• instapweigering

Compensatie voor instapweigering

geplaatst in: blog | 0

Compensatie voor instapweigering / overboeking op uw vlucht

Het valt helaas wel eens voor dat u als passagier geweigerd wordt op een vliegtuig. Deze instapweigering/overboeking hoeft daarom niet uw fout te zijn, maar het is natuurlijk een hele vervelende zaak. Indien u met dit probleem te maken krijgt, kan u hiervoor een compensatie krijgen. Het bedrag van de compensatie is afhankelijk van verschillende redenen. Ook is er een verschil tussen vluchten binnen de Verenigde Staten, vluchten binnen Europa en andere internationale vluchten. Voor meer informatie over het krijgen van een compensatie kan u terecht bij AirHelp. Deze organisatie is specialist op het gebied van het krijgen van een vergoeding bij dergelijke problemen. Ze zullen u met veel plezier bijstaan.

Hier volgen enkele stappen voor hetgeen u kan doen als u te maken krijgt met een instapweigering of overboeking.

Ruil uw plaats niet in voor bepaalde voordelen

Als u uw plaats inruilt voor bepaalde voordelen, zoals een voucher, kan u mogelijk geen recht meer hebben op een compensatie voor de instapweigering waarmee u te maken kreeg. Als u het voordeel correct en goed vindt, kan u er natuurlijk zelf over beslissen om hiermee akkoord te gaan.

Bewaar al uw documenten

Het is goed om uw documenten te bewaren die u als bewijs kan tonen, zoals bijvoorbeeld een boarding pass of een ander reisdocument. U doet er ook goed aan om uw boekingsnummer goed te bewaren.

Vraag voldoende uitleg

Het is belangrijk om voldoende uitleg te vragen omtrent de overboeking of de instapweigering waarmee u te maken heeft. Er kunnen veel redenen zijn waardoor dit gebeurt. Als u de juiste reden kent, is dit handig voor het geval u een claim indient.

Vraag om een andere mogelijke vlucht

Uiteraard moet u nog op de bestemming zien aan te komen. Dit kan u doen om een alternatieve vlucht naar uw bestemming te vragen. U kan er ook voor kiezen om uw kosten terug te vragen.

Een vergoeding vragen

Als u te maken heeft met een instapweigering of overboeking, kan u hiervoor een vergoeding vragen aan de luchtvaartmaatschappij. Deze vergoeding is mogelijk bovenop het krijgen van een andere vlucht.

Vraag een vergoeding voor dranken en maaltijden

Als u lang moet wachten op een luchthaven vanwege een overboeking of instapweigering, is de luchtvaartmaatschappij verplicht om u drinken en eten aan te bieden.

Een hotelkamer vragen

Het is mogelijk dat u lang in de luchthaven moet wachten op een nieuwe vlucht. In dit geval moet de maatschappij uw kosten betalen voor uw vervoer van de luchthaven naar het hotel, alsook voor een hotelovernachting indien dit nodig is.

Uw betaalbewijzen bewaren

Als u geld moet uitgeven als gevolg van de instapweigering of overboeking, moet u de betaalbewijzen hiervan goed bewaren. Deze extra betalingen kan u nadien terugvragen.

Controleren of u een compensatie kan krijgen

Als u achteraf een claim wilt indienen als gevolg van een instapweigering of overboeking, kan u meer informatie opvragen over uw rechten hieromtrent. Bij AirHelp kunnen ze jou hiermee verder helpen. Hun service is hoog aangeschreven om u verder te helpen met deze problemen.

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van