blog
Culturele tocht door Nieuw Zeeland

Culturele tocht door Nieuw Zeeland

Leestijd 2 Minuten

Als je van plan bent om een culturele tocht door Nieuw Zeeland te gaan maken dan hebben we hier alvast een aantal bijzonderheden voor je op een rijtje gezet :

Waitangi Treaty Ground

Culturele tocht door Nieuw Zeeland

Dit park laat zien hoe de Maori’s vroeger woonden. Via een prachtige tuin, omringd door oude bomen, bereik je het mooiste Maori-ontmoetingshuis van Nieuw-Zeeland. Dit ontmoetingshuis mag je alleen met je sokken betreden. Hierin zie je een mooi staaltje houtsnijwerk die je aan de buitenkant ook ziet.

Bij het water ligt een enorm grote oorlogskano met een uit houtsnijwerk gesneden kop aan de voorkant. Naast de typische Maori-gebouwen heb je hier ook een museum over de cultuur met info over de Maori’s, optredens en een remake hoe een Maori-dorp er vroeger uit zag met alles erop en eraan. De Waitangi Treaty Ground is tevens de belangrijkste historische plek van Nieuw-Zeeland. In februari 1840 werd hier de grondwet door de Engelsen getekend.

Kauri museum Matakohe

Hier wordt de geschiedenis van Nieuw-Zeelands grootste boomsoort weergegeven. Dit wordt gedaan in levensechte tableaus wat erg leuk is gedaan.

Mitais Maori-show

Waitangi Treaty Ground

De Pohuta geiser spuit elke dag regelmatig meer dan 30 meter omhoog en ligt in het Whakarewarewa-dal. Naast de geiser die tussen de varens en manukabomen staat leer je hier ook veel over de Maori-cultuur. Je krijgt hier een unieke Maori-show met zang en oorlogsdans te zien. De Maori’s die hier nog leven laten hun dorp zien en vertellen enthousiast over hun levenswijze. Aan het eind van de dag weet je een stuk meer over de Maori-cultuur.

Agrodome schapenshow

Bij deze toeristische attractie geeft de schapenscheerder uitleg over het schapen scheren. Nieuw-Zeeland telt ongeveer 40 miljoen schapen die geschoren moeten worden. Vooral voor de gezinnen heb je hiernaast een tal van leuke activiteiten.

Tawhiti museum

Nigel Ogle heeft dit museum in zijn eentje opgezet. Dit doet hij op een bijzondere manier. Namelijk door gebruik te maken van levensgrote poppen. Op deze wijze wordt de interessante geschiedenis over de scheepvaart, landbouw en landoorlogen van Taranaki vertelt.

Southland Museum & Art Gallery

Culturele tocht door Nieuw Zeeland

Jaarlijks trekt deze 27 meter hoge piramide in Invercargill meer dan 250.000 toeristen. Naast de nationale en internationale kunstvoorstellingen zijn hier tentoonstellingen over de natuurfenomenen op de breedtegraad te zien. Tot slot vind je hier de Tuatara, dit is een van de oudste diersoorten ter wereld.

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland

0