blog
Davos één van de populairste wintersportbestemmingen van Zwitserland

Davos één van de populairste wintersportbestemmingen van Zwitserland

Leestijd 2 Minuten

Davos wordt een wintersportdorp genoemd, maar eigenlijk is dit geen geschikte naam voor deze wintersportbestemming in Zwitserland. Zo kan Davos beter omschreven worden als ware wintersportstad, met wel zes verschillende skigebieden en vele uitgaansgelegenheden.

Davos is dan ook veel groter dan vele andere wintersportbestemmingen in Zwitserland, waar je slechts enkele pistes en uitgaansgelegenheden kunt vinden. Op deze pagina lees je meer over Davos: een stad die oorspronkelijk een mijnwerkersdorp was, maar in enkele jaren is uitgegroeid tot populaire wintersportbestemming

Davos is één van de populairste wintersportbestemmingen van Zwitserland

Davos is één van de populairste wintersportbestemmingen van Zwitserland en dit is niet voor niets. Zo vind je in Davos wel zes verschillende skigebieden met de namen Jakobshorn, Parsenn, Pischa, Madrisa, Rinerhorn en Schatzalp/Strela. Omdat het grootste deel van deze skigebieden met elkaar verbonden zijn, is het gemakkelijk om van het ene skigebied naar het andere skigebied te gaan. Zo bestaat het skigebied van Davos in totaal uit wel 100 verschillende pistes, van in totaal 320 kilometer lang.

Omdat er meerdere skigebieden bij Davos te vinden zijn, is deze wintersportvakantie zowel geschikt voor beginnende skiërs en snowboarders als voor ervaren wintersporters. Het populairste skigebied van Davos is Parsenn en dit komt voornamelijk vanwege het feit dat dit skigebied het grootste is en de langste afdaling van wel 12 kilometer bevat.

Houd je meer van off-piste gebieden, dan is Pischa een echte aanrader. Pischa wordt namelijk gezien als een echt off-piste paradijs, als één van de grootste freeride-gebieden van Zwitserland.

Tot slot is het skigebied van Davos niet alleen geschikt voor skiërs en snowboarders, maar kom je er ook veel langlaufers tegen. Dit komt omdat het gebied van Davos erg mooi is en interessante hellingen en routes bevat voor langlaufers.

Uitgaan in Davos

Het feit dat Davos zo populair is, komt niet alleen door het grote skigebied van de wintersportbestemming. Zo is ook het uitgaansleven van Davos zeker de moeite waard, met 120 restaurants, 50 bars en 14 discotheken. Daar komt nog bij dat Davos bovendien twee bioscopen heeft, over een mooi theater beschikt en bovendien een indrukwekkende concertzaal heeft. En heb je zin om een avondje naar het casino te gaan, dan is dit tevens mogelijk in deze grote stad.

 

topwintersport

0