blog
De 5 highlights van Guyana

De 5 highlights van Guyana

Leestijd 2 Minuten

Guyana is opgedeeld in prachtige steden en delen waarin men geniet van de rust van het platteland. Het is in dit land zeker niet zo dat je alleen maar vermaak kan vinden in de grote steden tijdens je rondreis door Guyana. Ook het platteland heeft veel unieks te bieden. Een rondreis door Guyana is veelzijdig, uniek en zeker onvergetelijk. Wij geven je 5 tips voor uitstapjes in het land die je rondreis echt compleet maken.

  1. Shell Beach

Shell Beach is een prachtig strand met een totale lengte van 140 kilometer. Het strand is te vinden op vrij korte afstand van de grens met Venezuela. Het strand staat bekend om de komst van verschillende soorten schildpadden, zoals de grote lederschildpadden en de karetschildpadden. Deze komen op het strand om hier te broeden. In het verleden werden de schildpadden opgewacht door de bevolking, waarna zij na het leggen van de eieren werden gedood. Dit deed men om zowel de eieren als het vlees van de schildpad te gebruiken. Tegenwoordig is dit tegen de wet en behoren de schildpadden tot de beschermde diersoorten.

  1. Georgetown

Georgetown werd in het verleden Stabroek genoemd. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Nederlanders verantwoordelijk waren voor het stichten van de hoofdstad. Later werd er de naam Georgetown aangegeven, dat toch wat beter past bij het land. In de omgeving van Main Street kan je de meest uiteenlopende bezienswaardigheden vinden, zoals onder meer het neoklassieke parlementsgebouw, de promenade en het Museum van Guyana. De Sint Georges Kathedraal is hier ook te vinden. Deze kathedraal staat op de eerste plaats van grootste kerken ter wereld die volledig uit hout zijn opgebouwd.

  1. Kaieteur Nationaal Park

Als je toe bent aan een stukje rust en een tocht door een uniek stukje natuur, dan is Kaieteur Nationaal Park zeker een goede optie. Het park bestaat bijna 90 jaar en bestaat uit een zeer dicht regenwoud dat gevuld is met unieke flora en fauna. Er zijn veel verschillende watervallen te vinden, met een maximale hoogte van 250 meter. Dit zijn de hoogste watervallen van Guyana en deze groeien tot wel 100 meter breedte in het regenseizoen.

  1. Rupununi Savanne

Beboste heuvels, termietenheuvels, grasland en watergeulen om een duik in te nemen. Dat is wat je zal aantreffen in de Rupununi Savanne. Er zijn diverse veehouderijen te vinden die zeker een bezoekje waard zijn. Daarnaast kan je er ook een bezoek brengen aan een groot aantal gastvrije Indiaanse dorpen.

  1. De Nederlandse forten

Je kan nog diverse forten en ruïnes van forten vinden tijdens je rondreis door Guyana. Zo is Fort Zeelandia op een eiland te vinden dat zich vlak voor de kust bevindt en langs de Bernice rivier zijn de ruïnes te vinden van Fort Nassau.

Ook al zin in een rondreis door Guyana?

Guyana is vaak een optionele excursiereis optie tijdens een rondreis Suriname. Guyana wordt door toeristen vaak overgeslagen, waardoor er veel ongerepte natuur is te vinden.

Guyana en Suriname pagina’s:

De 5 highlights van Guyana
Rondreis Guyana, spectaculaire flora en fauna
Rondreis Suriname
Beste reistijd voor Suriname

Vergelijk hier alle rondreizen naar Suriname

 

0

Geef een antwoord