De 10 koudste steden op aarde

geplaatst in: blog | 0

In Nederland is het nu volop herfst en bijna winter. Erg koud is het gelukkig niet, dus in principe hebben we niets te klagen. Een hoop andere steden merken juist wél de koude dagen. Deze 10 steden behoren tot de koudste op deze wereld.

Astana, Kazachstan

Astana is de hoofdstad van Kazachstan. De stad is voorzien van grote wolkenkrabbers, moderne gebouwen en is erg luxe vergeleken met de rest van het land. De winter is hier van halverwege december en loopt helemaal door tot maart. De gemiddelde temperaturen zijn dan maar liefst -35 graden Celsius.

Barrow, Alaska, Verenigde Staten

Barrow is de meest noordelijke stad van de Verenigde Staten. Het is gelegen bovenin Alaska en telt ongeveer 4.000 inwoners. De stad ligt zo dicht bij de noordpool, dat het er 324 dagen per jaar vriest. 160 dagen per jaar liggen de temperaturen gemiddeld op -18 graden Celsius. Van 10 mei tot 2 augustus gaat de zon niet onder en tussen 18 november en 24 januari komt de zon niet op.

Fort Good Hope, Northwest Territories, Canada

Fort Good Hope is een klein dorpje in het noorden van Canada. Er wonen iets meer dan 500 mensen. Het plaatsje ligt ver van de bewoonde wereld. In de winter is het daardoor vrijwel onmogelijk om hier te komen. Je moet dan met het vliegtuig komen! De winters zijn lang en koud: gemiddeld -31,7 graden Celsius.

Fort Vermilion, Alberta, Canada

Fort Vermilion is nog zo’n klein dorpje uit Canada. Er wonen iets meer dan in Ford Good Hope, zo’n 725 mensen. Het dorp kent een ontzettend rijke geschiedenis. Het was het eerste plaatsje waar Europeanen aan land kwamen in Alberta. Er zijn daardoor een hoop historische plekken. De zomers zijn erg kort en de winters zijn er lang. De gemiddelde temperatuur in de winter is -40 graden Celsius.

Harbin, Heilongjiang, China

In noordoost China ligt het plaatsje Harbin. In China spreekt men over ‘ice city’, omdat het in de winter hier ontzettend koud is. Het lijkt alsof mensen het niet erg vinden, want er wonen namelijk meer dan 10 miljoen mensen. Jaarlijks trekken hier in de winter zelfs een hoop toeristen naar toe. Er zijn namelijk jaarlijkse evenementen, waaronder Harbin Snow Festival en Harbin International Ice Festival.

Hell, Stjørdal, Noorwegen

Hell is een klein dorp in Noorwegen. Er wonen zo’n 1500 mensen. Gemiddeld liggen de temperaturen hier rond de -25 graden Celsius in de wintermaanden. Ook in deze stad komen jaarlijks toeristen tijdens de wintermaanden.

International Falls, Minnesota, Verenigde Staten

International Falls heeft de laagste temperaturen van de VS. Er wonen zo’n 6500 mensen en het is populair onder toeristen. Je kunt er schaatsen, sneeuwwandelen of een ritje maken op de sneeuwscooter. In januari is het gemiddeld -16,3 graden Celsius. 60 dagen per jaar is het ’s nachts onder de -18 graden Celsius.

Oymyakon, Sakha, Rusland

Oymyakon is officieel de koudste stad ter wereld. Het heeft ongeveer 500 inwoners. Het is gelegen in het noorden van Rusland en heeft zeer winterse temperaturen. In de winter is het hier gemiddeld rond -50 graden Celsius. De koudste temperatuur ooit gemeten is -67,7 graden Celsius.

Ulaanbaatar, Mongolië

Ulaanbaatar is de hoofdstad van Mongolië en heeft ruim 1,3 miljoen inwoners. In januari zijn de temperaturen gemiddeld -36 graden Celsius.

Verkhoyansk, Sakha, Rusland

Nabij Oymyakon ligt nog een koude Russische plaats: Verkhoyansk. De temperaturen liggen hier vaak altijd onder het vriespunt. In januari is het rond de -45 graden Celsius en in de zomer is het rond de 16,5 graden Celsius. Een groot verschil

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van