blog
De 10 minst bezochte landen ter wereld

De 10 minst bezochte landen ter wereld

Leestijd 4 Minuten

Welke zijn de 10 minst bezochte landen ter wereld?

Europese landen zoals Frankrijk, Spanje en Italië worden veelvuldig bezocht door toeristen. Niet alleen door Nederlanders, maar door mensen van over de hele wereld. Ook de Verenigde Staten, Thailand en Indonesië zijn geliefd door veel mensen. Maar welke landen worden nou helemaal niet bezocht? Wij hebben de top 10 in handen gekregen.

10. Guinee-Bissau (7.500 bezoekers)

Guinee-Bissau is een van de armste landen ter wereld. Het land ligt in het westen van Afrika en heeft een enorme binnenlandse schuld. Hun economie is daarom sterk afhankelijk van ontwikkelingshulp. Tijdens de burgeroorlog in de jaren ’90 kwamen er duizenden mensen om het leven. Het land werd hierdoor erg instabiel. Gezien het land ook last heeft gehad van de Ebola-uitbraak, werd het reizigers sterk afgeraden om naar het Afrikaanse land te reizen. Er vliegen ook weinig vliegtuigmaatschappijen naar het land toe, dus het is sowieso moeilijk om het land te bereiken. Het land zit vol met prachtige landschappen, dus het is jammer dat het zo ontoegankelijk is.

9. Niue (7.000 bezoekers)

Niue is een eiland in de Stille Zuidzee. Het heeft maar 1.000 inwoners en is maar 260 vierkante kilometer groot. Het behoort daarom ook tot een van de kleinste landen ter wereld. Het land heeft prachtige stranden en kraakhelder water, maar we is ook een hoge hoeveelheid natuurlijke radioactiviteit op de bodem van dit water. Alhoewel er geen negatieve effecten hierover bekend zijn, houdt het toeristen toch een beetje weg. Een grappig feitje is dat er gratis Wi-Fi is op het hele eiland is.

8. Libië (6.250 bezoekers)

Libië is een groot land in het noorden van Afrika. Het land wordt geteisterd door een burgeroorlog, er wordt gevochten in het hele land. Het hele land heeft een ontzettend heet klimaat, omdat het land grotendeels bedekt is door de zeer droge Sahara woestijn. In het noorden van het land is het klimaat iets milder, doordat het aan de Middellandse Zee ligt. Onder cultuurliefhebbers is het land wel populair, omdat er historisch erfgoed ligt uit de Romeinse tijd.

7. Kiribati (6.000 bezoekers)

Kiribati is een klein land van ongeveer 800 vierkante kilometer. Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken is Kiribati het eerste land dat onder water komt te liggen door de stijgende zeespiegel. In het jaar 2100 ligt de eilandengroep helemaal onder water. De president van het land roept daarom zijn burgers op om het land te verlaten. Er vliegen slechts een aantal vliegtuigen per week naar het eiland toe. Het land is daarom niet erg toegankelijk. Dat is jammer, want het land heeft wel veel witte stranden!

6. Equatoriaal-Guinea (5.700 bezoekers)

Equatoriaal-Guinea is een land gelegen in Afrika, tussen Gabon en Kameroen. Het heeft vaste land en vijf eilanden. Het land heeft ontzettend veel witte stranden, vulkanische uitzichten en een prachtige jungle. Ook biedt het land onderdak aan honderden diersoorten. Er zijn tientallen verschillende diersoorten die alleen hier nog voorkomen.

5. Zuid-Soedan (5.500 bezoekers)

Zuid-Soedan is een van de meest nieuwe landen. Alhoewel het land nog vrij nieuw is (ontstaan in 2011), wordt het land nog steeds geteisterd door burgeroorlogen. Er zijn drie verschillende religies in het land, die niet met elkaar overweg kunnen. De politieke situatie is ontzettend instabiel, waardoor het toerisme ver te zoeken is.

4. Marshall eilanden (4.600 bezoekers)

De Marshall eilanden bestaan in totaal uit meer dan 1.000 verschillende eilanden. Rond de eilanden zwemmen veel haaien, waardoor het niet erg aantrekkelijk is om hier te zwemmen. Bovendien kent het land hoge radioactiviteit, omdat Amerikanen hier veel atoomtesten hebben uitgevoerd. Ook de stijgende zeespiegel bedreigt tal van deze eilanden.

3. Tuvalu (1.000 bezoekers)

Tuvalu is een van de meest afgelegen landen ter wereld. Het is klein en moeilijk te bereiken. Er gaat alleen een propellervliegtuig tweewekelijks naar het eiland. Je kunt er ook voor kiezen om met een vrachtschip mee te reizen. Het is dus niet erg toegankelijk. Dat is jammer, want het land kent namelijk mooie koraalriffen, kleine eilanden en gave lagunes. De bevolking is ontzettend vriendelijk en zijn blij als ze toeristen zien!

2. Somalië (400 bezoekers)

Somalië wordt al jarenlang geteisterd door gewapende conflicten. In de vroege jaren ’90 had men hier nog geen last van. Toen kwamen er ook nog relatief veel toeristen naar het land. Het land heeft mooie nationale parken en een mooie natuur. Bovendien zijn er tal van diersoorten die er vrij rondlopen. Aan de kust vind je diverse mooie stranden, die tegenwoordig bezet worden door piraten.

1. Nauru (160 bezoekers)

Nauru is een klein eiland in de Stille Oceaan. Er is slechts één luchtvaartmaatschappij die wekelijks een vlucht naar het eiland heeft. Er zijn vrijwel geen hotels en restaurants, omdat het eiland zelden toeristen ontvangt. Er is vrijwel geen werk op het eiland en daardoor is het land economisch instabiel. Er is vrijwel geen gezondheidszorg op het eiland, dus mocht je heen gaan: niet ziek worden! Het land heeft een mooie kustlijn, veel vogelsoorten en heeft nog allerlei opmerkelijke resten van de Tweede Wereldoorlog. Zo vind je nog skeletresten van soldaten op het eiland.

Veiligheid

Mocht je van plan zijn om een van deze landen te bezoeken, raadpleeg dan van te voren altijd het reisadvies van de Nederlandse overheid. Meld je van te voren bij de Nederlandse ambassade indien je naar een land gaat waar het politiek instabiel is. Sluit bovendien altijd een reisverzekering af en check of je verzekeraar in dat land wel dek. Vergeet bovendien niet om vaccinaties op te halen en wees je bewust van de risico’s.

0