blog
De 3 leukste campings voor een actieve vakantie in Kroatië

De 3 leukste campings voor een actieve vakantie in Kroatië

Kroatië is een land dat bekend staat om zijn prachtige natuur, heldere wateren en zonnige klimaat. Het land biedt dan ook tal van mogelijkheden voor een actieve vakantie, waarbij je kunt genieten van de mooie omgeving en tegelijkertijd lekker in beweging blijft. Een camping is daarbij een perfecte uitvalsbasis, waarbij je de vrijheid hebt om je eigen tempo te bepalen. In dit artikel delen we de 3 leukste campings voor een actieve vakantie in Kroatië.

Camping Park Umag

Camping Park Umag is een leuke camping in Kroatië gelegen in het noordwesten van het land, aan de Adriatische Zee. De camping biedt tal van activiteiten voor jong en oud, waardoor het de ideale plek is voor een actieve vakantie. Zo kun je hier onder andere windsurfen, kajakken, tennissen, voetballen en volleyballen.

Maar ook voor de fietsliefhebbers is er genoeg te doen op Camping Park Umag. Zo kun je hier prachtige fietstochten maken door de omgeving, waarbij je kunt genieten van de mooie natuur en de frisse lucht. Daarnaast zijn er ook tal van wandelroutes in de buurt, waarbij je onderweg kunt genieten van de prachtige uitzichten en de rustige omgeving.

Camping Lanterna

Camping Lanterna is een van de leukste campings voor een actieve vakantie in Kroatië. De camping ligt aan de kust in Istrië en biedt een breed aanbod aan activiteiten, zoals windsurfen, zeilen, waterskiën en duiken. Daarnaast beschikt de camping over sportfaciliteiten zoals tennisbanen en minigolf. Voor degenen die van fietsen houden, zijn er ook tal van fietsroutes in de omgeving van de camping. Na een dag vol activiteiten kun je heerlijk ontspannen bij het zwembad of op het strand van de camping, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Adriatische Zee.

Camping Zaton Holiday Resort

Camping Zaton Holiday Resort is een van de leukste campings in Kroatië en een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. De camping ligt direct aan het strand en biedt een breed scala aan activiteiten voor jong en oud. Het resort beschikt over moderne stacaravans en bungalows die van alle gemakken zijn voorzien, zoals airconditioning en een eigen terras. Voor kinderen is er een uitgebreid animatieprogramma en diverse speeltuinen, terwijl ouders kunnen ontspannen bij het zwembad of genieten van een heerlijke maaltijd in een van de restaurants op het terrein. Dankzij de gunstige ligging tussen de historische steden Zadar en Nin, is Camping Zaton Holiday Resort ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de prachtige regio Dalmatië.

0