blog
Colosseum

Colosseum

Leestijd 2 Minuten

Wie aan Rome denkt, denk vast en zeker ook gelijk aan het Colosseum. Het is een ruïne en monument uit de Klassieke Oudheid en wordt ook beschouwd als één van de zeven wereldwonderen. De bouw van het amfitheater startte in 72 na Christus en was klaar in het jaar 80. Titus, de Romeinse keizer van 79 tot 81, wijdde het Colosseum in met georganiseerde spelen die honderd dagen duurde. In totaal werden er 5.000 tamme en wilde dieren afgeslacht tijdens deze spelen.

Het Colosseum ; een van de 7 wereldwonderen

Dat het Colosseum nog steeds staat is ook zeker een wonder te noemen (misschien dat het daarom ook één van de zeven wereldwonderen is). Het heeft meerdere aardbevingen en andere natuurverschijnselen en na de val van het Romeinse Rijk werden delen van het Colosseum gebruikt voor de bouw van andere gebouwen. Marmer was ineens zeer gewild en dit werd van het gebouw gehaald om bijvoorbeeld de Sint-Pietersbasiliek te bouwen. Gelukkig heeft het Colosseum het wel overleefd en kunnen wij nu dit prachtige gebouw bezichtigen in Rome.

Informatie over het Colosseum

Het Colosseum is 188 meter lang en 156 meter breed waardoor dit het grootste amfitheater wat ooit gebouwd is. Het bood ruimte voor 50.000 mensen om naar de wedstrijden die hier georganiseerd werden. De vloer van de arena was origineel van hout waar zand overheen gegooid was. Nu is hier een platform geïnstalleerd om men een beeld te geven hoe het er toentertijd uit zag. Er waren ook verschillende deuren die open konden tijdens de wedstrijden om wilde dieren, bijvoorbeeld leeuwen, de arena te laten betreden. Onder het Colosseum vind je het hypogeum. Dit waren de wachtruimtes voor de gladiatoren en waar de dieren in kooien zaten.

Openingstijden

De openingstijden van het Colosseum wijken enorm af per periode en het is dan ook verstandig om vooraf te kijken wat de openingstijden zijn op de dag dat jij hier een bezoek aan wilt brengen. Het Colosseum is in ieder geval dagelijks geopend, maar alleen op 1 januari en 25 december gesloten. Het gaat altijd om 08:30 open en op zijn vroegst sluit deze om 16:30 en de sluitingstijd kan oplopen tot 19:15 in de zomerse periode.

Tickets

Je kunt tickets voor het Colosseum op locatie kopen, maar ook vooraf online al bestellen. Deze tickets geven naast toegang tot het Colosseum ook recht op toegang tot het Pantheon en Forum Romanum. De eerste zondag van de maand is de toegang voor iedereen gratis, maar hierdoor kan het dan wel een stuk drukker zijn dan normaal. Jongeren tussen de 18 en 25 krijgen korting op hun toegangsprijs en kinderen onder de 18 mogen gratis mee.

 

0