blog
De  4 koningssteden van Marokko

De 4 koningssteden van Marokko

Leestijd 2 Minuten

Marokko heeft in totaal 4 koningssteden. Dit zijn Fez, Marrakech, Meknes en Rabat. Wat maakt deze koningssteden zo bijzonder en waarom mag je deze als toerist absoluut niet missen?

Over de 4 koningssteden van Marokko

Marokko is een land in Noord-Afrika, en het betekent ook wel ‘het land van de ondergaande zon’. In het land kun je veel Spaanse invloeden. De sfeer is er daarnaast ook heel goed, met veel vriendelijke mensen. Wanneer je van eten houdt met oosterse smaken, zit je in Marokko ook goed. In totaal zijn er vier koningssteden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens rondreizen door Marokko

Fez

morocco 165767 640

Fez wordt gezien als de culturele hoofdstad van Marokko. Hier zijn talloze bezienswaardigheden die vooral veel historie hebben. Dit komt omdat het centrum grotendeels op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Een stadswandeling maken hier is een absolute aanrader. Uit eten gaan kan ook goed in Fez, want er zijn talloze kleine en sfeervolle eetgelegenheden.

Marrakech

Marrakech wordt ook wel geschreven als Marrakesh. Veel mensen omschrijven de stad als een parel in de woestijn. In de stad zijn prachtige paleizen en kerken te bekijken. Bekijk ook zeker het levendige plein Jeema el Fna. Ook zijn er veel mooie tuinen waar je door kunt wandelen.

Meknes

market 1624172 640

Meknes is de derde koningsstad van Marokko. De stad is nog steeds ommuurd en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Er zijn talloze monumenten in de stad en de vele historie is een echte must om te bekijken. De stadspoort is ook een echte aanrader en is al door veel toeristen gefotografeerd.

Rabat

Rabat wordt gezien als een prachtige stad, waar ontzettend veel historie te vinden is. Wat vooral een aanrader is, is het koninklijke paleis. De regering zit hier en het is een schitterend gebouw om te bekijken. Verder zijn er veel goede eetgelegenheden in de stad en kun je een bezoek brengen aan de religieuze gebouwen.

Wil jij een reis Marokko boeken?

Als je interesse hebt om een rondreis Marokko of excursie reis door Marokko te boeken, kijk dan snel bij onze reisorganisaties, wij hebben de goedkoopste en betrouwbaarste aanbieders voor jouw op onze site geselecteerd.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Marokko

 

0