blog
De 10 mooiste eilanden ter wereld

De 10 mooiste eilanden ter wereld

Op deze planeet de aarde zijn heel veel mooie eilanden te vinden. De mooie lange zandstranden en het kraakheldere water is iets wat veel mensen aantrekt. Als de temperatuur ook nog eens goed is, is het helemaal lekker. Een eiland kan ook nog meer hebben dan dat, wanneer het bijvoorbeeld omgeven is door een prachtige, groene natuur. Ieder eiland in dit lijstje heeft zo haar eigen charmes, maar ieder eiland heeft in ieder geval één element gemeen: ze worden allemaal omgeven door water. Hieronder lees je over de 10 mooiste eilanden ter wereld.

Fiji, Oceanië

Fiji in Oceanië is een tropisch paradijs dat ver weg is van de bewoonde wereld. Het land heeft hagelwitte zandstranden, turquoise wateren en wordt omgeven door een dicht regenwoud. In het regenwoud tref je allerlei mooie watervallen en vulkanische bergtoppen. Het eiland heeft daarmee echt alles. Fiji bestaat uit meer dan 300 eilanden, maar ieder eiland heeft zo weer haar eigen charmes.

Galapagoseilanden, Ecuador

De Galapagoseilanden is gelegen op ongeveer 1.000 kilometer afstand van de kust van Ecuador. Deze eilandengroep is zonder twijfel één van de meest unieke plekken ter wereld. De zeldzame natuur en de levenswijze van de dieren is prachtig om te zien. Er komen enkele leuke diersoorten voor, waaronder de zeeleguanen, landschildpadden en de galapagospinguïn. De dieren in dit gebied zijn allemaal vrij tam, omdat ze nooit last hebben gehad van vijanden in het gebied. Je kunt bijzonder dichtbij de dieren in de buurt komen. De eilandengroep is erg kwetsbaar en daarom staat het genoteerd op Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je ooit de kans krijgt om hierheen te gaan, is dat zeker een aanrader.

Palawan, Filipijnen

Palawan is wellicht wel het mooiste eiland van de Filipijnen. De witte zandstranden en het kraakheldere water maken deze bestemming ontzettend mooi. In het water zwemmen diverse tropische vissoorten die alleen hier voor komen. Op het eiland zelf kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. Ook de kalksteenformaties zijn al een bezienswaardigheid op zich. De natuurgebieden in combinatie met de droomstranden maakt het vooral erg mooi.

La Digue, Seychellen

De Seychellen bestaan uit 115 koraal- en granieteilanden. De bekendste eilanden zijn Mahé en La Digue. La Digue is vooral erg leuk om te bezoeken. Je kunt erheen als je wilt genieten van ultieme rust. Er wonen ongeveer 2.000 mensen op het eiland die over het algemeen erg vriendelijk zijn. Je hebt op La Digue amper te maken met verkeer en tevens kunnen er geen vliegtuigen landen. Je zult dus ook met de boot naar het eiland moeten gaan. Het strand Anse Source d’ Argent is een podium waar veel films zijn opgenomen. Het is dan ook zeker een aanrader om hierheen te gaan.

Mauritius

Niet ver van de Seychellen ligt het prachtige eiland Mauritius. Dit voormalige Nederlandse eiland staat bekend om haar mooie zandstranden en koraalriffen. Het land beschikt over een aantal gezellige vissersdorpjes, maar ook drukke steden. Het landschap van het land is afwisselend en fascinerend. Dit eiland is ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht en is zeker een bezoekje waard. Het land is vernoemd naar prins Maurits, zoon van Willem van Oranje.

Bali, Indonesië

Bali is een populair eiland dat steeds vaker wordt bezocht door toeristen. Je kunt hier dan ook van alles doen. Je kunt genieten van de zandstranden, maar je kunt ook de prachtige natuur bekijken. De rijstvelden zijn erg populair om te bekijken. Je kunt goed eten in de toeristische stad Kuta en ook kun je op verschillende delen van Bali surfen. In het noorden van Bali kun je zwarte stranden bekijken en genieten van de ultieme rust. Er zijn wel veel verkopers actief in de toeristische steden en die kunnen soms wel een beetje opdringerig zijn.

Santorini, Griekenland

Alhoewel bovengenoemde bestemmingen tot nu toe allemaal vrij van huis zijn, zijn er natuurlijk ook wel prachtige eilanden in Europa. Santorini in Griekenland is een goed voorbeeld. Santorini is één van de meest gefotografeerde plekken van Europa. De zonsondergang is prachtig om te zien en de huisjes in de stad zorgen voor een prachtig stadsbeeld. Als het begint te schemeren, gaan alle lichtjes aan in de stad. Dit is het perfecte moment om een foto te maken. Je vliegt naar Santorini in slechts vier uurtjes vanaf Amsterdam.

Maui, Hawaï

Maui in Hawaï is populair onder natuurliefhebbers. Je kunt hier onder andere genieten van een prachtig natuurpark, waar je kunt genieten van watervallen en een groot bamboebos. Uiteraard kun je ook lekker liggen op de stranden van Maui en genieten van het prachtige uitzicht en het heerlijke water. Je kunt er ook prima snorkelen en dat is zeker een aanrader op dit tropische Maui.

Bora Bora, Frans-Polynesië

Bora Bora is een juweeltje in de Stille Oceaan. Deze prachtige atol bestaat uit één groot eiland met diverse kleinere eilanden. De natuur is hier echt prachtig, de stranden zijn hagelwit en de wateren zijn kraakhelder. Er wonen slechts 9.000 mensen op de eilandengroep en daarmee voelt het ook echt exclusief aan. Er zijn veel hutjes op het water gebouwd, waardoor je een ultiem gevoel van luxe krijgt.

Je kunt het land bereiken door te vliegen naar Vaitape. Dit is de enige luchthaven in het land en is vanuit Nederland vrij moeilijk te bereiken. Je kunt rekening houden met minstens twee keer overstappen. De reistijd is dan ook vrij lang. Echter, als je eenmaal aankomt op de eilandengroep was het de reis helemaal waard. Als je geld over hebt voor een droombungalow op het water, moet je dat zeker doen. Je kunt dit ook voor slechts twee dagen boeken, om vervolgens een goedkoper hotel in de stad te boeken. Alleen voor de jaloersmakende foto’s zou je het haast al doen!

Saint Lucia, Caraïben

Saint Lucia is een klein eiland in de Caraïbische Zee. Het staat vooral bekend om haar eeuwenoude schoonheid. Je kunt er enerzijds genieten van de eeuwenoude schoonheid, maar anderzijds ook van een weelderig landschap. Tijdens een bezoekje aan het eiland word je blij verrast met prachtige flora en fauna.

 

0