tour zorgt voor de nodige ontspanning, waardoor je daarna weer met een fris gevoel in het vliegtuig kan stappen.

Bioscoop op Changi Airport

Changi Airport doet er werkelijk alles aan om de reiziger te entertainen. Dat blijkt ook wel uit het feit dat jij één van de bioscopen kan bezoeken en die zijn 24 uur per dag geopend. Mocht je dus een lange periode moeten wachten, dan kan je gewoon een film gaan kijken. Het zijn Engelstalige films, dus ook geschikt voor jou. Daarnaast zijn er meerdere lounges te vinden waar jij televisie kan gaan kijken.

Reuzenglijbaan voor de kinderen

Je valt op Changi Airport van één in de andere verbazing. De luchthaven heeft iets zeer bijzonders klaarstaan voor de kinderen, namelijk de hoogste glijbaan ter wereld. De reuzenglijbaan is 12 meter hoog. Zodra jij minstens 10 euro uitgeeft op de luchthaven, dan mag je kosteloos één keer van de glijbaan glijden. Er is nog meer entertainment te vinden, zoals een deck met games (PS5 en Xbox) en een speeltuin voor de jongere kinderen. De kids hoeven zich in ieder geval niet te vervelen op Changi Airport.

Winkelen op Changi Airport

Winkelen op Changi Airport is ook een verademing. Er zijn winkelcentra die onderdoen voor de luchthaven. Wandel langs de tientallen winkels en laat jezelf verrassen door het gigantische aanbod aan producten. Pluspunt, winkelen kan vanzelfsprekend ‘duty free’ op Changi Airport.

Rooftop zwembad

Na een lange vlucht kan jij op Changi Airport ook even een verfrissende duik nemen in het rooftop zwembad. Nabij terminal 1 is het Aerotel Transit Hotel te vinden. Je kan voor 10 euro toegang krijgen tot het hotel en even heerlijk gaan zwemmen. Dat is nog niet alles, want je kan ook gaan ontspannen in de jacuzzi. Er ligt een handdoek voor je klaar en je mag ook genieten van een verfrissend drankje. Het is zeker een leuke ervaring en dat slechts voor een tientje.

De reisorganisaties voor Singapore:

Meer lezen over Singapore?

Rondreis Singapore

Ubin

Sentosa

Tekong

 

0