blog
Colombo

Colombo

Leestijd 3 Minuten

Colombo Lijkt Saai, Maar Is Zeker De Moeite Waard!

Van de ruim 20 miljoen inwoners van Sri Lanka, woont een kleine 800.000 in de hoofdstad van het eiland: Colombo. De hoofdstad is, in tegenstelling tot veel hoofdsteden in de wereld, geen toeristische trekpleisters. De meeste buitenlanders die je er tegenkomt, zijn expats die voor buitenlandse bedrijven of overheidsinstanties werken of expats die in Sri Lanka een eigen bedrijfje hebben. Wie zaken wil doen in Sri Lanka, kan namelijk niet om de hoofdstad heen. Wat zaken doen betreft, is een regelmatig bezoek aan Colombo, onvermijdelijk.

Helemaal niets te doen?

Dat klopt nu ook weer niet helemaal. Ondanks het feit dat veel toeristen Colombo overslaan, is het wel degelijk een zeer interessante stad. Het vergt alleen wat doorzettingsvermogen om de leukste plekjes te vinden en vooral: om er te komen! Het verkeer in Colombo is op bepaalde momenten van de dag namelijk ondoordringbaar. Het Nationaal Museum is een van de bekendste trekpleister. Nog niet al te lang geleden compleet gerenoveerd, biedt het museum een zeer goed overzicht van hoe Sri Lanka zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld.

Beira Lake

In het hartje van Colombo, bevindt zich een prachtig meer met in het midden een rustig plekje om van het meer en de indrukwekkende skyline van Colombo te genieten. Het meer is via allerlei kleine kanaaltjes verbonden met meren buiten Colombo en werd vroeger vooral voor transportdoeleinden gebruikt. De enige activiteit die men tegenwoordig nog kan doen, is het huren van een waterfiets.

Bezoek Het Oud Hollands Ziekenhuis

In het centrum van Colombo vind je tussen allerlei moderne gebouwen een prachtig overblijfsel uit de tijd dat de Hollanders nog de dienst uitmaakten in Sri Lanka. Het Oud Hollands ziekenhuis biedt tegenwoordig ruimte aan allerlei restaurantjes en is absoluut een bezoek waard. In tegenstelling tot veel andere delen van Sri Lanka, waar westerse gerechte eigenlijk altijd een beetje tegenvallen, kun je in de restaurantjes van het oud-Hollands Ziekenhuis wel genieten van een heerlijke westerse maaltijd. .

Galle Face

Een beetje het Museumplein van Colombo. Zowel op doordeweekse dagen als in het weekend brengen de locals graag een paar uur door op dit grote grasveld aan de rand van de oceaan. Er worden vaak allerlei activiteiten georganiseerd en het staat er vol met kleine eettentjes waar je voor een paar dollar een flinke Sri Lankaanse maaltijd weg kunt werken. Overdag is er doorgaans weinig te doen en niet druk. Mensen werken, kinderen zitten op school en omdat het een grote open vlakte is, is het er vaak behoorlijk warm. Galle Face op z’n best, begint zo rond een uur of 19:00.

Mount Lavinia

Colombo heeft een paar kleine strandjes, die voornamelijk door de locals bezocht worden. Mount Lavinia is hierop een uitzondering en de enige plek in Colombo waar je kans hebt op een ware strandparty. Mount Lavinia is niet alleen de naam van het strand, maar de hele wijk. Je vindt er talloze kleine hotelletjes, guesthouses en enkele luxere hotels. Omdat Mount Lavinia eigenlijk de enige plek is waar toeristen te vinden zijn, is het tevens een van de weinige locaties in Colombo waar toeristen extra alert dienen te zijn. Van bag-snatching en kleine criminaliteit zul je in de rest van Colombo geen last hebben, met uitzondering van Mount Lavinia en de naastgelegen wijk Dehiwala.

Een tuk-tuk rit maken

Colombo is een indrukwekkende en bedrijvige stad. Een ritje met de tuk-tuk zal je absoluut een fascinerende indruk geven. Heb je het geluk dat je een relaxte tuk-tuk driver vindt, dan zal hij je met alle plezier willen vertellen over interessante plekken in de hoofdstad. Wel op de meter letten, of beter: vooraf een tijdsduur en prijs afspreken. Met name in Colombo zullen tuk-tuk drivers vrijwel zonder uitzondering proberen je wat extra rupees uit de zak te kloppen.

Bezoek de lokale markt

Niet zozeer omdat de markt anders is dan andere markten, maar vooral om het gebied om de markt heen, hartstikke interessant is. Je vindt er vooral nostalgische gebouwen die dienst doen als winkel, opslagruimte, hotelletje of eettent. De markt bevindt zich naast Fort Station, het belangrijkste station van de hoofdstad. De onafgebroken stroom mensen bussen en de manier waarop zij zich chaotisch, maar zonder probleem, langs elkaar heen weten te manoeuvreren, is een geweldig schouwspel! Colombo zal voor de meeste reizigers geen stad zijn om dagen in rond te hangen. Eerlijkheid gebied te zeggen, dat er ontelbaar veel locaties in Sri Lanka zijn, die veel meer de moeite waard zijn. Maar een dag of twee Colombo verkennen, zal absoluut je bezoek aan Sri Lanka nog completer maken.
Booking.com
0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com