blog
De 5 duurste restaurants ter wereld

De 5 duurste restaurants ter wereld

Een hapje eten in een restaurant is wel zo gemakkelijk en lekker. Soms laten we ons helemaal verwennen met een extra chique diner, bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid. Er zijn meer dan genoeg restaurants die de culinaire beleving naar een hoger niveau tillen. De beste restaurants krijgen een Michelin-ster, het ultieme doel van een chef-kok. Dineren in een Michelin-restaurant is best prijzig en niet voor iedereen weggelegd. Zelfs op het gebied van Michelin-restaurant heb je nog uitschieters, waar je echt bakken met geld moet betalen voor een onvergetelijk diner. Wij hebben hieronder de 5 duurste restaurants ter wereld voor jullie op een rijtje gezet. Let wel, het gaat om een gemiddelde prijs voor een diner met drankjes.

5. Meadowood (St. Helena, Verenigde Staten)

In het prachtige St. Helena is het bijzonder chique restaurant Meadowood gevestigd. De kok Christopher Kostow heeft de leiding in de keuken. Het restaurant richt zich op unieke lokale gerechten, oftewel de Amerikaanse keuken. Je hoeft zeker niet te denken aan hamburgers met friet, want de moderne Amerikaanse keuken is daadwerkelijk een stuk culinairder. Restaurant Meadowood ontving in 2011 maar liefst drie Michelin-sterren. Dat zie je ook wel terug in de prijs. Een diner kost rond de 630 euro per persoon. De prijs is de laatste jaren flink gestegen, aangezien het volledige restaurant is gerenoveerd.

4. Per Se (New York, Verenigde Staten)

Het restaurant Per Se werd in 2004 geopend door Thomas Keller. De eigenaar en chef-kok staat te boek als de beste kok ter wereld. Keller is eigenaar van twee restaurant met drie Michelin-sterren en restaurant met één ster.

Restaurant Per Se beschikt over een drietal Michelin sterren en is gevestigd in New York. Er worden elke dag twee unieke menu’s aangeboden en deze zijn dagelijks verschillend. Een dagmenu kost 730 euro, maar daar blijft het niet bij. Gasten moeten namelijk ook nog extra betalen voor bepaalde ingrediënten. Je kan het zo duur maken als jij zelf wilt. Het restaurant Per Se is gespecialiseerd in de Franse en de Amerikaanse keuken.

3. Urasawa (Beverly Hills, Verenigde Staten

Het restaurant Urasawa in Beverly Hills kreeg in 2019 twee Michelin-sterren toegekend. Urasawa werd in 2003 geopend door de kok Hiroyuki Urasawa. De chef-kok werd opgeleid door de iconische kok Masa Yakayama. Het aparte is dat ondanks de twee sterren het restaurant qua populariteit en exclusiviteit veel hoger scoort dan de meeste drie sterren restaurants.

Dat heeft het Japanse restaurant te danken aan zijn bijzondere kaart, unieke menu en 10 zitplaatsen. Je kan uitsluitend een 30-gangen menu bestellen en jij mag zelf de gerechten uitkiezen. Schrik niet, een menu kost tegenwoordig 950 euro. Opvallend, in 2013 kwam het restaurant negatief in het nieuws omdat het een boete kreeg voor het onderbetalen van de medewerkers.

2. The French Laundry (Yountville, Verenigde Staten

The French Laundry is eveneens gevestigd in het zonnige Californië. Het restaurant is te vinden in Yountville. De plaats telt nog geen drieduizend inwoners, maar je kan er wel fantastisch dineren. De Franse keuken met kleine Amerikaanse aanpassingen blijkt ook in de Verenigde Staten aan te slaan. The French Laundry beschikt over drie sterren en is volgens verschillende kenners het beste restaurant ter wereld.

Een diner bestaat uit negen gangen. Het is iedere keer weer een verrassing wat je krijgt, aangezien de kok dagelijks andere ingrediënten gebruikt. Normaal kost een menu 350 dollar per persoon. Echter kan je ook meerdere keren per jaar aanschuiven voor een speciaal diner en dat loopt de prijs op tot 1200 dollar per persoon. Geloof het of niet, maar ook dit restaurant is eigendom van de Amerikaan Thomas Keller.

1. Sublimotion (Ibiza, Spanje)

Het duurste en meest exclusieve restaurant op onze aardbol is Sublimotion. Het restaurant is gevestigd op het populaire eiland Ibiza. Het restaurant ontving twee Michelin-sterren. De chef-kok Paco Roncero wist het restaurant echter bijzonderder te maken dan alle andere sterrenrestaurants. Je geniet niet alleen van een 20 gangen-menu, maar je zal ook geëntertaind worden met kunst en technologie.

Terwijl je eet zal er om je heen van alles gebeuren. Het is een diner met een extra dimensie. Goedkoop is het niet. Een diner kost 1785 euro per persoon en het restaurant Sublimotion biedt slechts plaats aan 12 personen. Alles is net even anders bij Sublimotion, maar je zal een bezoek nooit meer vergeten.

Dé Amerika specialisten

 

Dé Ibiza specialisten

 
0