blog
Costa Brava – De schoonheid van Spanje

Costa Brava – De schoonheid van Spanje

Veel landen over de hele wereld hebben stranden en bergen, maar wat het verschil maakt in de stranden van Spanje is hun onberispelijke natuurlijke schoonheid. De rij bergen die bijna parallel lopen aan het strand, gebouwen gebouwd in traditionele gotische of romaanse architectuur, parken, enzovoort, het is gewoon een paradijs op aarde. Een zo’n mooie plaats van Spanje is de Costa Brava, die deel uitmaakt van de provincie Catalonië.

Een vakantie aan de Costa Brava van Spanje

Over de 60 kilometer lengte van dit strand, zal de bezoeker vele kleine dorpen en steden tegenkomen die veel bezienswaardigheden hebben. Sommige van deze plaatsen hebben ook historisch belang. Als je er op vakantie gaat, zal je ervan overtuigd zijn hoeveel de Costa Brava de toerist kan entertainen. De Costa Brava heeft ook veel villa’s, appartementen en hotels waar de toerist luxe accommodatie kan krijgen tegen de meest redelijke huurprijzen. Deze vakantievilla’s en hotels bevinden zich op de meeste strategische locaties, zodat de toerist kan genieten van de onberispelijke schoonheid van de natuur.

De Spanjereizen specialisten

 

Het strand

Dit is de hoofdattractie van de Costa Brava. Het unieke van de stranden aan de Costa Brava is het onderhoud van het strand. Niets wordt aan het toeval overgelaten, elk aspect van netheid wordt verzorgd. Het strand is er gewoon vlekkeloos. De natuurlijke schoonheid van het strand moet worden ervaren in plaats van uitgelegd. Het is geen wonder dat het strand van de Costa Brava altijd op de top van de meest favoriete stranden voor entertainment en sporten staat zoals watersporten, beachvolleybal, enzovoort.

De parochiekerk

Volgens historici werd deze kerk gebouwd in het jaar 1522 voor een bedrag van ongeveer 3000 Catalaanse pond! Sommige van de grote schilderijen uit de 16e eeuw zijn te zien in deze kerk. De klokkentoren is een andere attractie van dit bouwwerk.

Het stadhuis

De gemeente heeft dit gebouw in het jaar 1982 gekocht van de vorige familie Cabanyes Font. Dit huis wordt verondersteld te zijn gebouwd in het jaar 1877 door St Pere del Bosc. Het gebouw is een meesterwerk van architectuur. Het verdient te worden bewaard als een voorbeeld voor de toekomstige generatie. Het is omgebouwd tot een gemeentelijk museum. Het stadhuis werd verplaatst naar een ander historisch gebouw dat vermoedelijk in het jaar 1872 werd gebouwd.

Kastelen in de Costa Brava

Enkele van de belangrijke kastelen in de regio van de Costa Brava, zijn het kasteel van Sant Joan waarvan wordt aangenomen dat het in de 11e eeuw is gebouwd. Het heeft tijdens het bewind van Napoleon schade geleden. Een ander kasteel is dat van d’en Plaja. Het werd recht tegenover het strand van Lloret gebouwd en het staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid.

0